PHP mysqli_query nic nevrátí

ZAJDAN

  • *****
  • 1 977
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #45 kdy: 16. 10. 2014, 13:19:48 »
Ta dvojtečka zařídí, aby si databáze nespletla ten identifikátor s nějakým příkazem či proměnnou. Ta dvojtečka je jeho součástí.
mohu tedy poprosit co se vlastně děje v té přípravě  SQL dotazu?
mate mne tady to, že hodnota sloupce ID není jako string/char a je bez uvozovek tak jako se to dělá pro čísla/numeric
$select = $pdo->prepare("SELECT type, inside FROM configuration WHERE ID = :id");
díky
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.


Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #46 kdy: 16. 10. 2014, 13:21:56 »
in fact, ta dvojtecka je tam protoze tam pak probiha neco jako str_replace() tesne pred vykonaniom.
foreach ($args as $delta => $arg) {
 str_replace($delta, $arg, $query);
}
no a ted si vem ze bys mel query: select id, name from ids WHERE id = id AND version_id = vid
by ti to nahradilo vsechny vyskyty stringu id(vcetne tech uvnitr slova version_id) za tu promennou takze bys dostal neco jako
select 123, name from 123s WHERE 123 = 123 AND version_123 = v123

takhle mas: select id, name from ids WHERE id = :id AND version_id = :vid
a v tom nahrazeni se vymeni jen presne :id a tim zustanou sloupce, nazve tabulek apod nezmenene. a vis ze tabulky, sloupce apod nikdy nemaji nazev s dvojteckou.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #47 kdy: 16. 10. 2014, 13:23:16 »
a ty uvozovky uz se pak neresi protoze tim ze se to do mysql posle jako argument tak on vi co je to za typ sloupce.
vidis? neni to skvele, ze neresis uvozovky? nemusis resit ze nekdo dal sloupec id jako string...
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Kit

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #48 kdy: 16. 10. 2014, 13:32:16 »
$select = $pdo->prepare("SELECT type, inside FROM configuration WHERE ID = :id");

":id" je identifikátor parametru. Proto kolem něho nejsou uvozovky ani když je v tom parametru řetězec.

Pavouk106

  • *****
  • 2 329
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #49 kdy: 16. 10. 2014, 13:36:55 »
Chápu, že dneska třeba bez PDO jako PHPčkař nenajdu uplatnění, ale když to vidím, tak bych blil... Zlatý starý normální funkce...
chapu, ze dneska s lopatou uz moc nenajdu uplatneni, ale kdyz ty pendolina a railjety vidim, tak bych blilb... Zlaty stary konesprezky!
Railjety a Pendolina kolem mě nejezdí, my tady u nás jezdíme dobytčákama. Hele, neni to špatný, dopraví Tě to totiž úplně stejně. Přičemž ty novější by ani nebyly rychlejší, protože trať tady stojí za hovno...
vsak jo, trabant by te taky dovezl prakticky kamkoliv a presto jich dneska uz moc nevidis... stejne tak jako fabky nahrazujou u duchodcu filcky ktery nahradily embesa.
Já to nemyslim špatně a nikoho neodrazuju od používání PDO (nebo OOP), spíš naopak. Jen jde o to, že já se tim živit nikdy nebudu, PHP dělám jen jako svůj "hlavní jazyk" a umím v něm nejvíc. Protože ale nedělám pro nikoho a neplánuju to, tak si vystačím s jednoduchýma základama, který už umim. Prostě v PHP nemám žádný cíle. I kdy to znělo jako jasnej výlev, tak to bylo zkrátka myšlený takhle... Snad se chápeme.


ZAJDAN

  • *****
  • 1 977
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #50 kdy: 16. 10. 2014, 14:44:07 »
všem moc díky!
ještě bych Vás chtěl poprosit o objasnění, zda to chápu správně:
$select->bindParam(':tady se dosadí o jaký slq parametr jde', php $proměná která se na tento parametr naváže, zde jakým datovým typem bude);


Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Děkuji za možnost editace příspěvku.

ZAJDAN

  • *****
  • 1 977
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #52 kdy: 16. 10. 2014, 15:52:52 »
no vypadá to, že jsem to pochopil správně :)
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

ZAJDAN

  • *****
  • 1 977
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #53 kdy: 16. 10. 2014, 16:11:51 »
ač se jeví, že vše je správně stále nedokážu dostat žádnej výstup:
Kód: [Vybrat]
try {
$pdo = new PDO ($induce, $user, $password);
$pdo->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
$select = $pdo->prepare("SELECT type, inside FROM configuration WHERE ID = :id");
    $select->bindParam(':id', $id, PDO::PARAM_INT);
// execute QUERY
$select->execute();
$cabinet = $select->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
echo $cabinet["type"]. " " . $cabinet["inside"];
       }
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Děkuji za možnost editace příspěvku.

ZAJDAN

  • *****
  • 1 977
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #55 kdy: 16. 10. 2014, 17:08:29 »
mělo by tedy stačit?
print_r($cabinet);
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #56 kdy: 16. 10. 2014, 17:12:03 »
paklize nejsi schopen googlem zjistit co dela print_r tak to vzdej, kup si lopatu a krumpac... budes tim lidstvu prospesnejsi, protoze programator z tebe s takovou nikdy nebude
Děkuji za možnost editace příspěvku.

ZAJDAN

  • *****
  • 1 977
    • Zobrazit profil
    • E-mail
Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #57 kdy: 16. 10. 2014, 17:57:55 »
a jejda....
tady člověk s některýma nemá šanci, pokud se tím profesionálně neživý.....
někdo prostě nechce být profi programátor a všem to říkat, někdo prostě jen kutá pro sebe, experimentuje a nebo dělá jednoúčelové věci
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

devnull

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #58 kdy: 16. 10. 2014, 18:15:37 »
No tak si kutej, experimentuj nebo delej jednoucelove veci. Domnivam se, ze se naucis vic nez pokladanim spousty dotazu.
Zkus projit tech 10 radku a fakt pochopit co to dela - ee to lepsi nez polozit dalsich 20 blbych dotazu.

Kit

Re:PHP mysqli_query nic nevrátí
« Odpověď #59 kdy: 16. 10. 2014, 18:21:33 »
ač se jeví, že vše je správně stále nedokážu dostat žádnej výstup:

Je možné, že takový záznam v DB prostě a jednoduše není?