Příležitost v IT pro holku

CoffeeMan

Re:Příležitost v IT pro holku
« Odpověď #120 kdy: 29. 12. 2017, 07:15:21 »
Nevidím důvod, proč by nemohla jít do stavařiny nebo finančnictví (s VŠE?). S tou medicínou je to samozřejmě jinak, ale přirovnávat IT k medicíně je už trochu moc. To opravdu musí být člověk uber arogantní dement.
A mohl by jsi říct proč? Řekni který výrok neplatí pro oba dva obory.

- Hrabání se v komplexních systémech se špatnou dokumentací.
- Když někdo něco pokazí, může to stát životy.
- Trvá roky než se staneš dostatečně dobrý abys začal pracovat samostatně.
- Plno přesčasů.
- Neustálé vzdělávání.
- Velká část volného času v čudu.
- Vyhoření potkává i mladíky.
- Dobrý plat, ale ne v ČR.
- Musíš si projít peklem aby ses do oboru dostal.
- Je nomální se hrabat v pěknejch hnusech.
- Dost často na tebe klient křičí a nebo tě jinak zahání do kouta.

Mám ještě pokračovat?

Ne, prosím už nepokračujte... nebo jo?

Rozdíl, ten hlavní, je v tom, že jak tady říkáte, lopata v IT, ta asi nikdy neudělá těžký průser. Kdežto i ten blbý lopaťácký doktor vás může v klidu zabít. A že jich je, že bych k nim nešel ani s vyrážkou.

Do tohohle vlákna už nebudu přispívat. Mám se ještě celkem rád.

Y.

« Odpověď #121 kdy: 29. 12. 2017, 07:21:03 »
Vy děláte jako kdyby každý v IT programoval řídící systémy pro atomový sila, každý ve stavebnictví byl projektant mrakodrapů a každý člověk ve zdravotnictví byl doktor. Myslím, ze jste jenom namyšlený elitari. Zrovna IT je dobře přístupné a prostupne i pro lidi bez patnacti let studia (masters, PhD, postdoc).

« Odpověď #122 kdy: 29. 12. 2017, 07:28:36 »
Boha jeho... Zbláznili jste se? Vždyť to bylo JEN přirovnání... Nikdo tu neříká, že ajťák má stejné zodpovědnosti, musí mít stejné znalosti atd. Jasně, že medicína je náročnější obor (zejména teda psychicky). Já si osobně doktorů vážím víc, než ajťáků. Přirovnání mělo zřejmě jen zesílit absurditu původního příspěvku.

Tahle diskuze už ani není o původní tazatelce, ale o tom, kdo má víc pravdu ::) A o tom, kde je dement, chytil se jedné maličkosti, vyložil si ji doslova a udělal si tady z toho soukromé téma, aby mohl dál ukazovat svoji pravdu, když mu to původně nevyšlo...

Vy děláte jako kdyby každý v IT programoval řídící systémy pro atomový sila, každý ve stavebnictví byl projektant mrakodrapů a každý člověk ve zdravotnictví byl doktor. Myslím, ze jste jenom namyšlený elitari. Zrovna IT je dobře přístupné a prostupne i pro lidi bez patnacti let studia (masters, PhD, postdoc).

BOŽE!!! Vy to OPRAVDU nechápete??? To jste všichni tak omezení?

Samozřejmě, když se řekne IT, tak každý není uber vědec, vývojář kritických systémů, ve stavebnictví projektant mostních konstrukcí a ve zdravotnictví každý neurochirurg...

Víte ale jaký je mezi těmito obory rozdíl? Zdánlivá výše ohodnocení. Proto se každý tlačí do IT - žene je tam vidina snadného výdělku za málo práce. Aneb (zas a znova) "udělala jsem si kurz C a holky řikaly...". Takhle stupidně by se ta pinda mohla ptát kdekoliv jinde (zas a znova), třeba v medicíně (na fóru 1.LFUK), ve stavebnictví. Ale neptá. Medicína je těžká (a sestřičky nemaj takový prachy), stavařina taky není lehká a platy tam nejsou vyhajpovaný jako v IT. V IT ale (zdánlivě) stačí "udělat kurz", ukázat kozy a je to. Proto to tady řešíme.

