Darujete starší či nepoužívaný notebook?

Re:Darujete starší či nepoužívaný notebook?
« Odpověď #105 kdy: 31. 08. 2014, 14:01:29 »
Vod tebe to sedí, určitě ti ještě teče mlíko po bradě nebo chodíš v plínkách. O tzv. linuxácích stejně dávno vím, že umí akorát machrovat.

Jistě Alois, linuxáci umí pouze machrovat, a nic neudělat. Vlastně jsme takové socky, co mají všechno zadarmo. Hlavně ten nefunkční OS linux a spousty dalších programů.

Nic udělal jsem si o tobě obrázek. A dávat ti rady by bylo jako házení perel sviním.

Takže jen doporučení. Zamysli se nad sebou. Neboť jsi v podstatě chudák.

A že ti nikdo nevěří, že nějaká paní s oční vadou potřebuje notebook a nemá na něj, protože se ji pokazil starší desktop (tedy nejede mu zvuk, což může být fakt velmi nepříjemné), resp. že taková paní vůbec existuje.

A jen tak pro tvou informaci, jeden z mých laptopů měl nefunkční baterku 3 roky co jsem jej používal, a nevadilo mi to (teď už má novou... zjištuji, že vlastně ani není třeba)
a u posledního laptopu co jsem skoro zdarma (sorry 1500Kč bylo jen za práci) recykloval (nějaké to QuadCore, 2GB RAM, 120GB HDD, baterie death) tak tam byl total display - takový pruhovaný, no když to spadne tak to spadne. Vyřešil to externí monitor. A neměl jsem pocit, že by obdarovaný trpěl nějakým odporem k tomu, že to má tyto vady. V podstatě byl nadšen, neboť ty vady jsou jen "kosmetické".

Jenže je pravdou, že ten člověk co bral tento laptop zná hodnotu peněz a hodnotu daru. A také zná přísloví:
"Darovanému koni na zuby nehleď"
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

« Odpověď #106 kdy: 31. 08. 2014, 14:04:55 »
@ PetrTv. - se budeš divit, přetetl jsem to celý, ale nabízet zvukovou kartu pro starý stolní počítač, když jsem hledal notebook je trošku out.

Ani bych neřekl. Neboť opravit starý desktop by problém vyřešilo rychle, ale dle tvého psaní zde, ty chceš upgrade.

Bohužel, po tom všem co jsi a jak jsi napsal, ti tu nikdo by už nevěřil. Bohužel tvůj přístup v podstatě eliminoval možnost aby někdo jiný v budoucnu se nějakého daru zde dočkal.
--- léta jsem znal pouze Windows - pak jsem potkal Macbook - a chtěl jsem to taky -------
-- a tak mám Ubuntu ---------- Philips Freevents X52CZ Intel Core Duo CPU T2700 @ 2.33GHz x2, 2GB RAM,  500GB SSHD Seagate 8GB NAND,- Ubuntu 14.04LTS ---

Alois

« Odpověď #107 kdy: 31. 08. 2014, 14:32:57 »
@ PetrTv. - když seš tak přemoudrej, tak mi řekni, proč její děti jí ten notebook nepořídí?  :-*

Krysa1

« Odpověď #108 kdy: 31. 08. 2014, 14:33:38 »
Ani bych neřekl. Neboť opravit starý desktop by problém vyřešilo rychle, ale dle tvého psaní zde, ty chceš upgrade.
Souhlasím. Taky jsem několika starším lidem dával dohromady "něco na internet". Většinou jsou velice vděční za jakoukoli pomoc a naopak i přes protesty se cití zavázáni se nějak vyrovnat. Už si ani nepamatuji, kdy se mi naposledy podařilo zmizet po anglicku bez nafasování alespoň bábovky, nádivky nebo domácích vajíček.
Kdyby někdo zmíněné teoretické (opakuji, že autorovi tohoto threadu nevěřím, že vůbec existuje) paní opravil (vyměnil) zvukovku, nainstaloval linux, aby se počitač nesekal apod, tak bude dotyčná spokojená a vděčná.
Bohužel mobilita je pořád ještě "luxus" za který je potřeba připlatit. Zacímco rozumných desktopů (fullHD 60fps sice nedají) se povaluje všude habaděj, tak funkční notebook v podstatě jakékoliv rozumné konfigurace má cenu několika tisíc, pokud počítáme baterka ok, display, wifi, atd.

