Koho z diskutérů poslouchat?

Michal Taneček

Re:Koho z diskutérů poslouchat?
« Odpověď #45 kdy: 26. 05. 2013, 01:00:05 »
Lael a Lenin...  ;D

Ne, dělám si pr*el.
U mě vede asi Mirek Prýmek (umí poradit, je mi sympatický svými názory) + pár dalších, jejichž nicky si honem nevybavuji. P. Krčmáře mám taky docela rád ...  :)

Lael je zrovna krásná ukázka toho, jak se z OS stává náboženství, které je nutné šířit a cokoli jiného je satanovo sémě :)

« Odpověď #46 kdy: 26. 05. 2013, 02:36:05 »
Jinak mě mrzí, že tam není zmíněný TIGR

A autorovi děkuji  :P
Kamaráde, nemá Tě co mrzet, ještě jsem Ti nedal ani jednoho ruma!  ;D

Pavel 'TIGER' Růžička (neregistrovaný) ---.adsl.dial-up.cz   
24. 5. 2013 15:49
Re: Jestli je Linux v necem dobrej ...
celé vlákno

Množství balíčků je zvláštní argument. Ano, pár jedinců využije některé nestandartní, ale většina potřebuje jen pár věcí a je pro ně důležitější funkčnost, než množství něčeho, co jindy nevyužijí. Původní Mandrake byl založen na Fedoře, ale postupem času přešli na své RPM. Používej si co chceš, nikdo tě k ničemu nenutí, stejně jako tě nenutí číst články o něčem, čím opovrhuješ. Ale také bych uvítal, kdybys nám nevnucoval něco, co nás nezajímá. U mne je to ubuntu. Zkusil jsem, viděl jsem a díky, ale nechci.

Mandrake na Fedoře ..
Ale také bych uvítal, kdybys nám nevnucoval něco, co nás nezajímá. U mne je to ubuntu. Zkusil jsem, viděl jsem a díky, ale nechci.

Myslíš, že ten názor jestli to chceš nebo nechceš bude někoho zajímat?

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #47 kdy: 26. 05. 2013, 09:04:04 »
Myslíš, že ten názor jestli to chceš nebo nechceš bude někoho zajímat?
Asi tak, jako když v článku o Mageie někdo všem vnucuje to, že Ubuntu je nejlepší linuxový desktop, určitě to tam všechny zajímá.

martin

« Odpověď #48 kdy: 26. 05. 2013, 13:31:18 »
Lael je zrovna krásná ukázka toho, jak se z OS stává náboženství, které je nutné šířit a cokoli jiného je satanovo sémě :)

Není na českém internetu větší skupiny fanatiků než na Rootu. Ti kolem linuxu. A i když ten server tolik jako Root neznám, tak si s ním nezadá ani zive.cz. Netýká se to všech, ale většině sebevědomých diskutujících by neškodila sebekritika a větší zkušenosti z praxe a jiných systémů před tím, než začnou šmahem odsuzovat nelinuxové příp. neopensource přístupy. Při diskusích na téma autorských práv mi z těch místních "expertů" vůbec stoupal tlak.

Root sice 2 roky už nesleduji (jen to žralo čas a informace byly minimální), ale Mirek Prýmek byl určitě tím kvalitnějším diskutujícím. Možná proto, že je to BSDčkař? :-) Z těch linuxově orientovaných jsem uznával snahu Petra Krčmáře k otevřenosti jiným názorům. U linuxáře hodně vzácná vlastnost. A příspěvky Stena a (ano!) Laela jsem považoval vždy za přínosné. Jistě, Lael to občas směroval trochu kontroverzně a až moc tlačil MS, ale u něj jsem to chápal jako snahu o vyvážení diskuse ....

Withy14

« Odpověď #49 kdy: 06. 06. 2013, 09:03:06 »
Tak a teď se pusťte do mě, protože já preferuji Windows :D . Ne teď vážně, na desktopu preferuji Windows (virůstal sem na DOSu a na 3.11, teď mám podle někoho hnusné Windows 8, měl sem i dva roky Visty naprosto bez problémů a bez jediného reinstallu, protože se držím hesla, že systém je tak stabilní, jak stabilní je jeho uživatel). Taky mám ve virtuálech některé distribuce Linuxu a Unixu (Fedora, FreeBSD, Gentoo) a na armovém netbooku mám Ubuntu.

Co se týče serverů, tak tady je situace´naprosto odlišná, protože je nutné zohlednit strukturu sítě, uživatelů a služeb. Máte v síti 99.9% stanic s Windowsy, tak tam dejte doménu na Windows serverech, máte tam spíše Linuxy, tak proč ne Linuxovou Sambu a LDAP server. Potřebujete stabilní firewall - Mikrotik, PfSense, Mono...

Mohl bych takhle pokračovat do aleluja, ale mám za to, že tohle téma se věnuje důvěryhodnosti jednotlivých diskutérů. Tudíž všichni teď poslouchejte mě, protože já jsem nejlepší (no dobře nejsem, klaním se k jednomu komentu v tomto tématu - použivejte zdravý rozum, google a rady, které sou k danému tématu)  :D

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 06. 06. 2013, 09:14:21 »
Mne na rootu fascinuje, ze je to server ktery soustreduje nejvetsi mnozstvi IT fanatiku neustale resicich ptakoviny. Je to tu tak 9 vlaken o nicem ku jednomu technickemu a je to dane tim, ze jak nekdo polozi technickej dotaz tak je v drtive vetsine degradovan, presmerovavan na google a casto je mu doporuceno, i kdyz neprimo, aby se na to vlastne vysr... protoze o tom nic nevi.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #51 kdy: 06. 06. 2013, 09:26:50 »
Smoofy, to bude tím, že většina o tom daném tématu neví nic a přesto chtějí "přispět". Někdy méně je více. Musíš brát v potaz to, že každý v tomto státě rozumí fotbalu, hokeji a počítačům. Ale i mezi zrnky plevele se dá najít zrnko vznešené.

Lenin POWER!

• 434
  • Nekecat a delat!
    • Zobrazit profil
    • Tribut Leninovi
« Odpověď #52 kdy: 07. 06. 2013, 14:44:23 »
Poslouchej toho kdo ma vysledky kterych chces ty dosahnout.

ohlol

« Odpověď #53 kdy: 07. 06. 2013, 15:07:25 »
Poslouchej toho kdo ma vysledky kterych chces ty dosahnout.
coz ovsem neplati v striktne konkurencnim prostredi.

yes

« Odpověď #54 kdy: 08. 06. 2013, 01:31:22 »
Mne na rootu fascinuje, ze je to server ktery soustreduje nejvetsi mnozstvi IT fanatiku neustale resicich ptakoviny. Je to tu tak 9 vlaken o nicem ku jednomu technickemu a je to dane tim, ze jak nekdo polozi technickej dotaz tak je v drtive vetsine degradovan, presmerovavan na google a casto je mu doporuceno, i kdyz neprimo, aby se na to vlastne vysr... protoze o tom nic nevi.

Haha ;-) Pekne jste to vylicil, hlavne ten konec. Me se to take tak zda, ale spise se mi to zda tak obecne, ze lidi tady na sebe nejsou moc hodni :/

Lael Ophir

« Odpověď #55 kdy: 08. 06. 2013, 01:54:46 »
No to je otázka... Není to snad jasné?  ;)