Uživí se Linux sysadmin jako freelancer?

Tom000

Re:Uživí se Linux sysadmin jako freelancer?
« Odpověď #30 kdy: 24. 09. 2015, 11:59:46 »
Koukám, že mám ve svých textech i několik chyb (známí atd.), tak se za ně omlouvám, ale nedá se tu editovat. Měl bych si to po sobě více číst.

TKL

« Odpověď #31 kdy: 24. 09. 2015, 14:36:30 »
To jsou zase rady... Přece o tom, co to je "uživit se" a co je "zajímavá práce" má každý úplně jinou pŕedstavu. Já jsem jako freelancer pracoval pro nadnárodní IT firmu a vydělal jsem si cca. 120-140kkc/měsic. A po pěti letech jsem si řekl, že než být mezi takovými řekněme
...

Mohl by si prosím tě naznačit co za tu polovinu děláš? :) Pro inspiraci. Díky

No nic zvláštního.
Asi tak ze 75% je to adminština: VMware, servery Linux + Windows, storage a taky uživatelské stroje.
Zbývajících 25% je webařina, ale ne, že bych dělal weby na zakázku. Už asi 10 let vyvíjím vlastní CMS, takže jsem v kontaktu s obchodnicí, která to prodává a s grafičkou, která dělá klientům návrhy, já návrh aplikuji, nainstaluji to a pak tomu dělám support v případě problémů. V současnosti kolem stovky aktivních webů.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 24. 09. 2015, 14:57:30 »
Něco podobného mne také napadlo, jen se bojím, že to bude paběrkování, zvonění od firmy k firmě a takzvaně z ruky do huby. Menší firmy, pro které by to mohlo být zajímavé jsou většinou skoupí na korunu. Často chtějí IT práce za cenu brigády studenta.

Je to jak říkáš, záleží na štěstí, kontaktech, výsledek nejistý. Velký firmy tě k ničemu jen tak nepustí, menší firmy jsou pod správou lidí, kteří si je samozřejmě hlídají. Takovej ten boom podniknání, kdy se dalo nadělat spoustu zákazníků v tomto obboru už skončil a když budeš rozjíždět něco novýho, chce to čas a nějaké překlenovací prostředky. Navíc s rodinou a hypotékou... na rovinu, mám ženu chápavou, ale kdybych se nevykašlal na podnikání a raději se zase nenechal zaměstnat, byl bych už rozvedenej.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 25. 09. 2015, 09:58:44 »
Mimochodem... http://www.root.cz/clanky/protonmail-bezpecna-posta-s-integrovanym-pgp/ a pak že se na mejlu nedá začít :-D

Tommmm

« Odpověď #34 kdy: 25. 09. 2015, 11:53:43 »
Samozrejme se da zacit na cemkoliv. Je to jenom o tom, aby si kazdy nasel to vyhodne pro nej.
Ja bych osobne taky nemenil jezdeni si po vsech ritich sveta a sezeni v kanclu za zivot a vztah co mam.

Kdybych mel rodinu .. jakoze hypo uz mam :) ... tak bych se na to cele vybodl a delal jen na HPP a mel to na haku ;)

Pro nekoho je dulezite mit penize ... pro me je dulezita rodina.
Jenze ono se to keca kazdemu jinak ze ... kdyz ma nekdo na hpp 80 - 100k.

Na svem zacatku sem bral mizernych 25 - 30k a byl sem spokojenej. Pak sem dostal vic, zase vic ... clovek je sberac.
Porad bude hledat nejaky dalsi zdroj...

Jebat to :)

Kdyz je rodina a neni nouze, neni co resit.