K čemu školy?

lmnovak

Re:K čemu školy?
« Odpověď #60 kdy: 23. 05. 2014, 18:48:34 »
Kdo umí podniká a vytváří příležitosti sám, kdo neumí studuje, učí, ztrácí čas diskuzí o ničem a omezuje svůj potenciál na úroveň možností zaměstnaneckého kontraktu.

Právě podobní "borci" jsou největší generátoři toho odpadu. Hlavně rychle, za málo, zákazník přece platí, tak mu blbci musejí udělat cokoli. Podnikání je velmi nenáročné na myšlení, proto potřebuješ hlavně být pilný, vlezlý a dostatečně drzý. Tam ti opravdu studium nic nemůže přinést.

Novy

« Odpověď #61 kdy: 23. 05. 2014, 20:01:51 »
Kdo umí podniká a vytváří příležitosti sám, kdo neumí studuje, učí, ztrácí čas diskuzí o ničem a omezuje svůj potenciál na úroveň možností zaměstnaneckého kontraktu.

Právě podobní "borci" jsou největší generátoři toho odpadu. Hlavně rychle, za málo, zákazník přece platí, tak mu blbci musejí udělat cokoli. Podnikání je velmi nenáročné na myšlení, proto potřebuješ hlavně být pilný, vlezlý a dostatečně drzý. Tam ti opravdu studium nic nemůže přinést.

Je pokrytecké pohrdat podnikateli a zároveň požadovat, aby vás někdo zaměstnal a ohodnotil za vaše teoretické znalosti.

lmnovak

« Odpověď #62 kdy: 23. 05. 2014, 20:12:26 »
Proč by bylo? Oni jsou ti, kteří něco chtějí, já jim to udělám a oni z toho také něco mají. Oni nikdy nebudou dělat nic teoreticky zajímavého, protože je baví podnikat. Co je na tom divného? Nepodnikáš také? Hlavně nejsou všichni tak špatní jako neznámý pán. Potkal jsem i schopnější podnikatele, ale ti právě věděli, kdo tam tu práci dělá, takže dokázali ocenit kvalitu, i když ji nechápali.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #63 kdy: 23. 05. 2014, 22:30:12 »
A jak ti jede ta bezkonkurenční bitcoinová burza? :-D To už ti zase někdo podupal tvé ego, že se z toho tady potřebuješ zase vypsat?

lmnovak

« Odpověď #64 kdy: 23. 05. 2014, 22:40:32 »
Jsem si dal stejný nick? Nedělám burzu, celkově nedělám nic praktickýho, což hodně zaměstnavatelů nadzvedne, ale oni nechápou, že je to výhoda. Takže ani burza, ani cokoli jinak hmotnýho :D Jen mi přišlo zvláštní, že se plno lidí odvolává na školy a když by jich někdo opravdu využil, tak pak nemá šanci najít přiměřenou práci.

Pavel...

« Odpověď #65 kdy: 23. 05. 2014, 22:53:05 »
Proč by bylo? Oni jsou ti, kteří něco chtějí, já jim to udělám a oni z toho také něco mají. Oni nikdy nebudou dělat nic teoreticky zajímavého, protože je baví podnikat. Co je na tom divného? Nepodnikáš také? Hlavně nejsou všichni tak špatní jako neznámý pán. Potkal jsem i schopnější podnikatele, ale ti právě věděli, kdo tam tu práci dělá, takže dokázali ocenit kvalitu, i když ji nechápali.

Pletiete si pojmy a dojmy. Samozrejme ze nie je problem podnikat v niecom teoreticky zaujimavom.
Skuste si napriklad nieco zisti tomto panovi: http://en.wikipedia.org/wiki/Elon_Musk

To, ze nemate schopnosti potrebne na podnikanie je samozrejme polutovaniahodne.
Len je hlupy sebaklam nahovarat si:
Podnikání je velmi nenáročné na myšlení, proto potřebuješ hlavně být pilný, vlezlý a dostatečně drzý. Tam ti opravdu studium nic nemůže přinést.

lmnovak

« Odpověď #66 kdy: 23. 05. 2014, 23:01:51 »
Ani ne, jsem docela spokojený. Ti horší podnikají a zase mě můžou zaměstnat, takže proč ne. Každý dělá to, na co stačí. Podnikání nikdy nebylo nic teoreticky zajímavého.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #67 kdy: 23. 05. 2014, 23:22:18 »
Jsem si dal stejný nick? Nedělám burzu, celkově nedělám nic praktickýho, což hodně zaměstnavatelů nadzvedne, ale oni nechápou, že je to výhoda. Takže ani burza, ani cokoli jinak hmotnýho :D Jen mi přišlo zvláštní, že se plno lidí odvolává na školy a když by jich někdo opravdu využil, tak pak nemá šanci najít přiměřenou práci.

