Nezlobte se na mě, ale proč si nepřečtete ten původní dotaz víckrát, ... než mu porozumíte? S prominutím, platí to trochu i pro pana Krčmáře - nepoptávám odpověď na script pro příjem pošty (jak bylo toto vlákno upraveno).
Zkusím to ještě jednou -
1) poštu příjmám. Potřebuji řešení, které mi dá vědět, že uživatel xyz@domain má v INBOXU nový e-mail od abc@anotherdomain.
2) filtry postfixu jsem použil, viz "Zkoušel jsem řešení co je zde
http://blog.thecodingmachine.com/content/triggering-php-script-when-your-postfix-server-receives-mail, které by bylo OK ..."
v master.cf jsem testoval něco podobného
tester unix - n n - - pipe
flags=F user=www-data argv=/tmp/postfix/test.php ${sender} ${recipient}
smtp inet n - - - - smtpd
-o content_filter=tester:dummy
3)
problém je v tom, že pokud si nastavím jako content_filter svůj script, tak ten přijme na stdin e-mail, který už se už neuloží do mailboxu. Jak jsem po konsultaci s 'aaa' zjistil, je možné si v mém scriptu zavolat sendmail, kterému e-mail předám a znovu ho pošlu. V tutu chvíli by podle dokumentace neměl znova procházet chainem a neměl by na něj být aplikovaný znova content_filter.
Řešení (viz bod 3) by mohlo být považováno za funkční, avšak nepřijde mi to jako úplně čisté řešení. Jelikož používám PHP, mohl bych ten e-mail přes imap funkce i do toho mailboxu appendovat. Ale to je snad ještě horší řešení. Hledám nějaký čistší způsob.
Děkuji a omlouvám se pokud jsem původní dotaz napsal nesrozumitelně.