Prodám: Spring in practice

Re:Prodám: Spring in practice
« Odpověď #15 kdy: 28. 11. 2016, 16:55:27 »
V Springu 5 bude predovšetkým reaktívne API krížom-krážom. Z ,,drobností" bude Java 8 ako minimálna verzia, refaktor API na použitie s lambdami.

Zdenek Tison

« Odpověď #16 kdy: 29. 11. 2016, 08:06:09 »
Reaktivní API je super, ale není to už v C#, Javascriptu a Scale už tak sto let?

balki

« Odpověď #17 kdy: 29. 11. 2016, 09:11:10 »
Reaktivní API je super, ale není to už v C#, Javascriptu a Scale už tak sto let?

Spring ide po buzzwordoch. Asi niekomu napadlo, ze to bude dobry napad. Necham sa prekvapit.

« Odpověď #18 kdy: 29. 11. 2016, 09:46:08 »
Je pravda, že inde už reaktívne API je k dispozícii, v Jave už aj inde (RxJava).

Ide o to, že Spring je už 10 a viac rokov používaný hlavne na backendoch, kde existuje silná platform, nejaký knowledgebase a znalosti a nasadené projekty a ten reaktívny prístup sa tam hodí.

Navyše predrečníci už povedali, že Spring Boot je dnes veľmi pekný prístup pre microservices, ktoré (možno raz) budú automaticky reaktívne.

balki

« Odpověď #19 kdy: 29. 11. 2016, 10:04:43 »
Je pravda, že inde už reaktívne API je k dispozícii, v Jave už aj inde (RxJava).

Ide o to, že Spring je už 10 a viac rokov používaný hlavne na backendoch, kde existuje silná platform, nejaký knowledgebase a znalosti a nasadené projekty a ten reaktívny prístup sa tam hodí.

Navyše predrečníci už povedali, že Spring Boot je dnes veľmi pekný prístup pre microservices, ktoré (možno raz) budú automaticky reaktívne.

Uz som asi stary, nas ucili, ze servisy by mali byt kvoli performance bezstavove a teraz budu naviac reaktivne. (Co som si pozeral, reaktivita je o implementaci vzoru observer v jazyku a ten je stavovy) To bude zrat procesor teda ...

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 29. 11. 2016, 11:54:50 »

Uz som asi stary, nas ucili, ze servisy by mali byt kvoli performance bezstavove a teraz budu naviac reaktivne. (Co som si pozeral, reaktivita je o implementaci vzoru observer v jazyku a ten je stavovy) To bude zrat procesor teda ...

A ty ještě nevíš, že HW je skoro zadarmo a není třeba to řešit? Už jsi asi starý :D

alda

« Odpověď #21 kdy: 29. 11. 2016, 12:47:49 »
A o Tom to je... sak si reknes ze HW je zadarmo... a zadna optimalizace
Ale s korporatoch se pak musis doprosovat o prideleni HW, uctuji ti takty atd

« Odpověď #22 kdy: 29. 11. 2016, 19:57:11 »
Citace
Ak tomu rozumiem správne, bude to API postavené na reaktívnych streamoch. Tie sú v podstate len rúry, ktorými prúdia dáta v duchu producent-konzument.

Stav tam teda netreba udržiavať.

Jediná výnimka je pushback, teda keď konzument vie komunikovať s producentom a upozorniť ho, že ďalšie dáta nevládze spracovať.

who cares

« Odpověď #23 kdy: 29. 11. 2016, 20:33:40 »
Citace
Ak tomu rozumiem správne, bude to API postavené na reaktívnych streamoch. Tie sú v podstate len rúry, ktorými prúdia dáta v duchu producent-konzument.

Jediná výnimka je pushback, teda keď konzument vie komunikovať s producentom a upozorniť ho, že ďalšie dáta nevládze spracovať.

pushback nie je treba ked sa pouziva messaging typu ako napr. Kafka, producer o consumerovi vobec nic nevie a ta rura v strede je z pohladu producera cierna diera a consumer si sam taha z rury data takze sa nikdy nestane, ze je pretazeny, pretoze si o tie data ziada sam.

balki

« Odpověď #24 kdy: 29. 11. 2016, 21:48:24 »
Citace

Takze reaktivne programovanie su rury a message? Podobne novinky su uz snad od cias unixu. http://camel.apache.org/enterprise-integration-patterns.html  Stale viac mi to reaktivne programovanie prijde ako kopenie buzzwordov.

Lopata

« Odpověď #25 kdy: 29. 11. 2016, 22:14:00 »
My jedeme ve firmě pořád na Springu 3. Nedávno jsme dokonce po letech přešli z 3.0.6 na 3.0.7 ;-)

Ale tu knížku si stejně nekoupím, my lopaty se držíme již známých naučených postupů a nic moc "nového" není třeba se učit ;-)

sads

« Odpověď #26 kdy: 30. 11. 2016, 00:20:03 »
vynimecne nebudu namitat, cena za knizku je adekvatni, a hockdo kto jeste s javou nedelal se z ni muze neco naucit. sice nemam zaujem o koupu (nejsem java programator), take myslim cenu 300 - 800 kc ma. Hlavne pro cloveka co co jeste nedelal s javou. Tu sa jedna predse o vedomosti, a ty se ceni.

« Odpověď #27 kdy: 30. 11. 2016, 13:53:10 »
Citace
Takze reaktivne programovanie su rury a message? Podobne novinky su uz snad od cias unixu. http://camel.apache.org/enterprise-integration-patterns.html  Stale viac mi to reaktivne programovanie prijde ako kopenie buzzwordov.
Samozrejme, mnoho z tých vecí je tu od nepamäti, veď aj taká Akka je znovuvynález vecí zo 70-tych rokov.

Ak vidím výhody na slajdoch, je to primárne o tom, že to je neblokujúce API, ktoré sa dá pomerne priamočiaro namontovať na existujúce springovské API. (Napríklad príklady o tom, ako máte skoro zadarmo reaktívny REST nad Springom.)

To je trochu odlišný prístup vo vývoji, než sú ESB alebo message queues.

Ale uvidíme :-)

balki

« Odpověď #28 kdy: 30. 11. 2016, 15:15:36 »
Citace
Samozrejme, mnoho z tých vecí je tu od nepamäti, veď aj taká Akka je znovuvynález vecí zo 70-tych rokov.

Ak vidím výhody na slajdoch, je to primárne o tom, že to je neblokujúce API, ktoré sa dá pomerne priamočiaro namontovať na existujúce springovské API. (Napríklad príklady o tom, ako máte skoro zadarmo reaktívny REST nad Springom.)

To je trochu odlišný prístup vo vývoji, než sú ESB alebo message queues.

Ale uvidíme :-)

Tesim sa az objavim nejake "je ne sais quoi". Asynchronne neblokujuce volania pouzivam minimalne 10 rokov :) Mozno vlastne zistim, ze programujem reaktivne a zadarmo si to napisem do zivotopisu :)