I pri zebrote je mozne si zachovat dustojnost a nestat se popelnici o to zrejme puvodne slo a proto i ta nekonzistentni historka, kde puvodni zamer zustava skryt a desktop, kterych je vsude habadej do puvodniho zameru nezapada.
Ale já s tebou souhlasím. Byť žádost o darování funkčního laptopu neberu až tak jako žebrotu, nicméně, tak jak píšeš s tebou souhlasím, v tomto případě je třeba si zachovat důstojnost, ale přitom vůči potencionálních charitcům (darovatelům) je potřeba zachovat respekt, ale i při žádosti o dar (či sponzoring) není možno mít nesmyslné požadavky.
Je to to samé jako kdyby malý vesnický fotbalový klub přišel za sponzorem a řekl: "Hele sponzoruj nás, daruj nám 2 miliony, ale k tomu musíš taky zajistit 6 kusů hostesek nahoře bez, a ještě nový autobus, ale musí to být Renault s klimatizací a v červené barvě, jinak od tebe ty dva mega prostě nevezmeme".
Je to to samé. V takovém případě i kdyby ten sponzor chtěl ty dva mega dát, tak proč by to dával, když mají další podmínky, které k činnosti toho FK nejsou potřeba. Asi tak nějak.
Jiná věc by byla, kdyby napsal:
"Hele mám tu mladýho 14ti letýho kluka, potřebuje laptop do školy, ale nemáme na něj, bylo by něco nejlépe s funkční baterií ?, případně za hodně levno ?"
Při takové to žádosti ... a že jich takových bylo tu několik ... by se určitě našel sponzor, který by měl, funkční laptop, použitelný, v dost dobrém stavu aby se nemusel držitel za takový laptop stydět.
Upřímně můj laptop co používám k PRÁCI dnes a denně točí již cca 11 rok funkčnosti, baterku má už druhou novou, HDD už 4tý, kameru to nemá, v současnosti nehraje zvuk ... až přijdu kde je to vypnuté tak to opravím, a mám ho především proto, že má 12", vydrží 6hodin na baterie (což potřebuji k práci), kompletní kompletní výbavu vč. DVDRW ... a je stříbrný, sice lehce odřen ale jinak furt ještě dobrý. Další laptop co mi leží doma jako náhradní, je sice mladší, VYBAVENĚJŠÍ, ale přeci jen větší, používám jej na náhrady pro zákazníky, když jim zkolabuje ten co maj.
Takže jak říkám, je to jen o tom mluvit pravdu, a uvažovat co je opravdu potřeba a co ne. Pokud je to důchodkyně s oční vadou, tak z prominutím když ten laptop bude BEZ baterie, tak ji bude fungovat dobře, protože se domnívám, že fakt s ním nikde nebude cestovat, a nebude internetovat někde uprostřed pole.
To je můj názor. Jsem zvědavý co napíše Alois.