reklama

Náhodný výběr obrázku z FTP

Karel2005

Náhodný výběr obrázku z FTP
« kdy: 03. 09. 2014, 14:13:01 »
Dobrý den, můžete mi poradit script, který by náhodně vybral obrázky ze složky
na FTP ?
Potřebuji, aby se mi načítalo 5 obrázků vedle sebe a hlavně, s omezením
velikosti, např. pouze obrázky od 100kB - 500kB.

Děkuji mockrát za radu.
« Poslední změna: 03. 09. 2014, 14:25:53 od Petr Krčmář »

reklama


Jimm

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #1 kdy: 03. 09. 2014, 16:17:16 »
Co je to za nesmysl?
1) Popiš přesněji o co se ti jedná, určitě existuje lepší řešení a nebude pomocí FTP!
2) Nejlépe bys to měl nechat na někom, kdo ví co dělá, ty jsi dle dotazu totálně mimo

Brouk Pytlík

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #2 kdy: 03. 09. 2014, 17:35:22 »
V čem je mimo?
Chce skript, který
-se připojí na zadané ftp do nějakého adresáře,
-tam vylistuje všechny soubory,
-vyhodnotí, které z nich jsou vhodné přípony a vhodné velikosti
-a z nich vybere 5 náhodných a ty někam stáhne.

Tak to chápu já. To "vedle sebe" je pravda matoucí, ale pokud to ignoruji, tak přesnější popis IMHO potřeba není.

Pokud jsou požadované obrázky na nějakém ftp serveru, tak těžko bude existovat lepší řešení jak se k nim dostat než protokolem ftp :-)

Miramel

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #3 kdy: 03. 09. 2014, 17:52:27 »
Ahoj, chci něco hodně podobného, v čem to napsat?
(Ideálně, aby to chodilo i na ARM jako Raspberry.)
Tuším že to byl Python, který nadmíru krásně pracuje i s autorizací a vytvořením session?
(Kde jsem to jen viděl?!)

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #4 kdy: 03. 09. 2014, 19:35:01 »
Zkuste NcFTP. Pomocí NcFTPLs stáhnete seznam souborů, vyfiltrujete ty správné (třeba pomocí awk), sort -r je náhodně seřadíte, head vyberete požadovaný počet, NcFTPGet vybrané soubory stáhnete. Napsat to můžete jako kolonu pěti příkazů v shellu.

reklama


e3k

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #5 kdy: 03. 09. 2014, 21:27:11 »
asi by som to spravil v bashi a pouzival prikaz ftp.

Jimm

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #6 kdy: 04. 09. 2014, 01:47:45 »
Mimo je hned z několika důvodů... Napsal že chce script, ale nenapsal v čem, dle mého mu jde o web, to usuzuji z "vedle sebe", takže by mu šlo například o PHP? To je ale blbost, lepší tohle pořešit na straně serveru a poté jen přistupovat ke staženému obsahu, ze kterého by vybral požadované. Za další není problém tohle vygooglit, ale to nejde pokud někdo vůbec netuší co dělá, jenže pokud to tak je, nedá to dohromady ani dle popisu..


V čem je mimo?
Chce skript, který
-se připojí na zadané ftp do nějakého adresáře,
-tam vylistuje všechny soubory,
-vyhodnotí, které z nich jsou vhodné přípony a vhodné velikosti
-a z nich vybere 5 náhodných a ty někam stáhne.

Tak to chápu já. To "vedle sebe" je pravda matoucí, ale pokud to ignoruji, tak přesnější popis IMHO potřeba není.

Pokud jsou požadované obrázky na nějakém ftp serveru, tak těžko bude existovat lepší řešení jak se k nim dostat než protokolem ftp :-)

Karel2005

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #7 kdy: 15. 09. 2014, 20:42:43 »
Děkuji za všechny reakce a dodatečně se omlouvám, script měl být v PHP, který by vypisoval 5 náhodných obrázků z adresáře na FTP.

Něco jsem dal dohromady, viz. níže.