Y.

« Odpověď #123 kdy: 29. 12. 2017, 07:43:16 »
To že na vaše příspěvky plné argumentacnich faulu reaguji lidé hrubě a nekonstruktivne je vaše chyba, vy jste ten způsob diskuse inicioval.
Fakta jsou taková, že se původní tazatelka zeptala, jak změnit kariéru (a to nevíte, co studovala na vše), což není nevídané a zmínila, že proaktivne začala dělat to a to. Což je naopak docela úctyhodné v mase lidi s nataženou rukou.

Jen vy jste si okamžitě vytvořil silný názor na její motivy a modus operandi.
Dale se již na vaší "diskusi" nebudu podílet.

Yarda

« Odpověď #124 kdy: 29. 12. 2017, 08:36:48 »
Vzhledem k tomu, co dokážou napáchat i někteří "ajťáci" rodu mužského si myslím, že ta dívenka by se v tomto oboru uchytit mohla a udělat tam kus dobré práce, pokud se bude držet zásady
"Není radno výše pšoukat než kam může (_!_) koukat"
a to na co nebude stačit přenechá tomu, kdo na to stačit bude.

Pro začátek by si mohla tady
https://pc.poradna.net/
nebo tady
https://www.zive.cz/Poradna/sc-20/default.aspx?consult=1
projít, na co se tak ptají BFU a uvážit, co by jim poradila, kdyby byla ve firmě jako počítačová expertka.

Ono když přijde oficiální firemní dopis co má hlavičku formátovanou
mezera mezera ... mezera datum
tak to té firmě (a jejich ajťákovi co si tohle nedokáže pohlídat) nedělá dobrou reklamu.

A pro začátek bych pustil céčka (kromě vitamínu C, ten je zdravý a případně stříbrného C, tím by se mohla chlubit i v pánské společnosti) z hlavy.

martyd.

« Odpověď #125 kdy: 29. 12. 2017, 08:40:07 »
to, ze mas vaginu je nepodstatne.
S tím si dovolím nesouhlasit, podle celkového designu gui to může být významná výhoda :) :D

balki

« Odpověď #126 kdy: 29. 12. 2017, 08:46:21 »

Ono je dost problem zrovna na tie kriticke systemy zhanat ludi :(

« Odpověď #127 kdy: 29. 12. 2017, 09:04:53 »
To že na vaše příspěvky plné argumentacnich faulu reaguji lidé hrubě a nekonstruktivne je vaše chyba, vy jste ten způsob diskuse inicioval.

Nikoliv. Argumentačně faulovat začala sama tazatelka. Už sám nadpis je faul jak poleno. IT nikoho nediskriminuje. Není proto důvod ptát se, zda-li je v IT "příležitost pro holku" (doslova "Příležitost v IT pro holku"). To samo o sobě evokuje jakousi "nespravedlnost" a otázku, zda-li i "holka" může působit v IT.

V IT je příležitost pro každého bez ohledu na rasu, pohlaví, věk, barvu vlasů, očí, velikost poprsí nebo bicepsů. Jediné, co rozhoduje, jsou znalosti - jak se tu někteří snaží popřít.

Další prvek, vyskytující se v příspěvku tazatelky není snad ani tak faul, jako nabubřelost (nebo minimálně stupidita).

Jak lze chápat následující výrok...
"Vystudovala jsem VŠE a chtěla bych to zkusit v IT."
a) Vystudovala jsem VŠE -> nerozumím IT -> chci se přesunout do IT.
b) Vystudovala jsem VŠE -> jsem chytrá -> zvládnu i IT.

Každý ví, jaký světonázor se tlačí do studentů VŠE.

