Celý problém s reklamou považuji za problém čistě technický. Osobně mi reklama na ootu nevadí, bývá dobře rozlišitelná, nevtíravá a qěci. Nikdy jsem tu reklamu aktivně neblokoval - alespoň vědomě ne.
Co mi (a zřejmě i jiným - a netvrdím že vše z toho je problém na root.cz) vadí, je nutnost mít povolené ukládání cookies, mít povolené scripty, mít povolený flash, povolit přehrávání zvuků či videa - to vše pro jiné domény než root.cz, čímž dochází k tomu, že se reklama zobrazuje i na jiných serverech, kde umí být i pěkně agresivní.
Kdyby ta prosba o neblokování byla méně agresivně vyvedená, kdyby se objevovala "jednou za čas", jako připomínka pro ty, co si něco změnili a blokují omylem, nejspíš by fungovala i jinak něž jako obecný naštvávač a odrazovadlo.
A kdyby se podařilo nastavit reklamní systém tak, že by stačilo povolit "*.root.cz" a bylo by vše funkční, zcela jistě by to mělo větší přínos. Podle mne si inzertní firmy příliš zvykly diktovat si podmínky, místo aby se staraly o zájmy inzerentů. Chápu, že převedení pod kontrolu koncového webu by mohlo snížit důvěryhodnost získaných dat, ale, k čertu, někomu se věřit musí!
Je to Root (a podobné servery), kdo tahá za kratší konec provazu, ten druhý mají reklamky přivázaný k pokladničce. Je načase s tím něco udělat a "webový konec" provazu natáhnout, aby se síly alespoň vyrovnaly.