Kód: [Vybrat]
<?php

define
('min_velikost''50000'); // min. velikost obrazku
define('max_velikost''500000'); // max. velikost obrazku

$vyska="80px/"// vyska nahledu

for($cyklus=1$cyklus<6$cyklus++){ // nacitam 5 obrazku za sebou

do {
$dire="gallery/";
$images glob($dire'*.{jpg,jpeg,png,gif}'GLOB_BRACE);
$randomimage $images[array_rand($images)];
$size filesize($randomimage);
}
while (
$size min_velikost || $size max_velikost);

echo 
'<a href="'.$randomimage.'" rel=\"lightbox\" border=\"0\"><img src="'.$randomimage.'" title="'.$randomimage.'" height="'.$vyska.'" ></a>&nbsp;';
}

?>


Ještě přemýšlím, jak by šlo udělat, aby se obrázky posouvali v intervalu cca. 3s zleva do prava, takový ten nekonečný pás  :D

DK

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #8 kdy: 15. 09. 2014, 23:42:25 »
a kde je tam to ftp? normalne nacitate soubory ze slozky... pokud chcete nekonecny pas, mrknete na AJAX (to je nejlepsi a nejsmysluplnejsi volba)

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #9 kdy: 16. 09. 2014, 12:14:42 »
a kde je tam to ftp? normalne nacitate soubory ze slozky... pokud chcete nekonecny pas, mrknete na AJAX (to je nejlepsi a nejsmysluplnejsi volba)

AJAX?
AJAX is the art of exchanging data with a server, and updating parts of a web page - without reloading the whole page.

Jimm

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #10 kdy: 16. 09. 2014, 19:11:10 »
Navíc pokud jsem ten script správně pochopil, pokud bude načten obrázek se špatnou size, místo něj se jiný už nenačte, takže by se také mohlo stát, že tam žádný nebude... Já jako chápu že chcete ušetřit, ale takhle to bastlit, to není dobrý nápad pokud to má vydělávat peníze... Za pár šupů by vám něco takového někdo udělal za chvilku.

Zantaraz

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #11 kdy: 26. 09. 2014, 08:48:48 »
A co takhle pořešit to přes databázi?
Ano je tam krok navíc, ale myslím že co se týče výsledného kódu tak pak vybrat x náhodných položek z DB je přehlednější a jednodušší než to řešit takhle.

DK

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #12 kdy: 26. 09. 2014, 09:21:56 »
a kde je tam to ftp? normalne nacitate soubory ze slozky... pokud chcete nekonecny pas, mrknete na AJAX (to je nejlepsi a nejsmysluplnejsi volba)

AJAX?
AJAX is the art of exchanging data with a server, and updating parts of a web page - without reloading the whole page.

No pokud chce mit nekonecny pas -> neustale nacitani novych nahodnych obrazku, tak je na to nejvhodnejsi AJAX (pokud teda nechce rotovat porad 5 obrazku dokola)

lobo

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #13 kdy: 26. 09. 2014, 11:01:23 »
A co takhle pořešit to přes databázi?
Ano je tam krok navíc, ale myslím že co se týče výsledného kódu tak pak vybrat x náhodných položek z DB je přehlednější a jednodušší než to řešit takhle.

nie je databaza trochu overkill na taku blbinu?

Zantaraz

Re: Náhodný výběr obrázku z FTP
« Odpověď #14 kdy: 26. 09. 2014, 15:52:21 »
A co takhle pořešit to přes databázi?
Ano je tam krok navíc, ale myslím že co se týče výsledného kódu tak pak vybrat x náhodných položek z DB je přehlednější a jednodušší než to řešit takhle.

nie je databaza trochu overkill na taku blbinu?

pokud chce udelat listu ma to zrejme pro nejake stranky typu e-shob nebo CMS ty stejne databazi maji a nez psat x radku kodu na to abych nekde vybral a zobrazil obrazek si myslim ze udelat tabulku navic a pridat jeden radek do uploadu obrazku a jeden radekk te liste na vytazeni nahodneho obrazku je daleko jednodussi

 

reklama