Bohužel, po tom všem co jsi a jak jsi napsal, ti tu nikdo by už nevěřil. Bohužel tvůj přístup v podstatě eliminoval možnost aby někdo jiný v budoucnu se nějakého daru zde dočkal.

Zas tak černě bych to neviděl. Protože mě to osobně zajímá, tak jsem toto téma sledoval od začátku a už tehdy mi na žadateli něco smrdělo. Nakonec se uplně odkopal a to v řádu několika málo dní. Věřím, že při komunikaci po telefonu, neřku-li osobně by "to prasklo" ještě dříve. Někdo, kdo je natolik hloupý, že není schopen lhát konzistenťně v testu neobstojí a ten, kdo je, tak má s nejvyšší pravděpodobností peněz na notebook dostatek.
Navíc myslím, že každý, kdo četl tento thread, tak usoudí, že jeho autor se choval naprosto nevhodně vzhledem ke své pozici a neodradí ho požádat o pomoc.

Takže Vážená paní důchodkyně s oční vadou: Neváhejte se ozvat, pokud nemáte na koho se obrátit ze svého okolí (Alois se nepočítá), zvukovou kartu k tomu nepotřebujete.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #109 kdy: 31. 08. 2014, 15:48:15 »
Tak  se mi z te diskuse nejak vybavuji Eastwood a Van Cleef, jak si ve filmu For a Few Dollars More slapou na spicky bot jak mali kluci.

Alois

« Odpověď #110 kdy: 31. 08. 2014, 16:00:34 »
Tak  se mi z te diskuse nejak vybavuji Eastwood a Van Cleef, jak si ve filmu For a Few Dollars More slapou na spicky bot jak mali kluci.
Třeba se toto téma dostane na hlavní stránku mezi "Nejdiskutovanější témata".

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #111 kdy: 31. 08. 2014, 16:26:07 »
Tak na to by bylo potreba jeste tak mozna 600 prispevku.

Alois

« Odpověď #112 kdy: 31. 08. 2014, 16:36:34 »
Tak na to by bylo potreba jeste tak mozna 600 prispevku.
Ani ne - v Nejdiskutovanější TOP20 je poslední příspěvek s hodnotou 198.

« Odpověď #113 kdy: 02. 09. 2014, 21:55:31 »
@ PetrTv. - když seš tak přemoudrej, tak mi řekni, proč její děti jí ten notebook nepořídí?  :-*

Alois, odpovím ti nepřemoudřele až selsky.
A jak to mám vědět ? Proč té paní její zlaté a bohaté děti nekoupí takovou běžnou a levnou věc jako je funkční laptop ?
No asi protože jim za to lidově "nestojí", a ano na to jsou pak charity a lidé empatičtější.

Ale problém u tebe a tvé "žádosti" je dost jinde. Osobně si myslím, že teoretická paní by určitě byla vděčná za funkční personal computer a rozhodně by při darování zadarmo si nijak nevymýšlela, že to musí mít to či ono.
Neboť by jí stačila podstatná funkčnost daného stroje.

A ještě taková drobnost, psal jsi že má zásadní oční vadu. Bylo by tedy velmi rozumné specifikovat jaký software používá pro čtení internetových stránek a ovládání počítače, neboť tyto software dost eliminují použitelnost operačních systémů, neboť nefungují všechny tyto SW ve všech OS (a je rozdíl i mezi XP a W7, nejen 32 a 64bit). Takže jaký SW používá ?

Dle toho je taky nutno vybírat komponenty, mimochodem.

A než se nadechneš a napíšeš nějakou hloupost, že to je "nepodstatné" pak ti jen chci ozřejmit že se v tomto  oboru pracovně pohybuji 22 let, a mám mezi slabozrakými až slepými osobami desítky klientů.

« Odpověď #114 kdy: 02. 09. 2014, 22:09:56 »
Souhlasím. Taky jsem několika starším lidem dával dohromady "něco na internet". Většinou jsou velice vděční za jakoukoli pomoc a naopak i přes protesty se cití zavázáni se nějak vyrovnat. Už si ani nepamatuji, kdy se mi naposledy podařilo zmizet po anglicku bez nafasování alespoň bábovky, nádivky nebo domácích vajíček.
No život mne naučil, že nevzít si u takových lidí aspoň bábovku, či domácí vajíčka je považováno za urážku.

