Jak vyřešit fóra na Root.cz

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Jak vyřešit fóra na Root.cz
« Odpověď #135 kdy: 12. 10. 2014, 00:07:27 »
Jestli myslíte kolečko myši, tak ano. To mi ale zobrazí ty šipečky v kolečku kdy pohybem myši skroluju stránku.

Nechapu. Ja kolecko zmacknu, je pod nim treti tlacitko, odkaz se mi otevre v novem tabu. Vy jste asi nikdy nevidel tritlacitkovou mys z predkoleckove doby nebo co.

nobody

« Odpověď #136 kdy: 12. 10. 2014, 14:40:50 »
no on ma ale pod 3rd tlacitkem aktivace scroll funkce, pak hejbe mysi nahoru dolu a scroluje a nemusi tocit koleckem, njn microsoft vychytavky :D
ale da se to zmenit v nastaveni na normalni chovani kdy zmacknuti kolecka je treti tlacitko, a toceni kolecka je tocitko, pokud je nekdo nucen ten podivny "vime_vsechno_nejlip_jak_chcete" os  pouzivat :))

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #137 kdy: 12. 10. 2014, 15:51:45 »
no on ma ale pod 3rd tlacitkem aktivace scroll funkce, pak hejbe mysi nahoru dolu a scroluje a nemusi tocit koleckem, njn microsoft vychytavky :D
ale da se to zmenit v nastaveni na normalni chovani kdy zmacknuti kolecka je treti tlacitko, a toceni kolecka je tocitko, pokud je nekdo nucen ten podivny "vime_vsechno_nejlip_jak_chcete" os  pouzivat :))

Aha. Tuhle picovinu ale vymyslel Logitech. Bylo to obsazeno v utilite, kterou dodavali s mysima k Widlim. Kdysi na diskete a pak uz byla tak nabobtnala, ze musela byt na CD.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #138 kdy: 12. 10. 2014, 15:58:36 »
BTW, kdyz ma nekdo na prostrednim tlacitku tuhle kravovinu, porad jeste muze zkusit Ctrl-click.

« Odpověď #139 kdy: 12. 10. 2014, 18:01:36 »
BTW, kdyz ma nekdo na prostrednim tlacitku tuhle kravovinu, porad jeste muze zkusit Ctrl-click.

Případně pokud někdo má jen dvě tlačítka,.... na laptopech jsem prostřední tlačítko už dlouho neviděl....  ;D
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #140 kdy: 12. 10. 2014, 18:17:40 »

Případně pokud někdo má jen dvě tlačítka,.... na laptopech jsem prostřední tlačítko už dlouho neviděl....  ;D

Predpokladam, ze jste tam nevidel ani kolecko. Jak jste si mohl vsimnout, rec je o mysi. Pokud jste mys u notebooku take nevidel, jiste najdete vysvetlujici clanek na Wikiedii i jinde.

Jinak na Linuxu mame treti tlacitko i na notebooku, je emulovane stiskem obou tlacitek soucasne.

« Odpověď #141 kdy: 12. 10. 2014, 23:13:42 »
Predpokladam, ze jste tam nevidel ani kolecko. Jak jste si mohl vsimnout, rec je o mysi. Pokud jste mys u notebooku take nevidel, jiste najdete vysvetlujici clanek na Wikiedii i jinde.
Jinak na Linuxu mame treti tlacitko i na notebooku, je emulovane stiskem obou tlacitek soucasne.

Ale viděl jsem i kolečko, i šipečky, ale viděl jsem i jednotlačítkovou mouse (Apple), ale to mělo zase kolečko.... taky jsem viděl trackbally a další ovladače.

Ano, na touchpadu, který má dělená tlačítka lze použít zmáčknutí obou tlačítek, ale když jsou v kuse, technicky to nejde...

Ale jinak máš plnou pravdu.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

Bla

« Odpověď #142 kdy: 13. 10. 2014, 00:41:05 »
Není nad trackball o velikosti kokosového ořechu :o
Widle se tím ovládat nedají, ale když se s tím naučíš, ženský jsou pak spokojený....