O následujícím výroku nelze soudit téměř nic, protože slečna sama nevyslovila žádné závěry, lze se jen dohadovat...
"Udělala jsem si pár online kurzů na internetu na jazyk C ale jen začátky."
- Jaké to byly kurzy?
- Umí slečna sama objektivně vyhodnotit, zda-li to byly začátky typu "hello world", "kalkulačka" nebo začátky typu "dynamická alokace, datové typy" atd.
- Progamovala při nich prakticky nebo jen četla články na tutorialspoint?

To zřejmě nikdo nezjistí. Opět. Vzhledem k trendu (IT -> naučim se na internetu -> snadné peníze) si lze vlastní závěry učinit.

"Poradí někdo kde a jak začít?"
Moje odpověď zde:
@KAren: Kurz C nestačí (tedy alespoň ne ve světě, který se ještě nezbláznil). Jestli chceš opravdu programovat (a ne dělat gender-based-it-manažerku), nauč se Javu, databáze, něco frontendu, vyrob nějakej amatérskej projekt a nech se zaměstnat jako junior - ale to asi nebudeš mít peníze, o kterých ti vyprávěli na VŠE...

V lepším případě seber svoje ego, narvi ho do rekta Ševčíkovi, přemluv svého papá a mamá (asi to nebude těžký, když ti financovali studium takový $#!%*, jako VŠE), aby tě financovali další tři roky a udělej si Bc. na FIT/FEL/MFF/FJFI (podle toho, na co se cejtíš), pak se možná uchytíš líp.

Reakce slečny:
"Nemyslím si, že je to tak hrozný, jak říkáte... aspoň podle zpráv z mýho okolí."

Čili potvrzení závěrů: Slečna žije v sociální bublině a neví o čem mluví a co chce.

Fakta jsou taková, že se původní tazatelka zeptala, jak změnit kariéru (a to nevíte, co studovala na vše)

Jistě to nebyla Fakulta Informatiky a Statistiky - to by se takhle hloupě neptala. Další fakulta, která stojí sice za starou bačkoru, ale ještě si udržela poslední zbytky nějaké úrovně je Národohospodářská fakulta. Zbytek se nedá nazývat vysokou školou. Pokud by slečna studovala národo, je zde velký předpoklad, že by již našla své uplatnění v nějakém smysluplném odvětví. Lze tedy (na základě těchto domněnek) předpokládat mnohé. Pokud s tím slečna nesouhlasí nebo to není pravda, nikdo jí nebrání, aby se hájila. Přispěla do této obsáhlé diskuze dvěma či třemi příspěvky. Což samo o sobě svědčí o její aktivitě.

zmínila, že proaktivne začala dělat to a to. Což je naopak docela úctyhodné v mase lidi s nataženou rukou.

O její proaktivitě se dozvíte mnohé, když kriticky nahlédnete na počet, obsáhlost a smysluplnost jejích příspěvků. Abstraktní zvolání "základní kurzy" nesvědčí o ničem (nakonec to mohla být úplná lež, kterou se nám jen snažila svoji proaktivitu podsunout). A mýlíte se, nataženou ruku má ona také - hledá snadné cesty tam, kde nejsou, protože na ty těžké cesty evidentně nemá.

Jen vy jste si okamžitě vytvořil silný názor na její motivy a modus operandi.

Mé závěry výše.

Pokud s tím KAren nesouhlasí, jsem otevřen debatě.

Ing. Rosenberg

« Odpověď #128 kdy: 29. 12. 2017, 09:14:37 »
Vykašli se na kurzy na internetu, kup si webovou kameru a začni se svou IT kariérou ještě dnes na chaturbate.com, když to všem bude stát a bude jich hodně, tak máš potenciál těch $1000 za den vydělat.

Ach jo, to je uroven. Vidim, ze Root speje k nutnosti zavest povinnou registraci, aby bylo mozne eliminovat debily zamcenim konta. Ono by je to omrzelo si porad delat novy e-mail a pokazde se znovu registrovat.

Pravda, eliminovali by se tím i trollové, kterým stojí za to zakládat stupidní témata nebo blbky, které hledají snadnou cestu k penězům (aneb: "naučte mě programovat, chci peníze")...

