SSD disk - postupná ztráta výkonu

flack

Re:SSD disk - postupná ztráta výkonu
« Odpověď #60 kdy: 24. 09. 2014, 07:44:01 »
Takze setrnejsie riesenie by bolo posunut celu partisnu, alebo resiznut? Alebo uplne posledna moznost urobit backup a disk nim prehrat? Ci tym backupom&restore by sa nic nezlepsilo?.  Joo cakat na novy firmware snad sa ho dockame velmi rychlo.

flack

« Odpověď #61 kdy: 24. 09. 2014, 07:45:46 »
Este ma napada otazka. Myslite ze by bolo mozne takyto disk v sucasnom stave reklamovat. Ako ze obsahuje chybu, ktora degraduje vykon a v sucasnosti vyrobca neurobil fix?

tdvorak

« Odpověď #62 kdy: 24. 09. 2014, 09:01:29 »
Takze setrnejsie riesenie by bolo posunut celu partisnu, alebo resiznut? Alebo uplne posledna moznost urobit backup a disk nim prehrat? Ci tym backupom&restore by sa nic nezlepsilo?.  Joo cakat na novy firmware snad sa ho dockame velmi rychlo.
Já posunoval kvůli zarovnání a resizoval kvůli overprovisioningu. Řekl bych, že zabralo to posunutí, protože to muselo všechna data přepsat znovu. Na windows jim nejspíš zabírá defragmentace, která s datama taky šoupe. Záloha a obnova dat bude asi taky řešení, i když dost nepraktické.

Pokud jde o reklamaci, raději bych chybu opravil. Mám to do CZC, kde jsem disk objednával, dost z ruky. Musel bych řešit jiný disk, kopírovat data sem tam... To snad raději koupit další disk a tenhle nechat na data...

flack

« Odpověď #63 kdy: 24. 09. 2014, 09:39:32 »
Mna zase prave napadlo.. je z alzy. Ze bych sa pokusil o vratenie. Lebo robit workaround sam posuvanim, backupovanim a obnovou je.... jednak sa disk opotrebuje ak dostane zapisat 170GB dat. Tak ze bych ho reklamoval stym ze chcem iny kus od ineho vyrobcu ktory touto vadou preukazatelne netrpi viz crucial M550 alebo intel 530 za priplatok.

Zaloha dat a presuvanie na iny disk mi neva.

« Odpověď #64 kdy: 24. 09. 2014, 12:39:48 »
ty vole zapis 170GB ma smysl resit jo? proboha, to je prumerny tydenny najezd.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

tdvorak

« Odpověď #65 kdy: 24. 09. 2014, 12:58:06 »
ty vole zapis 170GB ma smysl resit jo? proboha, to je prumerny tydenny najezd.
Copak 170GB, ale opakovat tu proceduru každý měsíc znovu, jen aby se výkon srovnal do udávaných hodnot...

Cek

« Odpověď #66 kdy: 24. 09. 2014, 13:36:51 »
No tak je to max jedno zapsani do kazde bunky, ne? ::)

Teda pokud to ma aspon trochu rozumnou logiku....

Takze nic kritickeho na wear levelling

tdvorak

« Odpověď #67 kdy: 24. 09. 2014, 13:45:03 »
No tak je to max jedno zapsani do kazde bunky, ne? ::)

Teda pokud to ma aspon trochu rozumnou logiku....

Takze nic kritickeho na wear levelling
Špatně jsem se vyjádřil. Disk snese hodně, to já bych nebyl ochoten absolvovat každý měsíc takovou proceduru :-)

tdvorak

« Odpověď #68 kdy: 22. 02. 2015, 12:31:25 »
Tenhle disk byl opravdu špatná volba.

Citace
Samsung Releases Statement on 840 EVO Performance - Another Fix Is In the Works

In October, Samsung released a tool to address a slowdown in 840 EVO Sequential Read speeds reported by a small number of users after not using their drive for an extended period of time. This tool effectively and immediately returned the drive’s performance to normal levels. We understand that some users are experiencing the slowdown again. While we continue to look into the issue, Samsung will release an updated version of the Samsung SSD Magician software in March that will include a performance restoration tool.

http://www.anandtech.com/show/8997/samsung-releases-statement-on-840-evo-performance-another-fix-is-in-the-works