Bla

« Odpověď #143 kdy: 13. 10. 2014, 00:43:04 »
Mimochodem se pořád prodávají, některé profese na to nedají dopustit.
http://mysi.heureka.cz/f:12872:383520/

nobody

« Odpověď #144 kdy: 13. 10. 2014, 01:05:28 »
.... na laptopech jsem prostřední tlačítko už dlouho neviděl....  ;D

asi koukas na spatne,  ja koukam na 3x laptop a prostredni tlacitko vidim na vsech...  Thinkpadech :)

... viděl jsem i jednotlačítkovou mouse (Apple), ale to mělo zase kolečko....

no mam tu nekde apple mys s jednim tlacitkem a bez kolecka, chces ji videt ? :))

myslis tohle ? :D

lol

« Odpověď #145 kdy: 13. 10. 2014, 08:17:16 »

asi koukas na spatne,  ja koukam na 3x laptop a prostredni tlacitko vidim na vsech...  Thinkpadech :)

no mam tu nekde apple mys s jednim tlacitkem a bez kolecka, chces ji videt ? :))

http://brentbushnell.com/2010/09/13/big-ball/

NA

« Odpověď #146 kdy: 13. 10. 2014, 11:05:00 »

Měl bych pár návrhů:

1. Zakázat anonymy.

2. Tazatelé by měli mít možnost POUZE VE SVÉM ZALOŽENÉM VLÁKNĚ hodnotit věcnost odpovědí a tím přispět k filtraci diskutujících.

3. Noví uživatelé by dostali jakousi zkušební lhůtu, třeba 30 příspěvků, a pak by se jejich činnost vyhodnotila nějakým osvíceným adminem. A ten by pak rozhodl jestli je vpusit dál natrvalo, nebo je típnout.

4. Vytvořit dvě sekce. Jedna veřejná pro všechny a druhá VIP pro vybrané jedince, kteří se v té veřejné sekci chovali normálně a zbytečně netrolovali.

Je tu samozřejmě problém, kde sehnat osvíceného admina, který bude hodnotit nestranně a objektivně? Uznávám, že to je jistá slabina v mém jinak perfektním systému  :P

1) Než bych se přihlašoval (a na root.cz registrovaný jsem) nechám dál šířit bludy a hnít diskusi vlastním způsobem(viz třeba právě novinky) a nejsem sám.
 Naopak Jsem šťastný, když na svůj dotaz dostanu odpověď od kohokoliv a nebudu mu to zbytečně komplikovat přihlášením a pod.
2) Odpovědi do fora jsou z principu veřejné, aby pomohly více lidem. Diskuse pod dotazem "Kde najdu v těch Linuxech IE?! Chci ho tam mít, protože jsem na něj zvyklej a nic nového se učit nebudu!"(rozepsáno do několika reakcí) Může nabrat velmi podmětný směr, který ovšem nebude vyhovovat původnímu tazateli, protože on přeci chtěl... Navíc by přibylo plevelných dotazů, na které nikdo nebude odpovídat, protože výrazně poklesne motivace pomoci ostatním. Ano dotaz byl ukraden / vyčerpal se / nestojí za odpověď. Ale těch pár lidí, co se tam právě sešlo a řeší něco jiného, se třeba už nesejde.
3) Zkoušelo se jinde a žádná pecka + viz1)
4) U "slušňáků" mrtvo u "sprosťáků" trolování na plné pecky, "protože sprosťáci můžou" Jediné, co se ukázalo efektivní, je kecací vlákno pravidelně odmazávající vše starší než třeba 10 dní.

« Odpověď #147 kdy: 13. 10. 2014, 11:38:50 »

Tak na Thinkpadech je ještě, pokud se nepletu, takový ten "klitoris" a tlačítka jsou zdvojená. Luxusní věc.
Bohužel na jiných laptopech to moc nevedou, ani to třetí tlačítko, třeba na mém Philips freevents X52CZ prostě jsou tlačítka jen dvě.

nepotřebuji, trápím se s ní u klienta co má MacBookPro.... zvyknout si na jednotlačítkovou mouse je trochu schyzo.

