Macbook Pro 15 - opravdu je tak drahý?

shemale

Re:Macbook Pro 15 - opravdu je tak drahý?
« Odpověď #45 kdy: 22. 03. 2018, 22:39:56 »
Ma leskly display. Jabbkari se tu biji v prsa, ze ma uzasnou antireflexni vrstvu, ale na vasem miste bych si to sel prohlednout zblizka nekam, kde vas s tim nechaji projit po cimre a zkusit ruzne svetelne podminky, abyste vyzkousel, jestli to vazne neni jak zrcadlo, ve kterem uvidite nejen sebe, ale i vsechny odlesky a zdroje svetla z okoli.

V praxi je svítivost displeje tak velká, že se mi líp pracuje na jabku než na drahém Lenovu či HP.
Lesklé displeje si vysloužily špatnou pověst, protože je v době módy začali vyrábět v low end kvalitě. Ale high end lesklé displeje jsou i na sluníčku lepší, než high end matné.
To mohu jen potvrdit. V létě i na přímém slunci je na Macku furt něco vidět. Kdežto maty či leské od jiných výrobců nejsou vidět

shemale

« Odpověď #46 kdy: 22. 03. 2018, 22:40:46 »
Ještě taky bych mohl uvést jako výhodu to, že ani za 5 let bych třeba nemusel mít problém ten stroj dobře prodat, třeba za 10k.

A to ani nepočítám vysoký kundolap faktor, když si Macbook otevřu v RegioJetu mezi studentkama 8)
hodně primitivní důvod, proč kupovat Mac... :-(

shemale

« Odpověď #47 kdy: 22. 03. 2018, 22:42:37 »
Já jsem odborník na slovo Apple Macbook vzatý...
ty jsi hlavně blb, který neumí Apple používat a s každou hloupostí tu otravuješ. Ale i jako špatný vtip je Tvá odpověď úžasná

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 22. 03. 2018, 22:59:57 »
Ještě taky bych mohl uvést jako výhodu to, že ani za 5 let bych třeba nemusel mít problém ten stroj dobře prodat, třeba za 10k.

A to ani nepočítám vysoký kundolap faktor, když si Macbook otevřu v RegioJetu mezi studentkama 8)
hodně primitivní důvod, proč kupovat Mac... :-(

Mac jako patch osobnosti pro ty, co nemaji na cervene Ferrari. ;-)

phpkral

« Odpověď #49 kdy: 22. 03. 2018, 23:01:16 »
Kun.olap?  Borate to ses ty?

Jako timto prispevkem vystihls presne duvod proc si zjevne predrazene produkty apple hodne lidi kupuje. I kdyz teorie ze ve vlaku otevres  notebook s jablkem a  vrhnou se na tebe holky je usmevna.

Ho

« Odpověď #50 kdy: 23. 03. 2018, 03:22:11 »
Koukám, jak je dobře, že se o aktuální trendy v hardware zajímám, jen když ho kupuji.

To, že má apple paměti připájené, to je fakt nebo si děláte zadek.

Koukám, že když jsem si před 7mi lety koupil lenovo za polovic místo applu a dokoupil ssd a 16gb paměti,  tak jsem pořád ušetřil. A paměti budu mít stejně 12 let jako někdo kdo si koupí nt teď na 5 let.
A navíc mám, budu mít disk na data.

Ok, rozlišení displeje bude horší, ale preferují matný displej na nt i externím monitoru.

jablon

« Odpověď #51 kdy: 23. 03. 2018, 06:35:37 »
Můžeš se plácat s Linuxem na XPS, nebo mít vyladěný systém od Apple. Já jsem pořídil MacBook Pro a těch pěněz nelituji. Když si dáš dohromady všechny plusy OSX + hliníkový tělo + značku (nebudeš nikde vypadat jako socka), tak lepší stroj na trhu prostě není.

« Odpověď #52 kdy: 23. 03. 2018, 07:25:49 »
jako takhle... byl jsem fakt velky fanousek a propagator thinkpadu, ale po dvou tydnech s MBPRO retina jsem to vsechno prodal a detem koupil Mac Mini z aukra.

Samozrejme, clovek kterej dela .NET na to asi nepujde, stejne tako kdyz nekdo potrebuje obsluhovat Účto. Ale kdyz delas technologii ktera bezi primarne na linuxu tak je Mac jasna volba. Tohle neni o tom nekoho premlouvat. Tohle je o tom, jestli ma chut to zkusit, ma moznost si to na dva tydny pujcit. A dobry je taky mit v okoli nekoho kdo to pouziva, aby poradil s nejakymi zaklady (treba nez jsem prisel na to proc ve Finderu nefunguje cmd+x...)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #53 kdy: 23. 03. 2018, 07:27:22 »
Jste si jisty, ze to stale jde i u Macu? Zrovna u tech je RAM tusim naletovana na Mobo jako u levnych plastaku a netusim, jestli je tam extra slot.
No tak ono naletovanou pamet ma dneska i spousta tech stroju z vyssich rad.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Jura

« Odpověď #54 kdy: 23. 03. 2018, 07:48:36 »
Ja mam stale svuj MacBook 15" z 2010. Par mensich upgradu (RAM a SSD) a porad funguje spolehlive - vcetne baterie! Takovou zivotnost proste jine laptopy nemivaji (teda nebudu-li pocitat IBM ThinkPad, ne Lenovo :)). U predchozich stroju mi po par letech sesoupavaly popisky z klaves nebo proste vyskakovaly uplne, ventilator jsem musel pravidelne menit, atd.

