Můžete mi vysvětlit, co z mého jednání je svinstvo? Někdo mi ukradne texty a já mu mám jako poděkovat? 
Nemůžu mluvit za Birkofa, ale asi nabyl dojmu, že jsi je hned dal k soudu. Když někdo použije text z nekomerčního webu, tak se mu jako autor ozvu, nabídnu mu, ať si je tam nechá, ale zaplatí mi *ROZUMNOU* částku, nebo ať to smaže a zaplatí mi *ROZUMNÉ ODŠKODNĚNÍ* a až když to neudělá, no tak se s ním nepářeš. Co je to *ROZUMNÁ* částka, to je případ od případu jiné, pokud si tvoje veřejně vystavené *logo (ať nejsme OT) za bambiliardu dolarů, stáhne čtrnáctiletý blbeček, nejen že není v jeho možnostech ti tu bambiliardu zaplatit, ale dostatečně ho porestáš zaplacením 5-10 tisíc. Jasně, krást se nemá, těch 10 táců bude po brigádách splácet deset měsíců, což je dost času, aby o tom mohl přemýšlet. Pokud chcete, aby se ostatní chovali slušně, tak součástí slušnosti jsou i přiměřené tresty. Nemůžeš označit za slušného člověka toho, kdo žádá pro blbce za kravinu provaz. Člověka, co žádá za hovadinu nesmyslný trest můžeš označit za hyenu nebo zmrda, ale těžko za slušného člověka.
Já bych řekl, že jsi té firmě DAL šanci, jiná věc je to tvoje určení ceny, to bych *MOŽNÁ* napadl.
Pokud vypracuješ nějaký text a umístíš ho na svojí stránku, jeho cena je rovna ceně tvé práce. Kopie má cenu jinou. Mě to přijde, že měli rozporovat cenu, kterou jsi požadoval. Lidé se mohou rozumně dohodnout, kdyby nestrkali hlavu do písku a řekli ti "Omlouváme se, udělal to zaměstnanec Pan Mamlas, potrestali jsme ho, ale 50 tisíc ti za to nedáme, ale ano, za licenci dáme 10 tisíc, uvedeme tam odkaz na tvoje stránky a až budeme potřebovat nějaký další článek, tak ti to zaplatíme", třeba bys na to kývnul. O ceně se smlouvá.
Pokud bys nekývnul, tak by to odstranili a bylo vy vyřešeno, kdyby ti ještě nabídli, že zaplatí a zveřejní omluvu, dost možná bys i soud prohrál. Protože když by soudce viděl, že žádáš nepřiměřeně mnoho, shodil by to ze stolu.