Měl bych pár návrhů:
1. Zakázat anonymy.
2. Tazatelé by měli mít možnost POUZE VE SVÉM ZALOŽENÉM VLÁKNĚ hodnotit věcnost odpovědí a tím přispět k filtraci diskutujících.
3. Noví uživatelé by dostali jakousi zkušební lhůtu, třeba 30 příspěvků, a pak by se jejich činnost vyhodnotila nějakým osvíceným adminem. A ten by pak rozhodl jestli je vpusit dál natrvalo, nebo je típnout.
4. Vytvořit dvě sekce. Jedna veřejná pro všechny a druhá VIP pro vybrané jedince, kteří se v té veřejné sekci chovali normálně a zbytečně netrolovali.
Je tu samozřejmě problém, kde sehnat osvíceného admina, který bude hodnotit nestranně a objektivně? Uznávám, že to je jistá slabina v mém jinak perfektním systému 
1) Než bych se přihlašoval (a na root.cz registrovaný jsem) nechám dál šířit bludy a hnít diskusi vlastním způsobem(viz třeba právě novinky) a nejsem sám.
Naopak Jsem šťastný, když na svůj dotaz dostanu odpověď od kohokoliv a nebudu mu to zbytečně komplikovat přihlášením a pod.
2) Odpovědi do fora jsou z principu veřejné, aby pomohly více lidem. Diskuse pod dotazem "Kde najdu v těch Linuxech IE?! Chci ho tam mít, protože jsem na něj zvyklej a nic nového se učit nebudu!"(rozepsáno do několika reakcí) Může nabrat velmi podmětný směr, který ovšem nebude vyhovovat původnímu tazateli, protože on přeci chtěl... Navíc by přibylo plevelných dotazů, na které nikdo nebude odpovídat, protože výrazně poklesne motivace pomoci ostatním. Ano dotaz byl ukraden / vyčerpal se / nestojí za odpověď. Ale těch pár lidí, co se tam právě sešlo a řeší něco jiného, se třeba už nesejde.
3) Zkoušelo se jinde a žádná pecka + viz1)
4) U "slušňáků" mrtvo u "sprosťáků" trolování na plné pecky, "protože sprosťáci můžou" Jediné, co se ukázalo efektivní, je kecací vlákno pravidelně odmazávající vše starší než třeba 10 dní.