Ne máš jinej nick, ale styl psaní je naprosto stejný. Jinak k tématu asi tolik: "Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod." Krátké výstižné. Je to prostě o sosobnosti a ne o škole.

lmnovak

« Odpověď #68 kdy: 23. 05. 2014, 23:34:18 »
Co je o osobnosti? Jak škola pomůže blbcům?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #69 kdy: 24. 05. 2014, 00:32:16 »
Záleží na osobnosti, jestli chce něco dokázat, nebo jen bude žvanit, jak chce něco dokázat. Školy neprodukují jen blbce ale i vzdělané lidi. Když je člověk chytrej, není problém studovat třeba jeden semestr na Harvardu, jenže na to ne každý má ...

JS

« Odpověď #70 kdy: 24. 05. 2014, 08:12:37 »
Je pokrytecké pohrdat podnikateli a zároveň požadovat, aby vás někdo zaměstnal a ohodnotil za vaše teoretické znalosti.

Neni. Hodnoceni svych schopnosti ocekavam od spolecnosti. Nevim, proc bych z ostatnich lidi mel podnikatele nejak vyclenovat. A proto pohrdam temi (at uz jsou podnikatele nebo ne, ale casto jsou), kteri si mysli, ze podnikatele jsou nejaky naddruh, ktery bychom meli vyznamne uctivat.

JS

« Odpověď #71 kdy: 24. 05. 2014, 08:16:23 »
Pletiete si pojmy a dojmy. Samozrejme ze nie je problem podnikat v niecom teoreticky zaujimavom.
Skuste si napriklad nieco zisti tomto panovi: http://en.wikipedia.org/wiki/Elon_Musk

Ja o nem neco malo vim, a Paypal mi teoreticky moc zajimavy neprijde. A ani problemy, ktere kazdodenne resi (napr. v jednom rozhovoru zminoval, jak mu stala tovarna, protoze nebyl na skladu USB kabel, a museli ho jit koupit do obchodu).

Citace
To, ze nemate schopnosti potrebne na podnikanie je samozrejme polutovaniahodne.

Ano, stejne jako muzou vsichni vyhrat v loterii, idealni system bude, az budou vsichni podnikat a organizovat jinym lidem praci. Pak se budeme mit dobre. :-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 24. 05. 2014, 08:34:26 »

Neni. Hodnoceni svych schopnosti ocekavam od spolecnosti. Nevim, proc bych z ostatnich lidi mel podnikatele nejak vyclenovat. A proto pohrdam temi (at uz jsou podnikatele nebo ne, ale casto jsou), kteri si mysli, ze podnikatele jsou nejaky naddruh, ktery bychom meli vyznamne uctivat.

Tak zrovna v CR podnikani radu zvlastnich schopnosti vyzaduje. Treba jak zakaznika pekne natahnout, jak byt neprijemny na zakaznika a pritom nezkrachovat, jak neplatit dane...... A k tomu jeste jak se nezblaznit z nefunkcni statni administrativy, pretekajici nekompetentnimi uredniky.

Novy

« Odpověď #73 kdy: 24. 05. 2014, 08:39:47 »

Nejobjektivnější hodnocení je finanční.

Tomáš Roll

« Odpověď #74 kdy: 24. 05. 2014, 09:16:10 »
Je to jako v zemědělství, 95% zaměstnanců kydá hnůj, 4.9% jsou nějací agronomové nebo co a jen 0.1% se zabývá genetikou. Stejné to je v IT, 95% dělá reporty a formuláře, ten zbytek dělá rozumnou práci a jen promile se dostane k něčemu opravdu zajímavému. A nedělej si iluze, i v genetické laboratoři se většina zaměstnanců živí kydáním hnoje nebo čištěním zkumavek. Takže ani nástup do RH ti nepomůže, i tam budeš nejspíš dělat reporty a formuláře. Pokud tvůj zaměstnavatel potřebuje kydače hnoje, budeš kydat hnůj, nebo holt si najdeš jiného zaměstnavatele, u kterého budeš zase kydat hnůj. Protože tvůj zaměstnavatel tě neplatí za vzdělání, ale za práci, kterou potřebuje