Postav si tiskárnu bez DPH

snowman

Postav si tiskárnu bez DPH
« kdy: 10. 10. 2014, 13:19:19 »
Copak redakce řekne na to že sama http://www.root.cz/skoleni/termin/postav-si-svou-3d-tiskarnu-reprap-1/?odkud=boxik#ic=index-tips&icc=tip-0 nabízí školení za cenu kde není uvedena DPH. Když na měšci což je sesterský portál vyšel článek http://www.mesec.cz/aktuality/firmy-na-internetu-klamou-spotrebitele-neuvadi-ceny-s-dph/ že cena bez dph není v souladu se zákonem.
« Poslední změna: 10. 10. 2014, 15:50:14 od Petr Krčmář »

Pan účetní

Re:postav si tiskárnu bez dph
« Odpověď #1 kdy: 10. 10. 2014, 14:09:39 »
Nemám hlubší znalost jaké přesné podmínky toto školení splňuje či nesplňuje,
nicméně poznámka
Citace
Členové laboratoře 3D tisku na ČVUT FIT
..., ve mě evokuje silný pocit,
že redakce by Vám mohla říct něco podobného:

Školící činnost je zařazena do kódu SKP 80. Výkony výchovy a vzdělávání (SKP 80) jsou osvobozeny od daně podle § 31 zákona o DPH, ale pouze tehdy, pokud se jedná o oprávněné subjekty, např. školská zařízení, činnost prováděná za účelem rekvalifikace zabezpečovaná pověřenými výchovně vzdělávacími zařízeními (s akreditací ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy). Nejedná-li se o oprávněný subjekt, školení provádí podnikatelský subjekt, pak se jedná o zdanitelné plnění podléhající dani na výstupu. Protože kód 80 (a tyto služby) nejsou uvedeny v příloze č. 2 k zákonu o DPH, platnou sazbou je sazba snížená (5 %).

;D

Už je Vám lépe?

Filip

« Odpověď #2 kdy: 10. 10. 2014, 14:32:44 »
Co kdyby to redakce na te strance s nabidkou skoleni opravila a uvedla obe ceny (s DPH i bez) ?
To by snad uspokojilo kazdeho.

« Odpověď #3 kdy: 10. 10. 2014, 15:21:44 »
Co kdyby to redakce na te strance s nabidkou skoleni opravila a uvedla obe ceny (s DPH i bez) ?
To by snad uspokojilo kazdeho.

Nechce se mi s tím otravovat daňařku, nicméně, koukal jsem jak to mají napsané a je to dle mne správně.
Uvádí tam CENU bez DPH s vyznačením, že to je cena bez DPH.

Takže podle příslušného zákona, a výsledného skutku zda jsou subjekty pak při placení osvobozeny od placení DPH, či musí DPH účtovat, pak se následně stanoví koncová cena.

Protože, nepletu-li se, byl-li by účastník někdo mimo území ČR, avšak v rámci EU, byly by účtovány sazby DPH jinak...

Ale mohu se mýlit, většina lidí pochopí, že cena bude navýšena o DPH pokud musí, a ti kteří neumí počítat tak holt se jim to nelíbí.

A mimochodem ten článek na mesec.cz psal o tom, že obchodníci neuvádí zda je to cena s nebo bez, resp. v klasickém obchodě musí být cena VŽDY s DPH.
Ve školství to, ale může být jinak.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

Sten

« Odpověď #4 kdy: 10. 10. 2014, 15:41:24 »
Protože, nepletu-li se, byl-li by účastník někdo mimo území ČR, avšak v rámci EU, byly by účtovány sazby DPH jinak...

Výše DPH se určuje podle místa výkonu, tj. jinou sazbu by účtovali, pouze pokud by to školení bylo v jiném státě EU

Re:Postav si tiskárnu bez DPH
« Odpověď #5 kdy: 10. 10. 2014, 15:50:51 »
Díky, zeptám se na to kolegů z akcí a pokusím se o to, aby byly vidět obě ceny.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 10. 10. 2014, 20:36:35 »
Tedy to se porad rika, jak je statni kasa na mizine, protoze pry politici kradu a kde co, ale houby, Root neplati DPH!

« Odpověď #7 kdy: 10. 10. 2014, 21:13:31 »

Výše DPH se určuje podle místa výkonu, tj. jinou sazbu by účtovali, pouze pokud by to školení bylo v jiném státě EU

To máš pravdu, ale když budeš prodávat zboží do jiného státu, účtuješ tuším cenu bez DPH, ale asi se pletu. Musel bych se zeptat.

Vím, že když koukám na stránky kde nabízejí nějaké zboží tak je tam poznámka, že DPH je dle místa určení, nikoliv kde to koupím.
Ale mohu se mýlit.

--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

O

« Odpověď #8 kdy: 11. 10. 2014, 01:35:29 »
No to je gól. Root klame své čtenáře a dokonce ani tu reklamu na tiskárny nedokáže napsat bez gramatických chyb. Navrhuju nový slogan: Root.cz - posouváme dno ještě níže!