Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
/dev/null / Re:Jste připraveni na život offline?
« Poslední příspěvek od Jožka Niemand kdy 23. 04. 2026, 13:39:17 »
Když Gagarin vyletěl do vesmíru a vystoupil z kosmické lodi ven,
Gagarin nevystoupil z kosmické lodi ven. To až Leonov.  ;)
92
Software / Re:Licencování softwaru s výjimkou nedemokratických režimů
« Poslední příspěvek od Linquerin kdy 23. 04. 2026, 13:23:54 »
Citace
licencia v tomto smere bude skor ako manifest, nez realne pouzitelna a vymahatelna zmluva

Ano to si uvedomujem a o to ide.

Preco to potom chces dat do licencie, ak to ma byt manifest? Ak ma byt tento manifest v licencii tak sice moze, (existuju nejake licencie napr. Hippocratic License, Ethical Source Licenses atd.), ale ako ostatni pisu nemoze to byt potom open-source lebo OSD jasne hovori: "No Discrimination Against Fields of Endeavor
The license must not restrict anyone from making use of the program in a specific field of endeavor. For example, it may not restrict the program from being used in business, or from being used for genetic research." cize tieto poziadavky sa vzajomne vylucuju...

Cize mas 3 moznosti:

1. Pouzi napr. Hippocratic License alebo inu existujucu eticku licenciu -> ale nebude to open-source
2. Pouzi vlastnu licenciu -> ale nebude to open-source
3. Pouzi open-source standardnu licenciu, ale do programu daj manifest, ze ako autor nesuhlasis s pouzitim na to a hento... (ale nezakazujes)

Viac tu nema zmysel spekulovat...  ::)
93
« Poslední příspěvek od novomente kdy 23. 04. 2026, 13:16:26 »
...
Až se tak stane, tak se stanu ateistou. Do té doby budu věřící.

To ma celkom zaujalo... cize Vasa viera je flexibilna a dokazete ju zmenit podla aktualnych udalosti? (uprimne sa pytam, netrolujem, to je dost odlisne od typov veriacich s ktorymi sa bezne stretavam...)
Zajímavý dotaz. Jednou již jsem uvěřil, a u víry již zůstanu. Až věda prokáže neexistenci Boha, tak to bude jen jediná událost, která může ovlivnit mé přesvědčení. Já ale věřím, že se tak nestane, neboť pokud bude chtít věda prokázat neexistenci Boha, musí připustit možnost, že by Bůh mohl existovat.

V Boha jsem uvěřil hlavně proto, že víra v Boha prostě a jednoduše funguje, stejně jako funguje třeba filosofie, matematika, fyzika, atd. na úrovni materiálního světa. Tak, jak fungují všechny vědy na naší realitu, pak víra v Boha funguje na nemateriální (nadpřirozenou) "realitu".

Spousta lidí věří na UFO a mimozemšťany. Také sice věřím na mimozemšťany, ale nevěřím, že jsou to ti malí, šedí, s velikýma mandlovýma očima a telepatií. Pro mě mimozemšťan je jednoduše duše bez těla na onom světě, pobývající mimo-Zemi.

Věřím totiž, že existují pouze dva paralelní vesmíry, nebo chcete-li světy. Jeden svět je naše realita, druhý paralelní svět je onen svět, kde pobývají duše zemřelých.

Když Gagarin vyletěl do vesmíru a vystoupil z kosmické lodi ven, prohlásil něco jako: "Boha tady nevidím." No jak by mohl vidět Boha, když Bůh pobývá v tom druhém paralelním světě (vesmíru).
94
« Poslední příspěvek od listoper kdy 23. 04. 2026, 13:10:40 »
Otázkou je proč? Protože se někteří jedinci odmítají smířit s absolutním koncem, tak vymýšlejí podobné ptákoviny.

Vis co by ty lidi delali za zverstva kdyby nemeli ten rad a ty noticky od duchovnich jak se maji chovat?
Ja ackoli ignorant jsem celkem rad ze je kolem spousta vericich.. drzi to moralku v rozumnych mezich. A to ze to mozna funguje na nejakych iluzich a lzich mi zily netrha (sem si to nechal zkontrolovat od doktorky).
Co ziskam kdyz nekoho od viry odradim?

95
« Poslední příspěvek od aaa158 kdy 23. 04. 2026, 13:09:59 »
Tak ako to tu uz bolo uvedene, napis ten manifest priamo de softu. Ziadna licencia na toto nie je vhodna, uz z dovodu ze by si musel zacat s definiciou tych "nevhodnych" rezimov/krajin. Tvoja poziadavka je nerealna.
96
Hardware / Re:Tiskárna tiskne horizontální čáry
« Poslední příspěvek od kopevi2 kdy 23. 04. 2026, 13:07:07 »
Zkuste vytisknout komplet černou stránku, mě to většinou pomohlo, když to špinilo...
97
« Poslední příspěvek od listoper kdy 23. 04. 2026, 12:53:24 »
Citace
licencia v tomto smere bude skor ako manifest, nez realne pouzitelna a vymahatelna zmluva

Ano to si uvedomujem a o to ide.

To je ale vazne hloupe. To ma asi stejne velkou vahu jako seznam tech spravnejch vlajek v profilu na twitru..

98
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy 23. 04. 2026, 12:20:38 »
Aké otvorené licencie umožňujú obmedziť použitie projektu na účely ...

Žádné. Takový software by nebyl otevřený ani svobodný už z definice. A hlavně to ani nedává smysl – pokud nějaký režim např. zavírá nebo zabíjí lidi za jejich názor, tak mu nějaká tvoje licence bude úplně ukradená a pokud se mu tvůj software bude hodit, tak ho použije tak jako tak. Jediným důsledkem takové licence je, že poškodíš normální slušné lidi, kteří se snaží respektovat pravidla – místo toho, aby dělali něco užitečného, tak se budou dohadovat, co je a co není dle takové licence v pořádku a dumat nad nejednoznačnostmi, které to nevyhnutelně vyvolává.
99
Hardware / Re:Tiskárna tiskne horizontální čáry
« Poslední příspěvek od Franta Kučera kdy 23. 04. 2026, 12:13:26 »
Zkoušel jsi se podívat do manuálu k tiskárně? Tam bývají tyhle typické problémy popsané včetně doporučených řešení.
100
« Poslední příspěvek od Jožka Niemand kdy 23. 04. 2026, 12:11:51 »
Kardinál: "Za to, jak jste mi pomohl, vám prozradím největší církevní tajemství všech dob."
Rozhlédne se okolo sebe, přiblíží se ústy k jeho uchu a zašeptá: "Očistec neexistuje."
Stran: 1 ... 8 9 [10]