Co to? Čteme stejný bug? Mluvím o tom, že pf zahazuje fragmentované IPv6 pakety. Neřeší to nikdo už 6 let. Jestli ti to, že některé weby jsou kvůli tomu zcela nepoužitelné, přijde jako feature request, tak vážně nevím.
No já IPv6 používám, dokonce ho i někde tuneluju pres ten Sixxs, PF používám a zatím jsem na žádný problém s fragmentací nenarazil. Čili já s tím žádný problém nemám, nevím, co dělám blbě... No asi nejspíš nepoužívám klienty, kteří si neumějí zjistit maximální MTU, jak jim radí RFC: "It is
strongly recommended that IPv6 nodes implement Path MTU Discovery [...] However, the use of such fragmentation
is discouraged in any application that is able to adjust its packets to fit the measured path MTU"
http://tools.ietf.org/html/rfc2460"Spíš" feature requst je to proto, že tohle chování PF je zdokumentovaný. Čili je to požadavek na to, aby PF umělo něco, co teď dle dokumentace neumí. Není to bug v tom smyslu, že by PF dělalo něco, co dělat nemá nebo nedělalo něco, co dělat má. Současná verze prostě tohle neumí.
Pokud s tím ty osobně nějakej problém máš, tak to oprav a pošli patch nebo používej IPFW, IPF nebo Linux nebo Windows, co na to jako chceš slyšet?
Nebo jestli's chtěl slyšet, že FreeBSD je totálně nahovno, tak nemám problém ti udělat radost:
FreeBSD je totálně na hovno! Nikdo ho nikdy nepoužívejte! Mají tam 6 let starý bug - PF zahazuje pakety, který RFC nedoporučuje posílat!