YEACH, jo to je ono. luxusní věc, jen kdyby se to tak nešpinilo....
Se divím, že to ještě neudělali "dotykové"

Miramel

« Odpověď #148 kdy: 13. 10. 2014, 11:46:38 »
YEACH, jo to je ono. luxusní věc, jen kdyby se to tak nešpinilo....
Se divím, že to ještě neudělali "dotykové"

Něco podobného měla ta vědma, u které jsem byl.
Tuším, že vědmy v příštím století budou zobrazovány s iBookem a touhle koulí  ;D

nabla

« Odpověď #149 kdy: 13. 10. 2014, 11:54:16 »
Měl bych pár návrhů:

1. Zakázat anonymy.

2. Tazatelé by měli mít možnost POUZE VE SVÉM ZALOŽENÉM VLÁKNĚ hodnotit věcnost odpovědí a tím přispět k filtraci diskutujících.

3. Noví uživatelé by dostali jakousi zkušební lhůtu, třeba 30 příspěvků, a pak by se jejich činnost vyhodnotila nějakým osvíceným adminem. A ten by pak rozhodl jestli je vpusit dál natrvalo, nebo je típnout.

4. Vytvořit dvě sekce. Jedna veřejná pro všechny a druhá VIP pro vybrané jedince, kteří se v té veřejné sekci chovali normálně a zbytečně netrolovali.

Je tu samozřejmě problém, kde sehnat osvíceného admina, který bude hodnotit nestranně a objektivně? Uznávám, že to je jistá slabina v mém jinak perfektním systému  :P
ROOT.cz je mekkou IT related diskuzí v České a Slovenské republice, pokud by v IT segmentu trvale působily a rozhodovaly systémy regulace, řízené z pozice subjektivně zvolené autority, ztrácí celá diskuze smysl, tato alternativa jde proti dosavadní liberálně racionální filosofii serveru ROOT.cz a má-li mít server nějákou hodnotu pro komunitu akademickou, či účely výzkumu, vámi navrhované řešení zcela ničí charakteristiky nutné k udržení takového prostředí.

1. Anonymy tvoří podstatnou část relevatních příspěvků, lidé nevyhledávající zviditelnění své identity za účelem jakékoliv sebepropagace vytvářejí prostor pro svobodnou diskuzi. Naopak lidé, jako vy a spousta dalších registrovaných uživatelů bude mít vždy tendenci prosazovat omezování svobod druhé skupiny a tím i celé diskuze.

2. Hodnocení je vždy subjektivním prostředkem kontroly obsahu, relevance rozložení hodnoceného obsahu pomocí subjektivního úsudku ničí kontroverzní, nové, a dosud neznámé informace a tím omezuje celou diskuzi. K vývoji diskuze přispěje pouze odstranění jakékoliv filtrace kvality obsahu postavené na subjektivním rozhodnutí třetí osoby.

3. V takovém případě by zde vznikla velmi uzavřená komunita konzervativních neflexibilních etatisticky uvažujících uživatelů vašeho formátu, ROOT.cz by ztratil svou základnu uživatelů a diskuze by měla smysl pouze pro účely mentální hygieny této úzké skupiny svobodu druhých omezujících uživatelů.

4. Tento mechanismus by ještě víc narušil celou stávající uživatelskou strukturu diskuzního fóra a utužil pozici uzavřené skupiny uživatelů prosazujících omezování svobody druhých.

Domnivám se, že pocházíte z prostředí, které bylo vždy nakloněno systémové regulaci za účelem snahy o dosažení prostředí ideálního pro vaše společenské a sociální postavení, vycházíte z přesvědčení, že vyšší kvality a efektivity lze dosáhnout jedině přímou regulací druhých a zároveň jste přesvědčen, že správnou aplikaci i definici konkrétní regulace jste schopen nejlépe realizovat vy sám, nebo vámi pověřená osoba.

Jsem přesvědčen, že nepatříte do svobodné společnosti a měl byste přehodnotit svůj dosavadní život.