Takze kdyz si to rozpocitas na ty roky, tak to rozhodne tak draze nevychazi.

MacBookNo

« Odpověď #55 kdy: 23. 03. 2018, 12:18:47 »
Nechapem komentaru, ze ked si niekto kupi HP, ze sa mu rozpadne za rok. Ja som programator, notebook pouzivam denne, a ked som si ja vyberal stroj, vybral som si taky, aby bol dobre opravitelny a dal sa upgradovat. Mam teda acer aspire nitro black edition. Hned na dalsi den som tam hodil ssd 500 a ram 16GB, a odvtedy nemam problem. Nikomu ho ale nenutim, lebo teraz by som sa opat rozhodoval podla ponuky na trhu. Mam ho 3 roky. Je pravda, ze ho casto na baterku nepouzivam.. Ale aj tak Vam poviem novinku: skoro vsetky diely do notebookov vyraba par firiem v Cine.
Mal som macbook asi tyzden. Mna na nom najviac hnevali vsetky tie specialne porty okolo. Dalej klavesnica. Som zvyknuty pracovat na klavesnici na notebooku, aby ked pridem k zakaznikovy, som nemusel hladat klavesy ako na skole. Ale tie chybajuce klavesy.. no obhajovat to tym, ze kodim cez vim a tam je na to milion skratiek mi pride uz uplne mimo. Ten notebook ma byt pre obycajnych ludi lahko pouzitelny na kazdodenne behanie po internete. No a uplne najhorsia vec- mal som ho od firmy pozicany na sluzobku (moj acer sa im nezdal reprezentativny :), a tak, ked ostatny isli na obed, ja som bol pri notebooku. Na letisku som si ho pomaly privazoval k nohe a nikde som ho nepustil. Bol to totiz macbook, o ktorom kazdy vie, ze je drahy (predrazeny). A keby mi ho niekto ukradol, tak sa nedoplatim. Takze za mna si v tejto dobe kupi macbook naozaj iba clovek, co sa chce ukazat, alebo ten, co vyvija aplikacie pre iphone. Ja tam iny dovod nevidim. Uz asi dva roky kritizuju apple, ze nerobi ziadny upgrade svojich notebookov. Konkurencia je uz dalej.

Motrokar

« Odpověď #56 kdy: 23. 03. 2018, 12:34:51 »
MacBookNo : hovoris mi s duse. 3 mesiace dozadu dilemma co si kupit. Mac na skusku 2 tyzdne nedal som to. Nakoniec sice cenovo skoro rovnako ako Mac ale HP Elitebok 840 G3 + touch screen - to samo o sebe robilo asi 2 kila navyse. V zaklade horcikove telo, 500GB SSD a 16GB ram, I7 a som spoko. S tym ze mozno za rok - dva upgradnem ram na 32 ak by som potreboval viac virutalizovat ako teraz. + mam este volny slot na HDD alebo hocico.
Je to parametrovo/vykonnostne o par levelov nad Mac a ano aj ja si myslim ze sa Mac kupuje len s 2 dovodov
1. Prestiz - aha ja mam mack a som cool hyper programator lebo MAC. Co na tom ze 80% veci musi bezat vo virtualke ale je to Mac
2. S nudze cnost - musim developovat na jabka takze musim mat Macka.

Motrokar

« Odpověď #57 kdy: 23. 03. 2018, 12:36:24 »
Este poznamka nova generacia tusim od 2015 alebo 2016 je jen jeden velky poletovany plosak. Takze ak ma nieko ideu ok kupil low lvl mac a upgradnem ho moze na to rovno zabudnut. Proste bud si kupis delo za xyz tisic eur alebo mas smolika.

pedro

« Odpověď #58 kdy: 23. 03. 2018, 13:24:20 »
Můžeš se plácat s Linuxem na XPS, nebo mít vyladěný systém od Apple. Já jsem pořídil MacBook Pro a těch pěněz nelituji. Když si dáš dohromady všechny plusy OSX + hliníkový tělo + značku (nebudeš nikde vypadat jako socka), tak lepší stroj na trhu prostě není.

:D Pro nekoho ta znacka tu hodnotu ma, pro nekoho ne.

pepik

« Odpověď #59 kdy: 23. 03. 2018, 13:37:19 »
Na letisku som si ho pomaly privazoval k nohe a nikde som ho nepustil. Bol to totiz macbook, o ktorom kazdy vie, ze je drahy (predrazeny). A keby mi ho niekto ukradol, tak sa nedoplatim.

Moc to žereš. Navíc služební laptopy na služebce by měly bejt pojištěný.

Mám šestým rokem Maca a ještě minimálně 3 roky nebudu upgradovat, pokud se to nerozbije. Není důvod. 750GB SSD, Retina, 16GB ram, i7. Výkonově mi stačí na všechno, na kompilaci a výpočty máme servery. Ale i tu kompilaci by to zvládlo bez potíží.

A že je konkurence dál? Když si rozpočítám cenu za tu dobu, co ho používám, vychází to levněji. Nikdy před tím jsem neměl 6 let starej laptop, kterej se nezadýchával. Já ti to neberu, máš asi jinej usecase. Nechápu jakej, ale to je tvoje věc.

Osobně bych jinej laptop nechtěl. Píšu všema deseti a ty klávesy, který někomu chyběj, jsem nepoužíval ani před tím, než jsem začal používat Mac. Linux je na laptopu prima, do pár větších upgradů. Pak už to prima bejt přestane.