Jako už se mi stalo, že jsem dojel 10 km ke klientovi, a celý problém (tedy pro něj neřešitelná otázka) nefunkčnosti laptopu na internetu (vypnuté tlačítko WiFi) jsem vyřešil za ani ne 1 minutu (trvalo než jsem našel to šoupátko), a protože prvních 5 minut práce neúčtuji, poděkoval jsem a už jsem odcházel s odmítáním jakékoliv úhrady (a podotýkám, že to nebylo u nějakého známého, prostě více jak 12 let prvních 5 minut neúčtuji, chřeje mne ten pocit "vyjímečnosti" a obdivu :-) že)
a prostě odmítnout domácí bábovku a 10 vajec už bylo mimo slušnost.
Takže zbouchal jsem kousek bábovky a s díky si odnesl vajíčka (a byly dobrý).

A jen mimochodem zrovna tento konkrétní zákazník mi volá od té doby pravidelně co 6 měsíců, platí mi standardně 2 hodiny práce, kdy mu čistím laptop do prachu, OS od bordelu, a dohodil mi dalších x svých známých.

Kdyby někdo zmíněné teoretické (opakuji, že autorovi tohoto threadu nevěřím, že vůbec existuje) paní opravil (vyměnil) zvukovku, nainstaloval linux, aby se počitač nesekal apod, tak bude dotyčná spokojená a vděčná.
Jen profesionální upozornění, bacha na ALL-IN počítače, cokoliv s Atom CPU a levné USB Webkamery, občas mívám s nimi problém.

Bohužel mobilita je pořád ještě "luxus" za který je potřeba připlatit. Zacímco rozumných desktopů (fullHD 60fps sice nedají) se povaluje všude habaděj, tak funkční notebook v podstatě jakékoliv rozumné konfigurace má cenu několika tisíc, pokud počítáme baterka ok, display, wifi, atd.
Jo to je fakt. Bohužel desktopy už začínám pomalu vozit na šrotiště.

Zas tak černě bych to neviděl. Protože mě to osobně zajímá, tak jsem toto téma sledoval od začátku a už tehdy mi na žadateli něco smrdělo. Nakonec se uplně odkopal a to v řádu několika málo dní. Věřím, že při komunikaci po telefonu, neřku-li osobně by "to prasklo" ještě dříve. Někdo, kdo je natolik hloupý, že není
Já se vyjádřil hned, protože mi to připadalo jako blbost. A tak nějak jsem předpokládal, že Alois s "požadavky" půjde dolů, ve stylu, "jo tak baterka tož ta tedy nemusí vydržet až tak dlouho"... atd.

Bohužel k tomu nedošlo.

schopen lhát konzistenťně v testu neobstojí a ten, kdo je, tak má s nejvyšší pravděpodobností peněz na notebook dostatek.
Navíc myslím, že každý, kdo četl tento thread, tak usoudí, že jeho autor se choval naprosto nevhodně vzhledem ke své pozici a neodradí ho požádat o pomoc.
No uvidíme, jestli Alois ještě odpoví na něco.

Takže Vážená paní důchodkyně s oční vadou: Neváhejte se ozvat, pokud nemáte na koho se obrátit ze svého okolí (Alois se nepočítá), zvukovou kartu k tomu nepotřebujete.
Opravdu by mne zajímalo jakou oční vadu má...

wtf

« Odpověď #115 kdy: 03. 09. 2014, 00:43:15 »
Osobně si myslím, že teoretická paní by určitě byla vděčná za funkční personal computer a rozhodně by při darování zadarmo si nijak nevymýšlela, že to musí mít to či ono.
Neboť by jí stačila podstatná funkčnost daného stroje.
Az na jeden detail. Stejny mylny predpoklad uz aplikoval i autor systemd a pulseaudio a jak to dopadlo.
I pri zebrote je mozne si zachovat dustojnost a nestat se popelnici o to zrejme puvodne slo a proto i ta nekonzistentni historka, kde puvodni zamer zustava skryt a desktop, kterych je vsude habadej do puvodniho zameru nezapada.

