Zdravím všechny,
vím, že se tu už nachází jedno vlákno, které se zabývá výběrem routeru, ale nechtěl jsem ho zbytečně zaplavovat svými otázkami, které se stejně trochu liší.
O routerech toho moc nevím a chci si doma vytvořit malou síť pro 4 desktopy (přes RJ-45/LAN), 2 notebooky a mobil (přes WiFi).
Představuji si co nejlevnější router s co největším množstvím funkcí. Dosah pro mě není důležitý, bude pokrývat jednu místnost o rozloze cca 4x6 metrů. Zalíbil se mi hodnocením a počtem funkcí tento router
http://www.czc.cz/tenda-w311r/70663/produkt .
Myslím, že s nastavením bych si přes manuál nebo nějaký software poradil, ale mám větší problém. Omlouvám se, ale popíšu to polopatě, skoro nic o sítích nevím. V bytě je zavedený jeden RJ-45/LAN kabel, který mám připojený do hlavního PC, jehož IP adresa je u našeho poskytovatele zaregistrovaná - povolí mu přístup k internetu. Pokud připojím tento kabel do jiného PC, v prohlížeči se objeví formulář, který vyžaduje, abych daný počítač registroval. Mám obavy z toho, aby se toto nestalo u routeru, jestli mi rozumíte. Potřeboval bych vědět, jestli je daný router pro tyto účely vhodný. Dále, jestli při tomto zapojení přes router budu muset registrovat každý PC zvlášť, nebo budu muset zaregistrovat ten router, což netuším, jak udělat, či to nebude vůbec fungovat.
Vážím si každé pomoci, opravdu nevím, co s tím. Předem děkuji za každou odpověď.