ono dost zalezi, jak je pro tebe ten server dulezitej. Mel jsem doma file server s SVNkem a testovaci server - moc se mi to neosvedcilo. Az moc casto se stavalo, ze kdyz jsem ty data protreboval nutne hned, tak byl doma net mimo provoz, zasekl se router, vypnuli eletriku, nekdo vyhodil jistice, odesel zdroj, disk atd...
Naproti tomu se mi podarilo sehnat vykonove srovnatelny VPSko (porovnavam s DN2800MT) ve VB za stovku mesicne. Tak v tomhle pripade se mi fakt domaci server nevyplati, protoze muj provoz doma vyjde min. na dvojnasobek, a to jeste nepocitam praci, kdyz se neco podela... A kdyz to VPSko nedelaji uplny oslove, tak alespon dostupnost bude nekde uplne jinde, nez jsi doma na ne-serverovem PC na pripojce, ktera ma garantovane SLA v podstate nula (obvykle si muzes jit stezovat tak leda na lamparnu, nebo si sam nafackovat).
BTW realny nasazeni toho 4jadrovyho ARM bych rad videl, ono i ten Atom neni vykonove zadna velka slava a tyhle ARMka budou tak max. na polovine toho Intelu. To, ze na ty tycky muzes nahrat Linux jeste neznamena, ze to bude realne dlouhodobe fungovat. A ukladat data na 8 GB rom vyrobenou pravdepodobne z lisovanenech cinskejch novin, nedejboze zdrojaky, to chce fakt odvahu...