PHP mysqli_query nic nevrátí

NooN

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #75 kdy: 17. 10. 2014, 10:12:02 »
Pripada mi to tak, ze sa len nudis a robis si z ludi srandu. Pytas sa na veci, ktore bezny clovek pomocou Google zisti behom par sekund, aj ked tomu nerozumie. A ked niekomu podakujes, ze ti pomahal, tak doje... aj jeho meno. Ako chces potom vôbec nieco napisat sam, co nebude skomolane?


ZAJDAN

  • *****
  • 1 969
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #76 kdy: 17. 10. 2014, 10:35:01 »
Vubec není na místě zkoumat, zda si člověk hraje/učí se nebo dělá něco profesionálního, jen hnup se v tom stourá. Ano a to je přesně co říkáš 'Google to najde za pár sekund', ale proč to ten google našel už Vás nenapadlo?....protože vznikly nějaké helpy, weby, fora a čím víc toho je tím lépe, v tom je ten internet krásnej. A jsem strašně moc rád, že na tomto příkladu se demonstrovalo, jak když jsou lidi jako Kid ochotní i s hloupějšíma, dá se to vyřešit do konce.
Rád bych poděkoval nejen KIdovi, ale všem zůčastněným snažícím se pomoci.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

NooN

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #77 kdy: 17. 10. 2014, 10:52:14 »
Ked myslis ze to takto funguje...
Ze vsetko co si ty lenivy urobit bude neustale za teba niekto iny robit. Dalsi dovod robit to sam je ten, ze z toho sa viac naucis ako ked to za teba bude robit niekto iny.
Nuz, ale ide ina doba, takze treba si zvykat.
A ten clovek co ti pomalal je Kit, apon jeho meno neprzni.

ZAJDAN

  • *****
  • 1 969
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #78 kdy: 17. 10. 2014, 10:56:12 »
takže dost keců a vyčítání si kdo umí kdo ne...zde je funkční řešení pro všechny ostatní, kteří to budou potřebovat:
/connection to MySQL database

//define constant's in runtime
define('SQL_HOST','localhost');
define('SQL_DBNAME','cabinets');
define('SQL_USERNAME', 'configurator');
define('SQL_PASSWORD','configure');

//define variables for further acctions
$induce = 'mysql:dbname=' . SQL_DBNAME . '; host=' . SQL_HOST . '';
$user = SQL_USERNAME;
$password = SQL_PASSWORD;


// "try - catch"  block
try {
$pdo = new PDO ($induce, $user, $password);
                     $pdo->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);



                     $select = $pdo->prepare("SELECT type FROM configuration");
                      //$select->bindParam(':id', $id, PDO::PARAM_INT);
                       // execute QUERY
                     $select->execute();
                     $cabinet = $select->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
                     $json = json_encode( $cabinet );
                     
                     print_r($json); 
                  }

catch (PDOException $e) {
                     die('Connection failed: ' . $e->getMessage() );
                  }
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

ZAJDAN

  • *****
  • 1 969
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #79 kdy: 17. 10. 2014, 11:03:46 »
Ked myslis ze to takto funguje...
Ze vsetko co si ty lenivy urobit bude neustale za teba niekto iny robit. Dalsi dovod robit to sam je ten, ze z toho sa viac naucis ako ked to za teba bude robit niekto iny.
Nuz, ale ide ina doba, takze treba si zvykat.
A ten clovek co ti pomalal je Kit, apon jeho meno neprzni.
podívej se na sebe..kolik času tady plýtváš kázáním...když poradit nechceš a to ať z jakehokoliv důvodu, nemá smysl reagovat...
rozhodně za mně nikdo nedělá vše....přečti si celé vlákno...byl jsem nabádán k PDO....sám jsem si k tomu připravil konstrukci a teprve až potom poprosil o pomoc s konkretnima problemama a zapochodu to řešil.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.


devnull

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #80 kdy: 17. 10. 2014, 11:13:56 »
Aaaaano a tucty takovych prikladu se daji najit treba na manualovych strankach PHP treba tady: http://php.net/manual/en/pdostatement.fetchall.php

Ovsem domnivam se, ze pro lidi s tvym pristupem je to stejne k nicemu, protoze misto toho, aby si to vygooglili a pochopili, si to nechaji od nekoho seskladat na foru a jeste budou drzkovat. A pak az budou potrebovat misto vsech zaznamu vybrat treba jenom jeden, budou stejne v pasti, protoze absolutne netusi co ty podivny pismenka se strednikama delaj.

ZAJDAN

  • *****
  • 1 969
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #81 kdy: 17. 10. 2014, 11:42:58 »
možná to tak s někým je, ale já to díky tomuto vláknu začal chápat
dejme tomu, že budu chtít teď z DB vypsat pouze typy, které mají hodnotu sloupce 'plinth' S30

Kód: [Vybrat]
$select = $pdo->prepare("SELECT type FROM configuration WHERE plinth= :plinth");
$select->execute(array(':plinth' => 'S30'));
$cabinet = $select->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
$json = json_encode( $cabinet );
print_r($json); 
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

devnull

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #82 kdy: 17. 10. 2014, 12:19:53 »
Pekny, smekam, fakt jsem to necekal ...

