Macbook Pro 15 - opravdu je tak drahý?

Re:Macbook Pro 15 - opravdu je tak drahý?
« Odpověď #60 kdy: 23. 03. 2018, 13:57:11 »
:D Pro nekoho ta znacka tu hodnotu ma, pro nekoho ne.

To je pěkný blábol. Tohle říkávají hlavně ti, kteří nikdy neměli peníze a příležitost pořádný stroj používat. Podobně, jak na automatické převodovky nadávají ti, kteří s ní neobjeli svůj dům. V prvním případě se "technici" ukájejí taktem, pamětí, kapacitou - ale už neřeší svítivost displeje, kontrast (obojí zároveň), kvalitu zpracování, odvod tepla a s tím související hlučnost, ..., ... U aut zase odborně diskutují o tom, jak je techničtější a lepší a rychlejší řadit ručně...

Používám v práci jak levný notebook na práci v terénu, tak macbook pro doma na gauči, tak stolní počítač na stole. Najezdil jsem skoro milion kilometrů a přes 80 % s manuálem, přesto si rád nechám řadit automatem.

Otázka tohoto tématu byla, jestli je macbook drahý. Není. Vydrží dlouho a rychlý a použitelný a ještě se prodává za vysokou cenu jako použité zboží.

Cek

« Odpověď #61 kdy: 23. 03. 2018, 14:08:28 »

To je pěkný blábol. Tohle říkávají hlavně ti, kteří nikdy neměli peníze a příležitost pořádný stroj používat. Podobně, jak na automatické převodovky nadávají ti, kteří s ní neobjeli svůj dům. V prvním případě se "technici" ukájejí taktem, pamětí, kapacitou - ale už neřeší svítivost displeje, kontrast (obojí zároveň), kvalitu zpracování, odvod tepla a s tím související hlučnost, ..., ... U aut zase odborně diskutují o tom, jak je techničtější a lepší a rychlejší řadit ručně...

Používám v práci jak levný notebook na práci v terénu, tak macbook pro doma na gauči, tak stolní počítač na stole. Najezdil jsem skoro milion kilometrů a přes 80 % s manuálem, přesto si rád nechám řadit automatem.

Otázka tohoto tématu byla, jestli je macbook drahý. Není. Vydrží dlouho a rychlý a použitelný a ještě se prodává za vysokou cenu jako použité zboží.

Ano, od vas je to pekny blabol, napsal jste to o sobe hezky.

To, ze Vam vyhovuje Mac a automaticka prevodovka rozhodne neznamena, ze jsou lepsi, jak se tu za kazdou cenu snazite prosadit.

Nekdo vdolky, jinej holky, ale na me to dela jednoznacny dojem "ja jsem ten uplne nejchytrejsi a proto ja vim, co je nejlepsi, at si zbytek sveta tvrdi co chce". A ano, NESNASIM automaticke prevodovky a objel jsem s nima vic nez barak....Mac je mi sumafuk :-), jenom jsem adminoval sit kam je chteli cpat a v tom pripade jsem na nej chtel brat kladivo....

pedro

« Odpověď #62 kdy: 23. 03. 2018, 15:10:04 »

Pouze jsem vypichnul z prispevku jednoho applisty vyse, protoze mi to pripadalo trefne a presne. Absolutne jsem nemel v umyslu nekoho presvedcovat, jestli je to tak nebo jinak. Kdyz se zamyslis, treba by dojde, ze by to bylo proti logice meho vlastniho strucneho komentare...

Pikaku

« Odpověď #63 kdy: 23. 03. 2018, 15:58:27 »
Miroslav Šilhavý - aha takze tuto podla experta ak nemam Macka som socka minimalne. Co na tom ze mam masinu 2x vykonejsiu a draksiu som socan lebo nemam mack. A vies co ja musim byt fakt socka. Nemam automat a moje auto nema strechu... co na tom ze som zan dal 80t Eur som socka nemam automat nemam macka...

hold kazdy sme iny ale toto si zabil. Chcel by som vediet co pouziva tvoja zena/ deti... tiez socky? alebo si im nakupil macky a zene samozrejme automat.  :-*

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 23. 03. 2018, 17:53:19 »
Chcel by som vediet co pouziva tvoja zena/ deti... tiez socky? alebo si im nakupil macky a zene samozrejme automat.  :-*

Automatickou pracku.

« Odpověď #65 kdy: 23. 03. 2018, 17:55:54 »
Miroslav Šilhavý - aha takze tuto podla experta ak nemam Macka som socka minimalne. Co na tom ze mam masinu 2x vykonejsiu a draksiu som socan lebo nemam mack. A vies co ja musim byt fakt socka. Nemam automat a moje auto nema strechu... co na tom ze som zan dal 80t Eur som socka nemam automat nemam macka...

hold kazdy sme iny ale toto si zabil. Chcel by som vediet co pouziva tvoja zena/ deti... tiez socky? alebo si im nakupil macky a zene samozrejme automat.  :-*

