Nebudeme sbírat jakákoliv identifikační data uživatelů (ani IP adresy)
K čemu by nám IP adresy byly? Absolutně k ničemu a když neexistuje žádná povinnost tyto údaje sbírat, jen povinnost je v případě soudního příkazu předat orgánům činným v trestním řízení, tak je to jen zbytečná komplikace pro uživatele serveru.
Jak chceš předat něco co nechceš sbírat ?

jen řečnická otázka....
Ale o nepovinosti evidovat provoz bych trochu pochyboval. Nechce se mi procházet zákony, k tomu příslušné. Ale pokud nebudete mít VLASTNÍ HW na server pak se domnívám, že pořád tady budou existovat nějaké logy sledující IP adresy které jdou na vaše servery.
A budete-li mít vlastní HW, pak už vůbec nemohu věřit, že nebudete sledovat IP, neboť už jen pro vnitřní kontrolu se takto děje.....
A navíc. Osobně si myslím, že během velmi krátké doby (nebudu specifikovat) prostě ten soudní příkaz zaznamenávat provoz, tj. IP adresy prostě dostanete.....
Máte pravdu v tom, že k uživatelům, kteří zvolí platbu jinak než pomocí Bitcoinů, budeme mít identifikační údaje, které bude potřeba nějakou zákonnou lhůtu archivovat, atd... To bude na webu vysvětleno včetně jednoduchého návodu jak používat Bitcoiny.
Znovu, jak je v českém právu řešené platby bitcointy, když to není uznávaná měna ? A navíc taková drobnost. Už dlouho má docela nepříjemnou nálepku ten Bitcoin
A nebo budete brát platby v jakékoliv měně ?
To by měli brát jako prorocká slova. Je možné, že se jim to rozjede, ale dobu trvání nevidím na dlouhý čas.
Navíc, to jejich slibování, že nebudou shromažďovat IP ani žádná osobní data.... tomu nemohu věřit. Jak se k nim budu připojovat ? Přes THOR ?
Jednoduše nebudeme vést žádné logy IP adres.
Viz výše. Obávám se, že v tomto státě Váš úmysl nemít nějaké informace, bude jen bláhová myšlenka.
Zaměření Vašeho serveru/systému hraničí s legálností. Nevím jak je přesně definice, nikdy jsem nemusel ji hledat - nestahuji ani z ulozto, kdy je co trestné.
Rozumím tomu, že se snažíte hranici trestní odpovědnosti posunout na ty co budou sdílet, s tím, že oni jsou odpovědi za sdílení dat. A tedy oni budou následně stíháni za sdílení, nikoliv Vy, že jste to umožnili.
Nevím, ale nějak jsem četl kdesi, že z tohoto důvodu se nějaká služby PirateBay stále stěhuje, mění domény, servery, umístění.... a to oni vlastně jen umožňují cestu sdílení, nikoliv samotné sdílení.
Takový Kim s Megaupload narazil. A jeho servery byly zabaveny a smazány. Terabajty nevinných dat, nevinných uživatelů byly smazány, nenávratně.
Ano používám nový systém od Kima, Mega, ale vše co tam je, mám na dalších 5ti HDD v synchro, takže když to "vypnou" o nic nepřijdu. A není tam nic nelegálního. Buď jsem autor - a nikoho to nezajímá, nebo je to opensource kterého je všude dost.
Můj osobní názor, je, že česko není dobrá země pro vznik takové služby.... skuste jinou zemi. Ukrajina, Rusko, či tak nějak. Něco kde FBI a podobné služby nemají šanci něco "zabavovat"
kdyz uz se resi ty zakony - neplati nahodou i v CR (v ramci EU), ze se musi nejakou dobu shromazdovat tyhle informace ?
Pravda, mozna jenom telekomunikacni subjekty ?
A nejspis za to nejsou sankce ?
... jinak jsem na ten crowdfunding zvedavy 
Nejsem si jistý, a rozhodně si myslím, že aby neplatila povinnost uchovávat taková data, je lichý předpoklad.
Navíc nepíše nic o tom jak to bude fyzicky fungovat. Pod pojmem "Share server" si umím představit od jednoho fyzického HW někde v garáži, až po nějaký virtuál v nějakém technologickém centru.... omlouvám se za pojmy

Ale v obou případech k tomu danému serveru půjde nějaký kabel, a na druhém konci bude nějaký provider. A ten samozřejmě má povinnost uchovávat logy a záznamy. Vydat je musí na základě soudního příkazu, ale vydá. A tak bych nějak předpokládat, že ta identifikovatelná IP bude u toho providera známa....
Podle našeho výkladu provozovatel serverů takovou povinnost nemá.
Váš výklad může být chybný. Máte k tomu soudní rozhodnutí ? Nebo stanovisko nějakého soudu ?
co praví zákon ?