Lepší element picker pro uBlock

bok

Lepší element picker pro uBlock
« kdy: 12. 09. 2017, 13:30:16 »
Používám ublock, je skvělý, ale element picker má nějaké chyby:
tlačítko Vytvořit zšedne, když filtru nevyhovuje (ano, filtrující výraz lze editovat in-line),žádný prvek na stránce., v pár případech se to hodí.

Za další, lze editovat pouze kosmetickou část filtru (tedy selektor / xpath, umí toho mnohem víc umí i pseudo selektory has() atd), tudíž vždy vytvoří selektor na danou doménu - například brnensky.denik.cz, i když bych chtěl na ||denik.cz

což trochu ho dělá těžkopádným, protože stejně pak musím jít do nastavení pluginu a ručně editovat dané pravidlo.

Taky by bylo skvělé, kdyby třeba se v režimu výběru prvků ukázalo, které filtry jsou zrovna aktivní pro danou stránku.

Znáte někdo nějaký kvalitní element picker, klidně i jako součást nějakého blokátoru, klidně i pro různé prohlížeče.

Nerad bych používal pro blokování víc rozšíření než je nutné, protože pak se tříští nastavení a je těžší sledovat, co kde platí.

V tuhle chvíli je také největší problém, že ublock a umatrix nejsou zaměnitelné, sice umatrix, je "jako pro pokročilejší", protože hezky klikatelně zobrazí mřížku domény/ typy-requestů, narozdíl od ublock umí  cookie a také v ublocku je těžkopádná práce s rámci , podle mě v něm se těžko cílí 1st rámce a musí se zase lézt do nastavení. TO samé XmlHttpRequest. v umatrix je to otázka kliknutí v mřížce.

Umatrix ale nepodporuje zase načítání sad filtrů (jako má možnost vybrat ublock z předgenerovaných sad filtrů easy, privacy, disconnect atd...) a vůbec neumí ad-blockovou syntaxi.

Máte někdo recept i na druhou otázku, jak spojit funkcionalitu umatrix a ublock, zdá se mi, že umatrix je trochu upozaděn (ale stále jeho vývoj probíhá)

« Poslední změna: 12. 09. 2017, 14:02:05 od Petr Krčmář »

Re:Lepší element picker pro uBlock
« Odpověď #1 kdy: 12. 09. 2017, 20:31:54 »
Používám ublock, je skvělý, ale element picker ...

Ve chvíli, kdy se ty reklamní sračky budou schovávat za nicneříkající řetězce znaků už (nám) asi nepomůže sebelepší picker.
:-/

https://forum.root.cz/index.php?topic=15007.0

bok

Re:Lepší element picker pro uBlock
« Odpověď #2 kdy: 12. 09. 2017, 22:05:59 »
Doplnění: také by bylo dobré, kdyby šlo inkrementálne  povolovat zobrazení určitých obrázků dle selektoru, kdy výchozí stav je, že jsem toho zablokoval příliš moc, a nyní chci povolit obrázky v hlavním odstavci. Důležité je ,aby to bylo rychlé a aintuitivní.

To je sice hezké (a částečně nepravda, stačí, zakázat [určité] cookies  na dané stránce, tak se mechanismus schovávání neaktivuje, navíc, se to schovávání týká network filteringu a nikoli kosmetického {css/xpats/dom}), ale na dotaz

...Ale jsem pesimista v tomhle, dospěje to, že stránky budou zlotřilejší a budou mít více logiky na serveru a v prohlížeči na kontrolování a obcházení. blokování...
A nebo to udělají tak, že stránky budou jeden velký obrázek, pak očekávám vznik adblocku pro obrázky s určování whitelist+blacklist regionů obrázku

Vlezlost reklam dosáhla takové úrovně, že na stránkách mám povolené naprosté minimum bez cookies, 3rd party všeho.

Za chvíli budu si prohlížet stránky, že si zobrazím pouze hlavní HTML dokument, a možná obrázky...

Problém je, že dnešní stránky jsou tak zprasené, že obrázky jsou např jiné doméně a bez skriptu se neukáže nic.