Nikoliv. Psal jsem spravedlivě, že používám bazarový notebook stejně jako macbook, jezdím s manuálem i automatem. Bohužel, čast (ne vždycky) hodnotí tyto záležitosti ti, kteří je nevyzkoušeli. V práci bych mít maca nemohl, tam potřebuji windows. Na serverech bych nemohl být bez freebsd a linuxu. A mimochodem, do minulého roku, než se mi rodina rozrostla na pět, jezdil jsem Škodou Citigo, jedním z nejlevnějších aut, co je k mání. PC v práci mám asi 6leté, notebook do terénu dokonce z bazaru. Takže nevím, proč mi vkládáte do úst, že z někoho dělám socku. Jen bych byl radši, kdyby tyto otázky prostě hodnotili ti, kteří vyzkoušeli to, o čem je téma.

anonym

« Odpověď #66 kdy: 23. 03. 2018, 18:24:20 »
Já jsem automat nezkoušel a nemám ho rád. Je to proto, že je to složité zařízení s elektronikou, což znamená větší šanci, že se ti auto posere. Skůtr a babeta, to je něco jiného, tam ale fznguje automat na jiném pRincipu, který není na závadu.

« Odpověď #67 kdy: 23. 03. 2018, 18:27:45 »
Já jsem automat nezkoušel a nemám ho rád. Je to proto, že je to složité zařízení s elektronikou, což znamená větší šanci, že se ti auto posere. Skůtr a babeta, to je něco jiného, tam ale fznguje automat na jiném pRincipu, který není na závadu.

V babetě byl automat jiný, ve skůtrech je variátor. Dvojspojkové automaty jsou fajn, ale nejsou nesmrtelné. Radši mám klasiku s planetovou převodovkou a hydrodynamickým měničem momentu síly. To je ještě odolnější, než manuál.

anonym

« Odpověď #68 kdy: 23. 03. 2018, 19:02:00 »

V babetě byl automat jiný, ve skůtrech je variátor. Dvojspojkové automaty jsou fajn, ale nejsou nesmrtelné. Radši mám klasiku s planetovou převodovkou a hydrodynamickým měničem momentu síly. To je ještě odolnější, než manuál.

Suchou nebo mokrou?

anonym

« Odpověď #69 kdy: 23. 03. 2018, 19:13:44 »
Suchá se kazí a mokrá... nemá náhodou mokrá velký odpor? Přecijen taková velká masa točící se v oleji, nic moc. Možná do nízkootáčkových motorů.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 23. 03. 2018, 19:15:45 »
Já jsem automat nezkoušel a nemám ho rád. Je to proto, že je to složité zařízení s elektronikou, což znamená větší šanci, že se ti auto posere.

Tak to asi budete zklaman, az si jednou uvedomite, kolik elektronickych sracek je v dnesnich autech. Vsechny se muzou posrat a nektera auta lze dokonce na dalku hacknout a prevzit kontrolu nad subsystemy jako akcelerace, brzdy a snad i rizeni. Konkretne auta jsou dnes jednou velkou bezpecnostni dirou, jake by se ajtak chlamal, ale vyrobcum aut to zretelne vubec nedochazi. Takze automaticka prevodovka by me vzrusovala nejmene. Ostatne do mesta je celkem dobra, venku me sere, zejmena v horach. Nevyhoda je take ve vyssi cene a pravdepodobne vyssi spotrebe.

zelena veverka

« Odpověď #71 kdy: 23. 03. 2018, 19:17:23 »
Míchání aut s IT je jako určování velikosti pomocí fotbalových hřišť....
A já se naivně těšil, že se dozvím něco zajímavého, třeba zda máte zkušenosti například s MacBookem s Core m3.
Hledám něco malého (display pod 13") výkonově tak na běh WebStorm, VS Code.

anonym

« Odpověď #72 kdy: 23. 03. 2018, 19:20:12 »
Já jsem automat nezkoušel a nemám ho rád. Je to proto, že je to složité zařízení s elektronikou, což znamená větší šanci, že se ti auto posere.

Tak to asi budete zklaman, az si jednou uvedomite, kolik elektronickych sracek je v dnesnich autech. Vsechny se muzou posrat a nektera auta lze dokonce na dalku hacknout a prevzit kontrolu nad subsystemy jako akcelerace, brzdy a snad i rizeni. Konkretne auta jsou dnes jednou velkou bezpecnostni dirou, jake by se ajtak chlamal, ale vyrobcum aut to zretelne vubec nedochazi. Takze automaticka prevodovka by me vzrusovala nejmene. Ostatne do mesta je celkem dobra, venku me sere, zejmena v horach. Nevyhoda je take ve vyssi cene a pravdepodobne vyssi spotrebe.

Nejlepší je trakař. Na to sedneš, druhý tě tlačí, a jedeš. Navíc by nebyl takový problém s uplatněním Eritrejských imigrantů, jen by sis měl trochu prmyslet, jestli pojedeš okolo nějakého útesu.

Jester

« Odpověď #73 kdy: 23. 03. 2018, 19:44:37 »
A já se naivně těšil, že se dozvím něco zajímavého, třeba zda máte zkušenosti například s MacBookem s Core m3.
Velice lehký a přitom výkonný stroj. Na cesty ideální, když vyhovuje 12”.

zelena veverka

« Odpověď #74 kdy: 23. 03. 2018, 20:22:53 »
Velice lehký a přitom výkonný stroj. Na cesty ideální, když vyhovuje 12”.

Mám teď Dell E7450, i5-5300, 2,3 GHz, 16 GB RAM. Výkonově mi celkem stačí.