Ahoj,
mám menší, ale o to nepříjemnější problém s Mikrotikem.
Pokud použiju Quick nastavení, pak se s RB133 (miplsle) verze 6.13 připojím k zadané WIFI síti jako klient a to bez problémů.
JENŽE, pokud zařízení celé vymažu (bez defaultní konfigurace), připojím se na MAC adresu, nadefinuji si security profil s tím mým primitivním heslem, co tam mám. Jdu do WIFI sítě, přepnu to na mód klient, tam tu síťovku povolím, zvolím security profil s vybraným heslem, dám vyhledat sítě a pokusím se k cílové síti připojit, no tak se mi to nepřipojí, jen to brouzdá po kanálech, ale nic.
Zkusil jsem zaklikat snad už všechna nastavení jak v samotné wifi, tak v security profilu, ale prostě se to nepřipojí, nechce se tomu, nic.
Oproti tomu, pokud zařízení přepnu do módu AP, tak komplet konfiguraci udělám a všechno funguje.
Jenže klienta z toho jsem schopný udělat jen tím Quick nastavením!
Hrozně mě to štve, těch WIFIn jsem měl v ruce víc, než kolik by jich v pytli unesl Bivoj!
A tady ne, prostě se nepřipojím.
Štve mě to o to víc, že bych snad měl vybrat jen cílovou síť, mít nakonfigurovaný security profil se správným heslem (WPA2-PSK, AES, asdfghjklqwertyuiop), zařízení přepnuté do režimu klienta, zadané SSID cílové sítě....a mělo by se to slinkovat.
Jasně, pak bych si musel vyřešit přidělení adres pro tohle rozhraní a maškarádu, ale ono se to ani neslinkuje.
Co s tím? Co s tím?