Zabezpečení rsync od neznámých klientů

Jimm

Zabezpečení rsync od neznámých klientů
« kdy: 06. 09. 2014, 17:13:17 »
Ahoj, řešíme jak nejsnáze v C# aplikaci co nejsnáze synchronizovat spoustu adresářů a souborů, dohromady cca 500MB. Napadl mě rsync, který by měl spoustu výhod a o synchronizaci by se postaral v podstatě za nás, ale nenapadá mě jak to zabezpečit, když jde o použití u kohokoliv, kdo si stáhl naši appku. Jak byste toto řešili vy?

Díky. :)
« Poslední změna: 08. 09. 2014, 11:03:29 od Petr Krčmář »

Franta <xkucf03/>

Re:zabezpečení rsync od neznámých klientů
« Odpověď #1 kdy: 06. 09. 2014, 17:28:06 »

Kit

« Odpověď #2 kdy: 06. 09. 2014, 17:47:30 »
Pokud to nedělá nic speciálního, použil bych některý z cloudů a dál bych to neřešil.

« Odpověď #3 kdy: 06. 09. 2014, 18:06:38 »
Ahoj, řešíme jak nejsnáze v C# aplikaci co nejsnáze synchronizovat spoustu adresářů a souborů, dohromady cca 500MB. Napadl mě rsync, který by měl spoustu výhod a o synchronizaci by se postaral v podstatě za nás, ale nenapadá mě jak to zabezpečit, když jde o použití u kohokoliv, kdo si stáhl naši appku. Jak byste toto řešili vy?

Díky. :)
Rsync zvládne autorizáciu cez login/password, ale osobne používam rsync cez ssh. Proste vygeneruj každej stiahnutej aplikácii jedinečný kľúč, appka nech sa rsyncuje cez ssh týmto kľúčom. Jednak budeš mať log  ktorá aplikácia čo sťahuje a budeš môcť zakázať jednotlivo hociktorý zneužitý kľúč.

Jimm

« Odpověď #4 kdy: 06. 09. 2014, 19:13:31 »
Díky, anonymní rsync jsem neznal, perfektní a už to šlape. Mistr Drgoňa zase pobavil, takže každý zastal svůj díl práce.  ;D