Tohle je porad dokola. Lidi co skolu maj budou neustale dokola obhajovat jeji dulezitost, aby se nejak pokusili obhajit cas straveny tam a lidi co ji nemaj zase naopak to ze ji nedokoncili ci ani nezacali.
Pravdou je, ze nezavisle na dosazenem vzdelani, touhu po uspechu a hlavne jit za nim, musi mit clovek v krvi. Pokud to tam neni, skola vas to nenauci, ale naopak pokud to tam je, muze vam nabidnout ponekud jinaci pohled na vec.
Problemem naseho vzdelavaciho systemu ma stejne jako spousta dalsich veci jednoho jmenovatele a tim je EU. Kdybysme se slepe a nesmyslne nesnazili dohanet pseudo vyspele zapadni zeme v cislech absolventu, ale zamerili se spise na kvalitu byli bychom na tom daleko lepe a nemuseli tady ted resit, jakou vahu ma Bc. nebo Ing. pred jmenen.
Podivejme se na skutecnost. Znam spoustu lidis VS mimo IT co delaji nekde jakesi spravce site. Vetsina lidi co znam nepracuje v oboru kterej vystudovala. Pokud bych tohle prohlaseni odvazne generalizoval, ma pak smysl nejake stupne vzdelani resit?
Ja sem se naucil lidi soudit ne podle nejake nalepky formalniho vzdelani, ale podle toho, co v zivote dokazali a jaka je jejich pridana hodnota pro mne. Pracoval sem na projektech s opravdovymi odborniky, ale zhruba stejne mnozstvi sem potkal volu. S titulama i bez nich.