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #83 kdy: 17. 10. 2014, 13:22:44 »
ono to pujde... btw v cem to pises? bylo by fajn si hned na zacatku zvyknout psat jednim stylem... treba mezery kolem zavorek apod.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

ZAJDAN

  • *****
  • 1 969
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #84 kdy: 17. 10. 2014, 13:30:51 »
ono to pujde... btw v cem to pises? bylo by fajn si hned na zacatku zvyknout psat jednim stylem... treba mezery kolem zavorek apod.
PHP používám jako začátečník a to jen na menší věci(udělátka) jako toto,
ano, i přesto, že mě to hlava bere velmi pomalu, půjde to
používám Aptanu, ale ta mi upgradem začla padat, tak než to vyřeším používám Sublime a líbí se mi....pravda jeden styl...začnu s tím něco dělat
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Pavouk106

  • *****
  • 2 326
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #85 kdy: 17. 10. 2014, 13:57:47 »
Pro toho slovenskýho kazatele: Učil jsem PHP kamaráda. Teda učil... on jen věděl, že něco takovýho je, ale neměl páru o ničem, anglicky moc neuměl, ... Vysvětloval jsem mu všechno, úplně totálně všechno. MySQL bylo až "na třetí hodině", protože do tý doby nechápal ani cykly... Kdybych mu řekl "najdi si to", dodnes by se nikam nedostal. I začátky a prkotiny se dají řešit na foru. Koneckonců, to je vidět na tomhle případu. Já taky občas vyvěsim kód, kde potřebuju poradit s kravinou. Většinou po několika hodinách zkoušení a hledání řešení. Ale čím dýl zkoušim a hledam, tím spíš na tu kravinu nepřijdu (někde chybí středník/uvozovky/mám = místo == apod.). Když na to koukne někdo jinej, zasměje se (protože to zná z vlastní zkušenosti) a poradí.

ZAJDAN: Půjde to, to je jasné. Jak píše to_je_jedno, na stylu zapracuj, nějakej si "vymysli" a drž to. Já na to přišel teprve nedávno. Konečně dělám takový běžný věci jako: mezery kolem = a ==, mezery za , (když je ve funkci víc parametrů) a další. Odrážím pravým tabulátorem, ne mezerama apod. Mám ale i nezvyklý věci, například začátek if nebo cyklů (znak { ) mám na stejnym řádku, jako ten if. Myslím, že běžně se to odráží na vlastní řádek...

Píšu v Kate (desktop) nebo v Anjuta (netbook). Převážně v Anjuta, protože se přitom můžu válet na gauči... ;D

Rejpal

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #86 kdy: 17. 10. 2014, 14:28:39 »
Proto, aby php kod nevypadal jako od prasat, byl jednotny a dalo se tak (o neco lepe) vyznat v cizim kodu, existuje stabni kultura psani kodu: http://pear.php.net/manual/en/standards.php. Prohlednete si to a programujte tak.

Kit

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #87 kdy: 17. 10. 2014, 14:43:08 »
Proto, aby php kod nevypadal jako od prasat, byl jednotny a dalo se tak (o neco lepe) vyznat v cizim kodu, existuje stabni kultura psani kodu: http://pear.php.net/manual/en/standards.php. Prohlednete si to a programujte tak.

To jsou pravidla, která jsou určena pro PEAR. Některá z nich jsou rozumná, jiná ne.

Kit

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #88 kdy: 17. 10. 2014, 14:51:45 »
..., na stylu zapracuj, nějakej si "vymysli" a drž to. Já na to přišel teprve nedávno. Konečně dělám takový běžný věci jako: mezery kolem = a ==, mezery za , (když je ve funkci víc parametrů) a další. Odrážím pravým tabulátorem, ne mezerama apod. Mám ale i nezvyklý věci, například začátek if nebo cyklů (znak { ) mám na stejnym řádku, jako ten if. Myslím, že běžně se to odráží na vlastní řádek...

Když se podívám na své starší zdrojáky, tak se mi už také moc nelíbí. Naštěstí existují formátovače, které to dokáží přerovnat podle nějakých pravidel.

Také používám tabulátor, znak '{' na stejném řádku jako if nebo function a break ani else pro jistotu nepoužívám vůbec.

wtf

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #89 kdy: 17. 10. 2014, 14:59:12 »
To tam jako místo else pereš pod to obrácenou podmínku? A co break ve switchi? Taky ne? Ty vlastně pro jistotu nepoužíváš ani gettery a settery, co? Co všechno ještě pro jistotu nepoužíváš? Jen tak ze zvědavosti, zaujalo mě to.