Vypnutí aktualizace Ubuntu

TomBA

Re:Vypnutí aktualizace Ubuntu
« Odpověď #15 kdy: 02. 10. 2014, 22:18:08 »
Môžeš mi prosím ťa napísať načo si inštaloval VLC? Ktorá funkčnosť  ti chýbala v Toteme?

... jak zvysit hlasitost nad 100 %, coz je leckdy problem, kdyz je zvuk zakodovany moc potichu...
Osobne som tento problém nikdy nemal, ale priznávam sa že nepozerám filmy na NB ale ich streamujem do TV (Plex media server). Problém ktorý popisuješ asi súvisí s tým že VLC si so sebou nosí svoje knižnice, zataľ čo mplayer či totem používajú zvukový subsystém gnome (gstreamer-alsa)... Možno by pomohlo pohrat sa s alsou.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 03. 10. 2014, 00:36:58 »
@TomBA: Tak ona hlasitost jde zvednout jde i pres nastaveni v Pulseaudio, ale ne tolik, jako ve VLC, krome toho to leckdy nezni moc dobre. Stale ale nemam v PA equalizer, i kdyz udajne existuje, ale stejne jako rada jinych PA veci neni standardne instalovan. Krome toho zvedani hlasitosti v PA znamena otevreni dalsiho dialogu, zatimco ve VLC zakroutim koleckem mysi.

trodas

• *
  • 34
  • Just one crazy computer geek :)
    • ICQ komunikátor - 144990310
    • MSN komunikátor - trodas_cr@hotmail.com
    • AOL komunikátor - angrytrodas
    • Zobrazit profil
    • moje malé fórum
« Odpověď #17 kdy: 10. 10. 2014, 01:36:23 »
Tak flash jsem jednoduše odinstaloval a je po hlášce jak po žabě. Protože jsem většinou offline, tak mně  to netrápí a asi přejdu na flash jak ho řeším na Win - manuálně do pluginů Firefoxu starší verzi a totálně zakázat veškeré byť jen hlášky o updatech. Tato strategie se mi s Flashhrůzou osvědčila nejvíce.

Zapnutí updatů je mimo realitu, jednou mi to stačilo - hned se pokazily dvě věci které do té doby fungovaly. Pěkně děkuji za takové updaty...

nobody - ad. bash chybka - aha, takže vida, není žádný důvod k updatům, ani když jednou za 100 let půjdu na net :)
Pak by mně ale zajímalo, jak to dělal tenhle človíček:

http://novinky.cz/krimi/349915-.html
Dva roky pracovali policisté s bezpečnostními pracovníky na dopadení hackera, který podle nich napadl rekordních 1500 počítačů s operačním systémem Linux. Z nich získal data a přihlašovací údaje... Nad systémy Linux měl poté 36letý hacker z Brněnska naprostou kontrolu včetně e-mailové pošty.

ad. flash a závislosti - žádným z tvrzených příkazů se ty závislosti nepodařilo spravit, tak jsem to vzdal úplně. Co nejde, to nejde. XnView tak nějak funguje, i když je to děs a bída proti ACDSee...

Citace
k tomu vlc, pokud je format playlistu pro vlc takovy jaky je, a pri ukladani sam pridava pripony, to si jako to vzdy odmazaval aby pripona nebyla ci co ?

Zdá se mi, že asi píšu čínsky, nebo jsem se špatně vyjádřil, tak znovu:
1) NIKDY jsem nepřejmenoval ten playlist (jeho přípona zůstala jak byla)
2) přejmenoval jsem toliko LINK na ten playlist a to tak, že jsem odstranil příponu
3) vše 100% fungovalo do té doby, než jsem dal z dobrého rozmaru, že tedy povolím nějaké ty updaty, no... A následné řešení tedy typu "zkus to, co ti ten problém vytvořilo, znova" mně nepřijde jako dobrý nápad. Právě updaty to začalo okamžitě blbnout a playlist se přestal přehrávat (byť VLC se spustilo, tak playlist ukázal jen svůj název ale žádný seznam souborů a nic se nepřehrávalo - stačilo přejmenovat ten LINK ODKAZ na "xxx. xspf a vše mžikem šlape)

Jimm - víš, update mi ten problém způsobilo, takže dělat znovu to samé a očekávat rozdílný výsledek, to je šílenství.

JardaP - no, já už při instalaci dal stáhnout akualizace... takže jsem zhřešil a teď za to pykám.

Rejpal - trošku OT, ne? Co má můj podpis společného s čímkoliv zde řešeným...?

TomBA - VLC jsem potřeboval pro playlist. A také jsem věřil že slušně přehraje ledasco z PC světa (nejšílenější je Sway v rmvb formátu, což stará verze VLC přehrávala s korektním aspect ratio a nová to dost divně smršťuje...) - což do updatu byla pravda.
Shellshock - pochopil jsem.
Tak to doufám, že Linux se bude dát upravovat k obrazu žádanému tak, jako jsem modifikoval Win2k ve velkém :) Zatím jsem se jen tak koukal, kolik toho mám zbytečně v systému nainstalovaného (včetně Pythonu, no to tak nechci) a co by se dalo vyhodit, aby se tak odstranila možnost, že přes nějakou nepoužívanou službu se zákazníkovi něco podaři dostat do PC...

Co se debaty o hlasitosti týče, tak 89dB je standard, leč židáci v Hollycrapu dospěli k závěru, že oni budou mít filmy v 85dB nebo v kolika a další lidi co dělají CDčka se zase snaží přehlišit všechny a dB jen lítaj (asi jako ještě nedávno v TV uřvaná reklama, verzus zbytek vysílání):

Není problém to řešit tak, že vezmu stream audia (FFmpeg extrakce, Lame encoding, MP3Gain nastavím 89dB nebo max. hodnotu bez clippingu co kazí zvuk) a v VirtualDubu dám Audio from other file a je to...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
...just keep folding, just keep folding... :) my config

« Odpověď #18 kdy: 10. 10. 2014, 08:40:16 »
...
Zdá se mi, že asi píšu čínsky ...
...

I kultura provobytně pospolných mikrobů na odhozené banánové slupce se může označovat jako vyspělejší a kulturnější.

PS: možná by bylo lepší, abys ty linuxy nepoužíval ...