Hele, mrkni prosím zběžně na to, co jsem radil (dva delší posty na první straně), budu rád, když mi někdo řekne "Hele, plkáš kraviny." nebo "Jo, cca to tak je.". Tady jsme na Rootu a ne na právnickém webu, hlubší znalosti práva asi nejsou očekávány, ale obecný přehled už by být mohl a je to logické. Budu rád, jestli s tím zabiješ trochu času a řekneš "Jo, cca tak to je."
Mysliš
tohle?
Takhle
- 2 notáři mi přijdou skutečně jako extrém (blíže viz diskuse ohledně veřejné listiny), fakt stačí jeden
- Co se týče znalců, asi zatím předčasné (i když bez shlédnutí předmětného veledíla těžko říct). Prokázat autorství lze i levněji. Samozřejmě pokud se vůbec jedná o autorské dílo, viz nápis "Sleva"
Jinak určitě souhlasím s tím, že hnát to k soudu je zcela neproduktivní kravina a mrhání časem (rozhodně si nemyslím, že ten "poklad" (jakési logo a jedna fotka) má hodnotu
mnoha desítek tisíc, pro srovnání v řádu 50 tisíc se třeba
nedávno vydražilo pár fotek Josefa Sudka). Navíc, ze zmateného popisu mi přijde, že dotyčný v podstatě dosáhl svého, že to z webu zmizelo (proč by jinak psal o
http://web.archive.org/), ale dál zas frflá něco o tom, jak na něj na chudáka byli zlí, že s ním komunikovali hrubě, z tohohle popisu vůbec těžko soudit, v jakém to je stavu.

Tak nějak mi přijde, že by rád využil příležitosti, aby to své "veledílo" znova zpeněžil, i když jinak (pokud se jedná o grafiku na zakázku) už by to nikdy nikomu neudal.
Krom toho (už jsem to tady nakousnul), ono je vůbec otázkou, jak vypadala ta smlouva a co tam byla sjednáno jako účel poskytnutí licence. Pokud tu smlouvu patlala JUDr. Máňa, která mu aktuálně radí, tak by taky mohl dopadnout tak, že to celé projede, protože ta licence vůbec nebyla omezená na jeden konkrétní web. Ono ani není z popisu toho hrozného autorskoprávního zločinu jasné, zda se jedná o web téže osoby, pro kterou to původně zhotovil, nebo o někoho třetího (k čemu by ale někomu třetímu bylo to logo, dost absurdní.)