Herní PC do 17 000 Kč

Cek

Re:Herní PC do 17 000 Kč
« Odpověď #15 kdy: 03. 09. 2014, 00:07:06 »
Okey, mám tu 2 sestavy a potřeboval bych od vás poradit která je lepší/co ve které vyměnit :).
1.

2.

Předem díky za všechny rady :).

Netvrdím že v "testech" a "bechmarcích" nejsou tvoje volby lepší, ale beru to při porovnávání při hraní her v plných detailech. Pokud zvolíš GK s 128bit sběrnicí, viz tebou uváděná GIGABYTE GTX 750 Ti OC 2GB, tak tam je rozdíl JEN v ceně 600-1000Kč v neprospěch té 750tky, a co se týče Sapphire HD7850 DUAL-X OC 2GB GDDR5 jsi si jistý, že tebou uvažovaná deska GIGABYTE GA-970A-UD3P - AMD 970 má 256bit sběrnici na PCIex16 ? aby tebou zaplacený výkon (GK za skoro 4tis) opravdu jsi byl schopen využít ???

Fakt nechci být šťoura, opravdu dostávám požadavky na podobné sestavy docela často. Pak prostě se navrhne "optimalizovaná" sestava, která mnohdy stojí méně, ale výkon má v podstatě stejný, ne-li díky sladěnosti dílů vyšší.

Podle klasické poučky: co je mi platné že mám grafickou kartu, se kterou mohu počítat lety do galaxií, když mi sběrnice to kvantum dat prostě nepobere.

Ale je to tvoje volba...

Co je to za blbost? PCIeX16 ma proste 16 sériových linek PCIexpressu, jakou 256bit sbernici??? 256 bitova sbernice je mezi pameti graf. karty a jadrem, vůbec se netyka PCIe. Jedine, co by mohlo byt zajimave, by byl počet linek, zapojenych v tom PCIe slotu - a podle specifikace vyrobce ma v jednom slotu plnych 16 linek, takze zadny problém (jen ji nedat omylem do toho druhého, který ma zapojene jenom 4 linky ;-) Je to jenom PCIe 2.0, ale pro ty lowend karty je to fuk ). A popravde tvrdit o graf. karte za 4 tisice, ze je to do herního pocitace moc, je fakt *PIIP*. A tvrdit, ze porovnavas ????PRI HRANI V PLNYCH DETAILECH???? To tak Minecraft nebo něco z minulého desetileti.....tyhle karty maj na plne detaily tak v tahových strategiích. Mozna aspoň GF660 nebo Radeon R7 265 by něco malo zvladly. Radeon 7850 uz je v podstate nesehnatelnej....

Slusny zdroj 550W 80+ je zcela dostatecny i pro mnohem vykonnejsi sestavy.

j

« Odpověď #16 kdy: 03. 09. 2014, 09:12:53 »
Avšak bohužel na rovinu říkám, chceš-li si to sestavit a oživit (nainstalovat) sám je to tvá volba. Ale dle zkušeností v podstatě tím ztrácíš kompletní záruku na veškeré součástky, mimochodem ... a pro ty co budou tvrdit něco jiného, ať se zamyslí.

lol ... plac roku ...

wtf

« Odpověď #17 kdy: 03. 09. 2014, 11:05:44 »
Všem díky za rady a jen pro příště, když tu někdo přijde s tím že chce PC do 17k tak mu sestava za 25k nebo 22k nebude k užitku :).
to vis... kdyz lezes na forum, kde se pohybuji asi i prodejci, tak ti nadhodi vabnicku. s tim se pocitat musi.

wtf

« Odpověď #18 kdy: 03. 09. 2014, 11:08:12 »
Předem díky za všechny rady :).
seagate mozna. tenhle model sice kterysi ten cloud provider urcite nepouzival, ale z toho co pouzival vysel seagate jako vyrobce nejmin spolehlivych disku

« Odpověď #19 kdy: 03. 09. 2014, 12:14:17 »
Všem díky za rady a jen pro příště, když tu někdo přijde s tím že chce PC do 17k tak mu sestava za 25k nebo 22k nebude k užitku :).
to vis... kdyz lezes na forum, kde se pohybuji asi i prodejci, tak ti nadhodi vabnicku. s tim se pocitat musi.
Pro oba dva: Zkuste se trochu zamyslet. Shoty: dal sem tady sestavu a psal sem, kde a jak ušetřit, aby ses dostal na těch 17 tisíc (ty tvoje sestavy jsou kompletně na dvě věci, podiv se pa níž), to wtf: proč tady nepošleš nějakou svoji radu k tématu? Já zapomněl, kritizovat je snadné (a ne prodejce nejsem, ale nedokáži navrhnout sestavuu, která neobsahuje aspoň zčásti kvalitní komponenty).

