Seznam.cz jak přijít o data

Re:Seznam.cz jak přijít o data
« Odpověď #105 kdy: 15. 11. 2014, 06:53:41 »
To by mě zajímalo, který provozovatel takovou odpovědnost nese, a bez problémů ti proplatí ztrátu milion Kč, která vznikla kvůli neuzavřenému obchodu.
Každý, který se smluvně zaváže ti takovou odpovědnost proplatit.

I u seznamu můžeš mít garantovaný email. Jen není bezplatný, a nebavím se o SMS na zvětšení velikosti schránky.

A co znamená "garantovaný"?
Zavazuje se seznam v podmínkách toho "garantovaného e-mailu", že uhradí finanční ztráty vyplývající z nedoručených e-mailů?
Já bych se hodně divil kdyby tomu tak bylo.
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

« Odpověď #106 kdy: 15. 11. 2014, 09:02:42 »
To by mě zajímalo, který provozovatel takovou odpovědnost nese, a bez problémů ti proplatí ztrátu milion Kč, která vznikla kvůli neuzavřenému obchodu.
Každý, který se smluvně zaváže ti takovou odpovědnost proplatit.

I u seznamu můžeš mít garantovaný email. Jen není bezplatný, a nebavím se o SMS na zvětšení velikosti schránky.

A co znamená "garantovaný"?
Zavazuje se seznam v podmínkách toho "garantovaného e-mailu", že uhradí finanční ztráty vyplývající z nedoručených e-mailů?
Já bych se hodně divil kdyby tomu tak bylo.

Četl jsi to celé ? U garantované emailové schránky ti garatují, že ti ji nesmažou dokud budeš platit. A že emaily které nebyly doručeny od nich ti dají vědět že se tak stalo, a že ti dojde veškerý SPAM, to ti taky gaarantují.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #107 kdy: 15. 11. 2014, 09:49:46 »
Co celé jsem měl číst? Podmínky seznamu.cz? Ani slovo jsem z nich nečetl.

Já se ptám, v čem spočívá ta garance.
Pokud nedoručí/nedají vědět atd: nahradí mi škodu? Nebo aspoň zaplatí nějakou předem definovanou pokutu?
Filip Jirsák: "Úplně stejně se ale jedná o podvod, když uživatel zamlčí provozovateli webu, že blokuje reklamu."

« Odpověď #108 kdy: 15. 11. 2014, 13:20:37 »
Co celé jsem měl číst? Podmínky seznamu.cz? Ani slovo jsem z nich nečetl.

Já se ptám, v čem spočívá ta garance.
Pokud nedoručí/nedají vědět atd: nahradí mi škodu? Nebo aspoň zaplatí nějakou předem definovanou pokutu?

No myslel jsem opravdu podmínky Seznam.cz .... ty jejich šílenosti.

Tuším, že to je postavené tak šikovně. Že i kdyby jsi byl ochoten prokazovat, že jsou na vině oni, že něco nedoručili, pak nemáš jak to dokázat, a tedy nemáš ani jak žádat náhradu škody.

Na základě čeho, než důkazů, by jsi chtěl vyčíslit škodu, a jak dokázat, že prokazatelně jsi email odeslal, a jejich vinou nebyl doručen.

V podstatě, takovou garanci nemá žádná emailová služba.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #109 kdy: 15. 11. 2014, 21:40:03 »
Na základě čeho, než důkazů, by jsi chtěl vyčíslit škodu, a jak dokázat, že prokazatelně jsi email odeslal, a jejich vinou nebyl doručen.

To je jiná věc, jak bych to dokazoval a jak bych vypočítal výši škody.

Ale šlo mi o to, že bych se divil, že by poskytovatel nějaké e-mailové služby (nebo poskytovatel jiné služby, výrobce software ...) ručil za škody způsobené jeho chybou. A v tom si zřejmě rozumíme.

« Odpověď #110 kdy: 16. 11. 2014, 17:15:46 »
To je jiná věc, jak bych to dokazoval a jak bych vypočítal výši škody.

Ale šlo mi o to, že bych se divil, že by poskytovatel nějaké e-mailové služby (nebo poskytovatel jiné služby, výrobce software ...) ručil za škody způsobené jeho chybou. A v tom si zřejmě rozumíme.

Jistě, vždyť mluvíme stále stejně, jen používáme jiná slova.

Email není uznaný jako forma doručení kde je možno použít slovo a systém "Doporučeně" "do vlastních rukou" tedy aby to bylo "právně" dokladatelné.

Na to v tomto státe je určeno pouze:
1.Datové schránky
2. FAX
3. písemná forma pomocí České pošty

A dokonce co znám podmínky těchto tak ani u jednoho by jsi se NEDOMOHL nějaké náhrady když zásilku ztratí.....