Ale přátelé, tady se ten rozhovor bere moc osobně.
Mně je úplně jedno jak z vás kdo pracuje.
Já přeci reaguji na původního tazatele "HermaneusMora"!
Ten říká, že chce pracovat na HPP + chce mít zakázku na sebe a řeší dilema jak to řešit.
Vy ostatní jste mi upřímně šumák. Je mi jedno jestli makáte jako OSVČ, nebo jedete na švarcsystém, a nebo sedíte doma jako rentiéři nebo děláte jak černí u kapitalisty. Proto např. na vás ty příklady nemusí patřit, prostě když budeš makat jako OSVČ tak budeš dělat jak černej a je to každému buřt vč. mně. A až si uženeš infarkt nebo mrtvici tak je to pouze tvé rozhodnutí, akorát smůla pro tebe že to sanitka nemusí stihnout.
Vaše životní zážitky totiž nejsou společné s tím prvním dotazem.
Já jsem pouze chtěl poukázat na problémy které ho čekají. Jaký přístup a proč má očekávat od zaměstnavatele apod.
Průser je totiž v tom, že každý přirozeně vidí ty věci pouze hezké, ale to že někde něco nepůjde tak snadno, to že se někde něco bude muset řešit na úrovni papíru (smlouvy) si podle mě neuvědomuje v plné šíři.
Proto ty předchozí dva mé příspěvky jsou primárně pro "HermaneusMora"
Opravdu je mi jedno jestli do toho půjde. Každý je strůjcem svého štěstí. A každý si musí někdy rozbít hubu.
Osobně mu radím aby zašel za právníkem, ten mu poradí erudovaně co je možné, co bude muset řešit a třeba co je neřešitelné bez ochoty druhé/třetí strany. Právník na obchodní a pracovní právo asi ani nemusí být tak drahý, ale nemyslím si že se dostane pod 2 tis. za hodinu. A že právník za 4 až 6 tisíc je zbytečně drahý, protože odpovědi které získá na ty první otázky budou stejné.
Netuším zda mu v tom může pomoci Hospodářská komora když není členem a nebo nějaká jiná služba/instituce.