Jinak jsem seznam upravil: http://www.czc.cz/8s1n3730uijlvaq22c6huevur4/seznam
Níž to dát nemohu (ne že by to nešlo, ale pak už ta kvalita půjde rapidně dolů). K těm tvým seznamům: skříň naprosto nevhodná, RAMka taky (je lepší 2x4 než 1x8 -> DualChannel), brát IvyBridge, když sou tady Haswelly za stejnou i nižší cenu a navíc energeticky míň náročné, to mi fakt příjde divné. 8-Core Vishera mi příjde jako zbytečný luxus. 60GB SSD na 8 či 8.1 naprosto nevhodné (půlku disku ti zaplácá celý systém).

Miramel

« Odpověď #20 kdy: 03. 09. 2014, 13:43:03 »
Nojo, 1x8 GB vs 2x4 to je fakt mega rozdíl v tom dualchannelu  ;D
Kolik?
Tj. při 50-ti FPS to bude dělat rozdíl 1 snímku?
A to se vyplatí mít problémy při upgrade.
Atd, atd.

Miramel

« Odpověď #21 kdy: 03. 09. 2014, 13:48:17 »
Jo a mám tu na prodej:

AMD 8mi jádro, záruka 3 roky: http://www.alza.cz/amd-fx-8350-d360500.htm
Deska starší sestra téhle: http://www.alza.cz/asus-m5a97-evo-r2-0-d355421.htm
Grafika Radeon 6850, záruka 1 rok
16GB ram, záruka rok
SSD 120GB OCZ Vertex 3
1 TB Samsung disk
V celkem slušným case s vypalovačkou.

Budu rád, když za to dostanu kolik dvanáct, třináct tisíc?

Miramel

« Odpověď #22 kdy: 03. 09. 2014, 14:09:48 »
A můžu ti to zdarma zvednout na 18 GB  ;)
Mám v šuplíku dvě volné gigovky.

Tomas

« Odpověď #23 kdy: 03. 09. 2014, 14:45:22 »
To maji byt (levne) herni sestavy? :D 8 jader? 16 GB RAM?

U herni sestavy nejdrive vyber grafickou kartu, k ni pak nejlevnejsi procesor, ktery ji dokaze "nakrmit". Funkce procesoru ve hrach je posilat data graficke karte. Pro levnejsi karty do 6000 bohate staci nejake pentium nebo i3, pripadne amd fx. Na hry je SSD zbytecny luxus. Nerikam, ze nepomuze, ale je to misto kde se da usetrit - u pracovni stanice je to pak presne naopak :) Vic nez 8 GB RAM je zbytecne. Na skrini se da taky usetrit. Nicmene je vhodne investovat do kvalitniho zdroje.

Inspirace treba tady http://www.cnews.cz/clanky/stavime-miniaturni-herni-pocitac-s-rozumnou-cenou-hlucnosti-spotrebou
nebo tady http://www.tomshardware.com/answers/id-2269714/time-650-700-budget-build.html

« Odpověď #24 kdy: 03. 09. 2014, 14:47:37 »
................ A popravde tvrdit o graf. karte za 4 tisice, ze je to do herního pocitace moc, je fakt *PIIP*. A tvrdit, ze porovnavas ????PRI HRANI V PLNYCH DETAILECH???? To tak Minecraft nebo něco z minulého desetileti.....tyhle karty maj na plne detaily tak v tahových strategiích. Mozna aspoň GF660 nebo Radeon R7 265 by něco malo zvladly. Radeon 7850 uz je v podstate nesehnatelnej....
Ano máš pravdu srovnávám to při detailech takových graficky nenáročných hrách jako je Battlefield 4, The Elder Scrolls - Oblivion/Knights of the Nine/Shivering Isles/Skyrim, World of Warplaines a asi dalších 20 různých běžných her a programů (Blender)

A zajisté nebudu tvrdit že jakákoliv graf. karta za 4 či více tisíc je pro hry zbytečná či moc výkonná, výkonu není NIKDY DOST.
Ale proboha podívej se s jakými ostatními součástkami to chce zkombinovat.
Upřímně zkus strčit tu grafiku do dvou rozdílných desek, s rozdílnými CPU nainstaluj STEJNÝ SYSTÉM, a použij stejnou hru, JAKOUKOLIV třeba tu "nejdrsnější" hustohustou a PAK POROVNEJ, jestli tam tak grafická karta má či nemá smysl. Pak jen tak z legrace tam dej gr.kartu GIGABITE nVidia GT650 a vyzkoušej ty hry znovu. JESTLI VŮBEC POZNÁŠ ROZDÍL.
Zjistíš že v podstatě rozdíl je JEN v penězích.

Ale já se nechci vůbec hádat. Je to jen o penězích. napsal že chce PC za 17tis, a to herní, tak to musí být PC kompromisů,
a mimochodem, nedávno jsem zapůjčil notorickému hráči Battlefieldu 4 svůj domácí "ořezaný" PC s DualCore CPU, 8GB RAM (v dualu), nVidia GT650, W764bit, SSD 128GB Kingstom místo jeho hustohustého PC za 35tis a když mi to vracel tak byl docela rozloben, neboť mu to fungovalo stejně dobře to moje jako to jeho, jen to moje stálo třetinu...