« Odpověď #116 kdy: 03. 09. 2014, 14:25:09 »
I pri zebrote je mozne si zachovat dustojnost a nestat se popelnici o to zrejme puvodne slo a proto i ta nekonzistentni historka, kde puvodni zamer zustava skryt a desktop, kterych je vsude habadej do puvodniho zameru nezapada.
Ale já s tebou souhlasím. Byť žádost o darování funkčního laptopu neberu až tak jako žebrotu, nicméně, tak jak píšeš s tebou souhlasím, v tomto případě je třeba si zachovat důstojnost, ale přitom vůči potencionálních charitcům (darovatelům) je potřeba zachovat respekt, ale i při žádosti o dar (či sponzoring) není možno mít nesmyslné požadavky.

Je to to samé jako kdyby malý vesnický fotbalový klub přišel za sponzorem a řekl: "Hele sponzoruj nás, daruj nám 2 miliony, ale k tomu musíš taky zajistit 6 kusů hostesek nahoře bez, a ještě nový autobus, ale musí to být Renault s klimatizací a v červené barvě, jinak od tebe ty dva mega prostě nevezmeme".

Je to to samé. V takovém případě i kdyby ten sponzor chtěl ty dva mega dát, tak proč by to dával, když mají další podmínky, které k činnosti toho FK nejsou potřeba. Asi tak nějak.

Jiná věc by byla, kdyby napsal:
"Hele mám tu mladýho 14ti letýho kluka, potřebuje laptop do školy, ale nemáme na něj, bylo by něco nejlépe s funkční baterií ?, případně za hodně levno ?"
Při takové to žádosti ... a že jich takových bylo tu několik ... by se určitě našel sponzor, který by měl, funkční laptop, použitelný, v dost dobrém stavu aby se nemusel držitel za takový laptop stydět.

Upřímně můj laptop co používám k PRÁCI dnes a denně točí již cca 11 rok funkčnosti, baterku má už druhou novou, HDD už 4tý, kameru to nemá, v současnosti nehraje zvuk ... až přijdu kde je to vypnuté tak to opravím, a mám ho především proto, že má 12", vydrží 6hodin na baterie (což potřebuji k práci), kompletní kompletní výbavu vč. DVDRW ... a je stříbrný, sice lehce odřen ale jinak furt ještě dobrý. Další laptop co mi leží doma jako náhradní, je sice mladší, VYBAVENĚJŠÍ, ale přeci jen větší, používám jej na náhrady pro zákazníky, když jim zkolabuje ten co maj.

Takže jak říkám, je to jen o tom mluvit pravdu, a uvažovat co je opravdu potřeba a co ne. Pokud je to důchodkyně s oční vadou, tak z prominutím když ten laptop bude BEZ baterie, tak ji bude fungovat dobře, protože se domnívám, že fakt s ním nikde nebude cestovat, a nebude internetovat někde uprostřed pole.

To je můj názor. Jsem zvědavý co napíše Alois.

« Odpověď #117 kdy: 03. 09. 2014, 14:28:00 »
I pri zebrote je mozne si zachovat dustojnost a nestat se popelnici o to zrejme puvodne slo a proto i ta

A ještě drobnost. A považoval bych za minimální slušnost, být v takovém případě ZAREGISTROVANÝM členem daného fóra, netajit své jméno a pod.

Neboť takto to vypadá velmi zvláště, až podivně.

« Odpověď #118 kdy: 04. 09. 2014, 16:03:13 »
Koukám že Alois nemůže najít jaký to vlastně tedy software paní používá, když tedy má závažnou oční vadu...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #119 kdy: 04. 09. 2014, 21:27:14 »
Co s tim souvisi nejaky software? Rikal, ze ma ocni vadu, ne ze je slepa. To by napsal, ze je slepa a asi by nezadal nejakou minimalni velikost displaye. Velky display potrebuji lide, kteri blbe vidi, tem slepym na ni vubec nezalezi. Kristova noho, kam tahle diskuse zase dospeje! Uz vidim, jak se to tu tahne jeste rok, prad ve stejnem duchu a az to jednou konecne utichne, tak to za dalsi rok nekdo zase vytahne a zacne to znovu. Redakce, proboha, zamknete to.