Pánové, to že už ve svém věku už nejste schopni erekce, ještě neznamená, že budete zcela opomíjet jakékoliv příležitosti specializace v IT se zaměřením na obsah pro dospělé. Je to práce jako každá jiná a spousta lidí se ji žíví, neexistuje jediný důvod, proč by tady neměla být tato varianta řečena.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #129 kdy: 29. 12. 2017, 09:38:09 »
Nikoliv. Argumentačně faulovat začala sama tazatelka. Už sám nadpis je faul jak poleno. IT nikoho nediskriminuje. Není proto důvod ptát se, zda-li je v IT "příležitost pro holku" (doslova "Příležitost v IT pro holku"). To samo o sobě evokuje jakousi "nespravedlnost" a otázku, zda-li i "holka" může působit v IT.

.....

Jak lze chápat následující výrok...
"Vystudovala jsem VŠE a chtěla bych to zkusit v IT."
a) Vystudovala jsem VŠE -> nerozumím IT -> chci se přesunout do IT.
b) Vystudovala jsem VŠE -> jsem chytrá -> zvládnu i IT.

............

Uzasna analyza skrytych aspektu textu dotazu. Doufam, ze se dockam i rozboru z hlediska freudovske psychoanalyzy s durazem na oidipovsky komplex.

KAren

« Odpověď #130 kdy: 29. 12. 2017, 10:02:49 »
Já fakt nevím, co jsem komu udělala  :( Normálně jsem se zeptala. Zkušenosti s tím nemám, jinak bych se na to neptala (!). Tak sorry, že jsem si dovolila tady zeptat na takovou asi těžce nekorektní otázku. O kozách a zadekích jsem toho slyšela už tolik, že mě pár internetových komentářů navíc fakt nerozhází :P

C jsem si vybrala, protože v tom dělá kámoš a může mi k tomu něco říct. Nemám takovej přehled jako vy, tak nevím, jestli je to debilní jazyk nebo použitelnej. Wow, blbá kráva... čus.

Zm

« Odpověď #131 kdy: 29. 12. 2017, 10:06:46 »
Ve firmě, kde pracuji, se programátorka hlásila a vedocí oznámil, že vezme ženskou pokud bude ze všech uchazečů nejlepší, což nebyla. Ale ani nejlepší muž nebyl přijat, kvůli ceně. Myslím, že měl vedoucí obavu z "rozložení" týmu, protože cca 50% vývojářů je nezadaných.

Zm

« Odpověď #132 kdy: 29. 12. 2017, 10:12:27 »
C jsem si vybrala, protože v tom dělá kámoš a může mi k tomu něco říct. Nemám takovej přehled jako vy, tak nevím, jestli je to debilní jazyk nebo použitelnej. Wow, blbá kráva... čus.
U nás by ti C stačilo, na juniorskou pozici by asi nebyl problém, nebýt toho co jsem psal výše. Třeba už vedoucí slevil...

KAren

« Odpověď #133 kdy: 29. 12. 2017, 10:14:03 »
Ve firmě, kde pracuji, se programátorka hlásila a vedocí oznámil, že vezme ženskou pokud bude ze všech uchazečů nejlepší, což nebyla. Ale ani nejlepší muž nebyl přijat, kvůli ceně. Myslím, že měl vedoucí obavu z "rozložení" týmu, protože cca 50% vývojářů je nezadaných.

Podle toho, co jsem tady četla, by mě nepřekvapilo, kdyby ten vedoucí po tý holce požadoval burku. Nejlepší to bude prostě zkusit a doufat, že narazím na někoho normálního.

CoffeeMan

« Odpověď #134 kdy: 29. 12. 2017, 10:19:19 »

Podle toho, co jsem tady četla, by mě nepřekvapilo, kdyby ten vedoucí po tý holce požadoval burku. Nejlepší to bude prostě zkusit a doufat, že narazím na někoho normálního.

Radím vám dobře. Podívejte se po firmách, co dělají ekonomický SW.