Xubuntu aplikace pro boot z USB

euser

Xubuntu aplikace pro boot z USB
« kdy: 18. 10. 2014, 21:31:00 »
zdravim - na druhy pc som nainstaloval Xubuntu a chcel by som radu ze aku aplikaciu tam doinstalovat na formatovanie a bootovanie USB kluca
« Poslední změna: 20. 10. 2014, 10:48:27 od Petr Krčmář »

hawran neprihlaseny

Re:Aplikacia pre Xubuntu
« Odpověď #1 kdy: 18. 10. 2014, 21:50:38 »
zdravim - na druhy ptc som nainstaloval Xubuntu a chcel by som radu ze aku aplikaciu tam doinstalovat na formatovanie a bootovanie USB kluca

gparted?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 18. 10. 2014, 22:15:31 »
Tedy jestli dobre chapu tvuj neprilis jasny dotaz, tak chces vedet, cim vytvorit bootovaci USB flash. Tak to prijde na to, jaka je image. Nekdy to udela dd, nekdy Unetbootin. Na formatovani pak je mkfs.

euser

« Odpověď #3 kdy: 18. 10. 2014, 22:47:22 »
Tedy jestli dobre chapu tvuj neprilis jasny dotaz, tak chces vedet, cim vytvorit bootovaci USB flash. Tak to prijde na to, jaka je image. Nekdy to udela dd, nekdy Unetbootin. Na formatovani pak je mkfs.
chapes dobre chcem do Xubuntu doinstalovat cez spravcu softveru program na formatovanie aj bootovanie USB kluca (ISO)

« Odpověď #4 kdy: 19. 10. 2014, 12:07:13 »
chapes dobre chcem do Xubuntu doinstalovat cez spravcu softveru program na formatovanie aj bootovanie USB kluca (ISO)

Blbá otázka, a Xubuntu nemá nativního "tvůrce spouštěcího disku" aneb jak se to jmenuje v angličtině ? tak jako Ubuntu ?
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

nobody

« Odpověď #5 kdy: 19. 10. 2014, 17:01:45 »
po nainstalovani balicku usb-creator-gtk ma :)

« Odpověď #6 kdy: 20. 10. 2014, 10:58:01 »
A jak jsem ji používal, tak snad je úplně nejjednodušší... i když neměl jsem nijaké speciální požadavky na ni.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 20. 10. 2014, 16:09:56 »
A jak jsem ji používal, tak snad je úplně nejjednodušší... i když neměl jsem nijaké speciální požadavky na ni.

Ano, opravdu pekna. Akorst, ze USB klice, ktere jse s ni vytvoril, nejak nebootovaly a ja se vratil k tomu nepeknemu Unetbotinu.

« Odpověď #8 kdy: 20. 10. 2014, 16:51:17 »

Ano, opravdu pekna. Akorst, ze USB klice, ktere jse s ni vytvoril, nejak nebootovaly a ja se vratil k tomu nepeknemu Unetbotinu.

A sakra... to se mi ještě nestalo... Můžeš říci co nenabootovalo ?
Dělal jsem tím asi 10 USB klíčů na Ubuntu + jeden celý externí HDD jako USB instalátor, všechno bootuje.
Nezkoušel jsem Win či něco jiného.

Díky za info. Dám si pozor.

jenda

Re:Xubuntu aplikace pro boot z USB
« Odpověď #9 kdy: 20. 10. 2014, 17:36:59 »
co yumi+boot+usb ?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 20. 10. 2014, 19:05:06 »
A sakra... to se mi ještě nestalo... Můžeš říci co nenabootovalo ?
Dělal jsem tím asi 10 USB klíčů na Ubuntu + jeden celý externí HDD jako USB instalátor, všechno bootuje.
Nezkoušel jsem Win či něco jiného.

Díky za info. Dám si pozor.

Pozor si davat nemusis, staci to zkusit a kdyz to nejde, tak to nejde.

Co nenabootovalo? No instalacka Linuxu, kterou jsem tim chtel z iso hodit na flash. Proc, to nevim. Mozna, ze zrovna v dane verzi byl bug a treba ted, po updatu Blbuntu, by to fungovalo. le s Unetbootinem jsem se k bootovatelnemu vysledku vzdycky nejak prokousal, i kdyz obcas to chtelo par pokusu.

BTW, se mi nicim v Linuxu nejak nepodarilo vytvorit bootovaci disk Widli. Jsou na to ruzne postupy, ale nejak jsem neuspel a potupne jsem to musel udelat ve Widlich 7, co ma polovicka na netbooku. Majkrosofti iso asi maji jakasi podivna specifika.

Pek

« Odpověď #11 kdy: 20. 10. 2014, 20:45:27 »
Nemuze to byt EFI versus non-EFI? Mam totiž takový pocit (ale je to fakt jen pocit) ze asi jednu nebo dvě verze nazpátek ten gtk creator dělal boot USB pro EFI zavádění a pak se vrátili zase ke klasice.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 20. 10. 2014, 21:16:18 »
Nemuze to byt EFI versus non-EFI? Mam totiž takový pocit (ale je to fakt jen pocit) ze asi jednu nebo dvě verze nazpátek ten gtk creator dělal boot USB pro EFI zavádění a pak se vrátili zase ke klasice.

To je mozne. Zadne udelatko na prepinani jsem tam ale nevidel. A zadny UEFI stroj nemam, takze jestli mi to vyrobilo flash pro UEFI stroj, tak to mozna mohl byt problem. Cekal bych, ze to aspon vyplivne nejakou hlasku, ale jestli se pamatuji, bylo ticho po pesine.

« Odpověď #13 kdy: 21. 10. 2014, 10:41:29 »

To je mozne. Zadne udelatko na prepinani jsem tam ale nevidel. A zadny UEFI stroj nemam, takze jestli mi to vyrobilo flash pro UEFI stroj, tak to mozna mohl byt problem. Cekal bych, ze to aspon vyplivne nejakou hlasku, ale jestli se pamatuji, bylo ticho po pesine.

Zatím všechny USB co jsem dělal mi udělalo v non-UEFI, asi jsem měl štěstí.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 21. 10. 2014, 11:10:48 »
Zatím všechny USB co jsem dělal mi udělalo v non-UEFI, asi jsem měl štěstí.

Ja nevim, v cem je to udelalo mne, ani nevim, jak bych to poznal. Jednoduse jsem pouzil Unetbootin a byl pokoj. Ze ty flashe byly v UEFI je teorie, kterou nekdo nadhodil a kterou nemuzu potvrdit, ani vyvratit. Stejne je to jedno, at si kazdy pouzije to, co mu funguje.