Slusny zdroj 550W 80+ je zcela dostatecny i pro mnohem vykonnejsi sestavy.
No to sice ano, nicméně bez jakékoliv rezervy. Do herních PC dáváme 700W zdroje. Ty pak vydrží i případné upgrade.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

indexer

« Odpověď #25 kdy: 03. 09. 2014, 15:00:05 »
AMD osmijádro s šestnácti giga ram, ssd a Radeonem 6850 mi za dvanáct tisíc nepřijde nijak jako předražená herní sestava.
Naopak je to celkem solidní kousek HW za docela pěknou cenu.
Je v tom nějaký háček?

MKzB

« Odpověď #26 kdy: 04. 09. 2014, 22:13:31 »
PetrTv:
Co to máš za CPU ve své sestavě? To jsi experimentoval s jeho firmwarem, že jsi ho degradoval na 8086 s taktem 2,2MHz?  :o

« Odpověď #27 kdy: 04. 09. 2014, 22:30:55 »
PetrTv:
Co to máš za CPU ve své sestavě? To jsi experimentoval s jeho firmwarem, že jsi ho degradoval na 8086 s taktem 2,2MHz?  :o
Jak v kterém PC,
mám od CPU G3420 @ 3.20GHz po CPU Prescott na @ 2,2 GHz, a ano docela často experimentuji ze změnami časování, zvláště u starších CPU

Patří to k mé práci, vědět co udělat se "starým" šrotem aby to šrot nebyl. Ne každý si chce pořídit jednou za 4 roky komplet nový stroj, či do toho vrazit naráz 17tis...
Nicméně zajímavé jsou experimenty mezi Intel a AMD, kdy Intel CPU G3420 sice jede rychleji než AMD Athlon X4 740 Trinity, ale ve stejné hře, a stejných detailech na stejné GPU je rozdíl minimální, a při změně CPU na vyšší - dražší se rozdíly nijak neprojevily ... podotýkám, že testy na běžném systému, běžně za@@@ný, tzn. lehká simulace půlročního provozu, testováno na Windows XP i 7, na 8 už jsem neměl pak náladu.

Ale líbila se mi tu myšlenka, vybrat GPU a kolem ní postavit PC,... je sice fakt že čím lepší GPU tím to trochu je lepší, ale rozdíl mezi GPU za 2,6 a 4 tis jsem na stejné desce a CPU, RAM, a HDD nepoznal... leda tak u renderování v Blenderu, či podobných SW, ale ve hrách... no minecraft nebyl mezi testery...
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

j

« Odpověď #28 kdy: 05. 09. 2014, 08:40:52 »
No to sice ano, nicméně bez jakékoliv rezervy. Do herních PC dáváme 700W zdroje. Ty pak vydrží i případné upgrade.
=> okradate zakazniky, neexistuje totiz zadna sestava s jednou grafickou kartou, ktera by si vzala vic nez nejakych 400W. A to v pripade maximalniho zatizeni, coz je bezne zcela nerealizovatelny. Nejzravejsi grafarny maji TDP 250W, a to je ciste teoreticky maximum, na ktery se nikdy nedostanou.

Cemuz se neni vubec co divit, kdyz vubec nevis o cem mluvis ..

(je lepší 2x4 než 1x8 -> DualChannel),
lol 0,001% vykonu se fakt vyplati na ukor volnyho slotu na dalsi RAM ...(pricemz pridani RAM muze v zavislosti na situaci vykon zvednout i nekolikanasobne)

jsi si jistý, že tebou uvažovaná deska GIGABYTE GA-970A-UD3P - AMD 970 má 256bit sběrnici na PCIex16 ? aby tebou zaplacený výkon (GK za skoro 4tis) opravdu jsi byl schopen využít ???
lol lol lol .... na graficky karte za 4k se da sotva hrat, rozhodne ne na stredni detaily, a pindat o sirce sbernice GPU vs pci-express ...

1TB HDD jsou rychlejší než 500GB HDD a to při stejných otáčkách.
lol ... vis ty vubec jak vypada HDD? Zjevne nemas ani paru. Rychlost disku nema s jeho kapacitou absolutne nic spolecnyho. Naopak, nejrychlejsi HDD maji kapacity pomerne male. Rozdil mezi 500 a 1TB ve stejny modelovy rade pak bude presne 0, protoze oboje bude presne stejny jednoplotnovy disk s 1TB/plotnu.

Vrele doporucuju od podobnych masticu, ktery plkaj o vecech, o kterych nic nevedi, nic nekupovat, a rozhodne se neridit jejich "radama".

Miramel

« Odpověď #29 kdy: 05. 09. 2014, 09:48:46 »
AMD osmijádro s šestnácti giga ram, ssd a Radeonem 6850 mi za dvanáct tisíc nepřijde nijak jako předražená herní sestava.
Naopak je to celkem solidní kousek HW za docela pěknou cenu.
Je v tom nějaký háček?

Háček v tom žádný není.