FS u SSD na Ubuntu

Palo

Re:FS u SSD na Ubuntu
« Odpověď #30 kdy: 23. 12. 2015, 11:46:17 »
Precti si tu wiki celou.
Kazdopadne resis spis imaginarni problem trvanlivosti SSD bunek v SOHO nasazeni. Mel by ses zamerit spis na realne problemy a realna reseni - zalohovat, zalohovat, zalohovat.
To je jasne, ale uz som pisal hore, co je zle na tom pridat zopar riadkov do fstab a upravit zopar skriptov? Znizi to zataz disku a zrychli mnohe programy. No a to ze vam odide disk pred zarukou nazyvat idealna funkcnost je uz uplne scestne.
To je same a na co, aj tak je to jedno, ... nechapem. Ak raz ma nieco zivotnost zavislu na pocte zapisov a ja ich znizim, plus ziskam vyssi vykon ... nie, aj tak je to zbytocne? Ja vam ludia nerozumiem.

« Odpověď #31 kdy: 23. 12. 2015, 11:55:09 »
Precti si tu wiki celou.
Kazdopadne resis spis imaginarni problem trvanlivosti SSD bunek v SOHO nasazeni. Mel by ses zamerit spis na realne problemy a realna reseni - zalohovat, zalohovat, zalohovat.
To je jasne, ale uz som pisal hore, co je zle na tom pridat zopar riadkov do fstab a upravit zopar skriptov? Znizi to zataz disku a zrychli mnohe programy. No a to ze vam odide disk pred zarukou nazyvat idealna funkcnost je uz uplne scestne.
To je same a na co, aj tak je to jedno, ... nechapem. Ak raz ma nieco zivotnost zavislu na pocte zapisov a ja ich znizim, plus ziskam vyssi vykon ... nie, aj tak je to zbytocne? Ja vam ludia nerozumiem.

V praxi ti zivotnost SSD na poctu zapisu nezalezi. Spis ti ti odejde radic.
Kazda uprava nejakych scriptu te stoji kopec casu na pozdejsi udrzbe. (taky mam tmpfs, ale rozhodne nemam v umyslu kvuli tomu menit launchery a podobne nesmysly)

Jimmy

« Odpověď #32 kdy: 23. 12. 2015, 12:25:50 »
Precti si tu wiki celou.
V SOHO řešit životnost z pohledu zapisovaných buněk je naprostý nesmysl. "Testuji" SSD doma na běžných PC bez jakýhkoliv úprav systemů už pátým rokem. Klasické disky už mám jen na servříku na filmy a v šuplíku na zálohy. Jediný disk kde konečně došlo na pokles garantovaných zápisů o 1% je ten nejstarší intel 80GB. A protože 80GB není zrovna moc místa, tak naprostou většinu času na něm volné místo bylo 1-2GB či méně.

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 23. 12. 2015, 12:59:59 »
Vyrobci negaantuji vubec nic.

« Odpověď #34 kdy: 23. 12. 2015, 15:41:28 »
1) ano, kdyz to odejde v zaruce a ja tim dostanu money back a koupim dvojnasobnou kapacitu tak je to pro me naprosto idealni
2) zivotnost SSD fakt neni zavisla na nejakym poctu prepisu. znas nekoho kdo ten pocet aspon atakoval v SoHo segmentu? ja ne.
3) nejsem decko abych resil nejaky skripty ktery nekde neco mozna zlepsi, na to fakt nemam cas. produkt musi byt out-of-box jinak je neco nekde spatne
Děkuji za možnost editace příspěvku.