[Pavel 'TIGER' Růžička] Naposled jsem rozebíral ThinkPad v době, kdy ho ještě výrábělo IBM, takže se nebudu pokušet Vás oslňovat perfektní znalostí novějších modelů (do ruky se mi dostalo i novější Lenovo, ale to byla jen SW záležitost). Naproti tomu vím, jak je řešeno chlazení MacBook Pro (2008). K ventilátorům (jsou tam 2) se dostanete asi o něco hůř (jak uvádím, ThinkPady už neznám), ale pokud nepracujete v cementárně, nebudete to potřebovat.
A v tom já vidím ten malý rozpor - dobré železo, ale musíte se o něj (asi?) trochu víc starat (neberte to prosím tak, že tu chci rozpoutat polemiku, co je lepší nebo kdo ho má delšího :-) ).
Takže jsem na tom podobně, jako vy: … kdybych si měl vybrat mezi ThinkPadem a Acerem, tak bych sáhl po ThinkPadu, ale mít volbu Jablko a ThinkPad, tak raději vezmu Jablko … Každý asi používá, co mu víc vyhovuje (a kolik do toho chce-může vrazit). Pro mně má velkou váhu i OS a potom pohodlí (to asi platí i u těch amíků(?) v posluchárně).
Taky jste se zmínil, že … na ThinkPadu běhá dobře i MacOS … . Máte s tím osobní zkušenost? Nemyslím typu "jde to spustit", ale jestli jste na ThinkPadu s OS X chvíli dělal.