Standing Desk - móda, hlúposť, alebo na tom niečo je?

TomBA

Zdravim.
Tak už aj Linus... Okolo mňa v poslednom čase pribúda ľudí pracujúcich na PC postojačky či kráčajúc. Ako je to s vami? Používa to niekto? Skúsenosti? DIY alebo hotové riešenie? Linky?
« Poslední změna: 17. 08. 2014, 19:49:25 od Petr Krčmář »

Feministka

Jsou to hipsteri, nikdo se o ne nezajima tak se snazi zaujmout. Priste nebudou pit vodu ze sklenice ale z kohoutku, protoze je to vice prirodni, free a cool a bio.

Kolega (@mictech na twitteru, pokud by ses ho chtel zeptat) to v praci ma nastojaka (trocha krabic pod nohy stolu, zadne profi zarizeni) a pochvaluje si.
Ja jsem spis typ pro kvalitni zidli, ale nevidim duvod, proc se do nekoho hned navazet jako vyse pisici Feministka. Ocividne se da i ve stoje (muj kolega) nebo pri chuzi (Linus) odvest poradny kus prace.

Kolemjdoucí

To jsou hlouposti jako třeba sezení na klekačce nebo na balónu a je to prakticky jistota jak si uhnat entezopatii horních končetin. Po čase to zanikne a lidé se zase vrátí ke kvalitním židlím.
Větší naději na budoucnost má když tak tohle
http://www.zdravotni-zidle.cz/
(To není reklama, nemám s nima nic společného)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Jsou to hipsteri, nikdo se o ne nezajima tak se snazi zaujmout.

Torvalds nenbi hipster, Torvalds je tlustej jajo prase a snazi se s tim neco delat.

To jsou hlouposti jako třeba sezení na klekačce nebo na balónu....

Co je na tom hloupeho? Kdyz se to rozumne strida s normalni zidli, clovek meni pozici a mene dreveni.

Skotty

Ja mam doma notebook na "stojatom pracovisku" pripojeny k externemu monitoru s klavesnicou a mysou "o poschodie" nizsie (v podstate su to dve police v takej vyske, aby som mal lakte kolmo na ramena a vrchnu cast monitora vo vyske oci).

Vyhody: v domacom prostredi, najma pri malom synovi, mi nerobi problem "odbehnut" od PC, nemusim vstavat zo stolicky :)
            je to dobre aj na drzanie tela

Nevyhody: urcite to treba pri dlhsom pouzivani striedat so sedenim, pred nejakym casom som takto absolvoval aj WoW raidy, kde
               som stal 4 hodiny v kuse, potom ma zacali boliet kolena a chrbtica v oblasti krizov
               ked sa na nieco potrebujem naozaj sustredit (napisat napr. dizertacku do skoly), tak radsej mam notebook na 
               normalnom stole

V pohode si to viem predstavit v praci, kde sa riesia nejake kratkotrvajuce procesne ukony. Pri dlhsom stati unava a bolest noh (aspon zo zaciatku) cloveka rusia pri rozmyslani.

Feministka

Torvalds nenbi hipster, Torvalds je tlustej jajo prase a snazi se s tim neco delat.
Ma si koupit Vibra-belt a kosmodis, jen tajtrtlikuje na netu.

http://www.zdravotni-zidle.cz/

Já tu židli Spinalis Hacker mám a není to nic světoborného. V první řadě je problém v tom, že i ta nejnižší varianta toho jejich pístu je pořád moc vysoká, takže při sedění s opřením zad mám problém mít vodorovně stehna a kolmo k tomu lýtka a nedosáhnu celou plochou bosého chodidla na zem. Fakt špatný, protože když došlápnu na zem tak mírně zvětšuju tlak ze spodu na stehna, což brání průchodu krve a to je chyba. Další vadou je, že opěradlo nejde posunout vpřed. Takže pokud člověk sedí zadkem uprostřed nad pružinou, tak se nemůže opřít, což vás nutí dát zadek dozadu a protože je to sedátko vrtkavé tak právě zadek klesne níž než kolena a nastává ten problém s nemožností položit chodidla na zem.

Nemožnost cokoli seštelovat (pouze výšku opěrek loktů) je fakt na palici, u tak drahé židle...

Výraznou změnu v bolení zad nepozoruju. Sedím na tom už cca rok moc hodin denně a nedokážu říct, jestli je to lepší než normální židle, žádný zázrak se teda nekoná.

Taky uvažuju o tom chodícím pásu, ale taky netuším jestli to k něčemu bude.

Kolemjdoucí

Já tu židli Spinalis Hacker mám a není to nic světoborného.

Takže tedy zdá se další hloupost :(

afatik

Měl jsem možnost si standing desk dva týdny vyzkoušet a bylo to výborné. Ano, musí se to střídat se sezením, protože jsme už tak zdegenerovaní, že při delším stání nás začne tu nebo tam něco bolet. Přesto každému doporučuji, aby si to alespoň vyzkoušel.

Vlastně jste mi tímto tématem připomněli, že jsem se k tomu chtěl vrátit.

L

měl jsem na obrazovce SpinaliS Apollo a vpravo jsem viděl dvě "židle" s kaktusy nahoře. Říkal jsem si, že tento model je skutečně hardcore :) Až potě jsem přejel doprava.

Mam celkem dobrou zkusenost s Terapiemi, ale asi je potreba nechat si sestavit zidli na miru - spravne tvary a velikosti sedaku, vyska pistu... Prijde mi na nich docela dobre to, ze cloveka aktivne nuti sedet spravne (kdo nesedi dost vzadu, tak sedi na hrbu).

Pardon, spatny spelling. Therapiemi.

hawran neprihlaseny

Bóže, po Brněnských ulicích chodí bab, co to dělají i ve stoje ...

Feministka

Bóže, po Brněnských ulicích chodí bab, co to dělají i ve stoje ...

Ano, to jen muzi zas objevuji ameriku! My zeny mame za usima.