Vývoj pro ARM

Miramel

Vývoj pro ARM
« kdy: 03. 09. 2014, 15:23:07 »
Ahoj,

v čem mám psát software, aby bez problémů běžel na ARM typu Raspberry?
Má se jednat o vzdáleně ovládanou aplikačku, která nebude jakkoliv náročná na výkon CPU, cílem aplikace je synchronizace velkého binárního blbobu dat z www serveru na straně jedné s lokálním úložištěm na straně druhé. Je to jen taková blbinka.

V Cčku nejsem extra dobrý, bližší mi je C#, ale s tím mám na Raspberry asi smůlu co?
Takže co použít? Nějaký skriptovací jazyk?

Jak už jsem řekl, potřebuji mít možnost použít knihovny pro přenosy z http serveru a autorizaci pomocí Cookie.

Děkuju za rady.

Miramel

Re:Vývoj pro ARM
« Odpověď #1 kdy: 03. 09. 2014, 16:22:21 »
Abych to doplnil, mám informace, ze C# a Mono funguje dost podle počasí a že bych měl raději použít například Ruby, Lisp nebo Pythona. Tyto informace si nemám možnost ověřit, proto prosím o radu Vás.

KOLEGA

« Odpověď #2 kdy: 03. 09. 2014, 17:21:04 »
Jestli to nebude náročné, tak to splácejte v čem chcete a umíte ;)

Miramel

« Odpověď #3 kdy: 03. 09. 2014, 17:54:35 »

Problém je, že potřebuji dostupné a jednoduše použitelné knihovny pro komunikaci po síti.
Dal bych to i v Cčku a nakonec si ten ovladač pro síťovku taky napsal, ale to by mi trvalo tak rok, než bych se tím prokousal.
Pro mě by byl ideální jazyk s plnou podporou knihoven na ARM.
Zatím to řeším WGETem a je to: Plně dostačující, ale hrozně, hrozně nešikovné řešení.

zatycz

« Odpověď #4 kdy: 03. 09. 2014, 18:02:02 »
Pokud je to tim wgetem plne dostatecne, tak bych to nechal tak a nezabijel tim cas.

Miramel

« Odpověď #5 kdy: 03. 09. 2014, 18:43:46 »
Jenže já zabíjím čas tím, že skript pro WGET musím každý den upravovat, kontrolovat výsledek a opravovat problémy.

To opravdu nikdo nemá zkušenosti s vývojem pro ARM?

anonym

« Odpověď #6 kdy: 03. 09. 2014, 18:47:44 »
pokud bybijis userspace aplikaci tak by melo byt uplne jedno na jakou platformu, C je C

UNIXove knihovny jsou vetsinou open-source, takze pokud nejakou mas na svojem amd64 tak pujde zkompilovat i na ten arm

takze - napis si aplikaci na svojem desktopu (a nebud prase, tedy nepredpokladej nic o velikosti ruznych typu), a pak ji zkompiluj na raspberry, 99% bude proste fungovat

dsfasdfasdf

« Odpověď #7 kdy: 03. 09. 2014, 18:57:07 »
na raspberry pi jedou ruzne linuxove distribuce i graficky system X, takze bych vyvijel stejne jako jakykoliv jiny
user-space program, jenom kdyz to neprezenete se zatezi tak to pojede v poho.
raspberry neni zas tak spatne.

i s pomoci wgetu to muzete v shellu, pythonu klidne naskriptovat.

KOLEGA

« Odpověď #8 kdy: 03. 09. 2014, 19:30:18 »
urllib python? Python si myslím, že by to zvládl ... :)

mrmichal

« Odpověď #9 kdy: 03. 09. 2014, 20:06:58 »

and

« Odpověď #10 kdy: 03. 09. 2014, 23:36:17 »
zeromq

jenda

« Odpověď #11 kdy: 04. 09. 2014, 09:14:03 »
python + requests - http for humans ;)

ipython

import requests
import json

srv='http://seznam.cz'
url='/'
kwargs={'verify':False}
q = requests.get(srv+url,**kwargs)
assert(q.status_code == 200)
print "{} {}::".format(q.status_code,q.reason)
q.text
## pripadne dekodovani json
d = json.JSONDecoder()
x=d.decode(q.text)
print json.dumps(
  • ,sort_keys=True, indent=2)

## a je to :)
q.close()

Jan Viktorin

« Odpověď #12 kdy: 04. 09. 2014, 13:56:23 »
Co třeba rsync?

Pokud ti tam běží Linux, tak na architektuře až tak moc nezáleží. Od toho ten operační systém je, ne? :) Pokud nepoužiješ skriptovací jazyk (což by tady asi stačilo, nevím), tak ptřebuješ mít hlavně křížový překladač. Používáme na ARMu C, Python a PHP.

« Odpověď #13 kdy: 04. 09. 2014, 14:46:08 »
Najlepsie asi python, vecsina navodou na raspberry pouziva prave ten. Ja bez problemov programujem v Go. Nemal by byt problem nieco take naprogramovat v C alebo hoc aj PHP(radsej nie).

« Odpověď #14 kdy: 04. 09. 2014, 14:52:06 »
Inak v Go napr by to nemalo byt moc zlozite - kniznica net/http sa ti bez problemov postara o cookies