Pro Michala Kolesu. Neexistuje kategorie OZP ktera by nebyla zamestnatelna.
...
Pan je dobry citovac predpisu - teoretik z "prahi" ze? Uvedom si ze v zaostalych regionech je i na kopace poradnik ( a na rozdil o rady pozic v IT je kopac smysluplna a uzitecna prace ). I osoba co nema OZP ma problem. Jakmile mate OZP byt jen minimalni jdete do kopru.
...
Ehm. Zaprve - kdo SKUTECNE CHCE pracovat, v CR praci najde (jako treba muj SLEPY deda - pracuje jako telefonni operator - protoze pracovat CHCE). Kdokoliv rika opak, ma na mysli neco trosku jineho, a to je hlavnim duvodem proc nenajde praci. Takovy prumerny "chudak co nemuze sehnat praci":
Chci pracovat, ano, jiste, nechci byt na podpore!
.. tedy samozrejme pokud to bude prace z oboru, ktery jsem vystudoval/vyucil se..
.. a pokud dostanu o hodne vice nez mam na podpore..
.. a pokud to bude blizko. Dojizdet 45min? Nikdy! (zde si prosim uvedomte ze prumerny "teoretik z prahi" dojizdi do prace prave 45min)
.. jo a hlavne pokud to nebude moc slozita prace..
.. a nebudu delat nic ponizujiciho.. jako treba uklizet
.. a samozrejme chci 13. plat
.. atd, atd.
Toto NENI vymyslene - setkal jsem se s clovekem, ktery je jiz 20 let nezamestnany (neni nijak postizeny, ma VS) a na podpore. Jednou za 5 roky ho jeho zena a deti presvedci at zkusi nejakou praci. Pote byla velka slava, ze ho tedy vzali.. a dokonce ve stejnem meste kde bydli (morava)!
Bohuzel vsichni byli velmi rozcarovani, kdyz se vratil po prvnim dnu a prohlasil, ze tam skoncil, protoze tam dojizdeni trva skoro 45min.
A k panu Kolesovi - to je zcela specialni pripad. On je nezamestnatelny zejmena proto, ze jeho rodina zastava nazor, ze myt se netreba, pachne na 100m a jeho hlavnim zivotnim cilem je ptat se zen a divek, zdali umi plavat. K tomu je pod diktatem autoritarske matky, takze u nej neexistuje ani stopa samostatnosti. Takze panu Kolesovi verim, ze je nezamestnatelny, a je mi ho v podstate dost lito.
(viz:
http://www.exotopedia.org/wiki/Michal_Kolesa).