Nejsem autor romanu, programuju a tam fakt nepotrebuju 200 / hod. Jinak samozrejme vetsinu casu jsem u dockovacky. Ale pro tech par pripadu kdy ne a je potreba nekde neco fixnout tak mi vic vadi spatne rozlozeni nez chicklet.
No vlastně celé toto vlákno vzniklo kvůli rychlému psaní deseti prsty - pokud je dobrá klávesnice (rozložení, stisk, ...), pak je vaše práce mnohonásobně rychlejší.
Psaní deseti znamená, že se nemusíte dívat ani na klávesnici, ale ani na monitor a jste mnohonásobně rychlejší v psaní.
Pro někoho, kdo opisuje texty, je výhoda v tom, že se dívá na text, který opisuje a nemusí "přebíhat" od monitoru k textu - to samozřejmě u programování nevyužijete tak často. Co je ale např. pro mě osobně velká výhoda, je to, že prsty stíhají myšlení. Můj mozek nemusí čekat na to, až moje prsty najdou písmena na klávesnici, prostě tak jak myslím tak píšu a nezdržuju se tím, že by mě psaní zpomalovalo.
Při psaní korespondence, návodů, komentářů se často dívám z okna - nepotřebuji sledovat ani monitor ani klávasnici, dokonce, když příjde kolega, můžete navázat oční kontakt a např. než se dostane kolega k jádru věci, pořád píšete - může se to zdát směšné, ale tohle opravdu šetří neuvěřitelně hodně času.
Proto je klávesnice tak důležitá :-(