Aha, tak to se asi bavíme o kole a o voze.
Ano a stale dokolecka.
Můj názor je, že k řešení 99% problémů reálného světa, které se nějak týkají parsování,
Pokud si pod pojmem psani prekladace, predstavujes naprogramovani parseru, tak ano. Ale parser je jen mala cast prekladace.
Otázka teda je, co jsi myslel "znalostí překladačů". Já jsem si pod to doplnil "znalost důkazů z oblasti teorie překladačů"
Bavili jsme se tu o psani prekladacu typu GCC nebo C#. Jak jsi z toho vyvodil znalosti teorie prekladacu je mi zahadou.
Pokud jsi to myslel tak, že k těm zmíněným věcem stačí: ...
Ano, ale myslel jsem hlavne, ze je nutne vedet, jak jsou delany nektere optimalizace, jak vypadaji struktury a objekty v pameti, jak vypada behove prostredi (heap, aktivacni zaznamy), ...
mám software pro configuration management
V tehle domene se nevyznam, nevim, jake problemy potrebujes resit, takze to nemuzu komentovat.
Jestli chces nejaky priklad ze zivota. Mas fabriku, kde kazdy vyrobek je popsan stromem soucastek, ze kterych se sklada. Technici, planovaci, apod. potrebuji klast otazky typu: nejdi mi vsechny celky, kde se nekde pouziva sroubek 17C a subdodavatelem celku je firma XY.
Plus bych fakt rát viděl ten příklad, co konkrétně musím o překladačích vědět, abych mohl pochopit nějaké (jaké konkrétně?) pasáže C, C++.
Z hlavy tak napriklad veci tykajici se implementace datovych struktur a objektu (rozlozeni, vtable), jejich alokace v pameti, efektivni pristup k prvkum v poli (sekvenci prochazeni vs. pocitani kazde adresy zvlast). Proc nelze vratit pole, ktere je lokalni promennou. Proc je bufferoverflow problem. Jak se da udelat memory leak i v jazycich s GC, ...