Windows 8.1: pomalé načítaní okna Síťová připojení

Filip

Zdravim mám problém s tím, že se mi pomalu otevírá okno "Síťová připojení" a všechny vlastnosti jednotlivých adaptérů do 10s. Je to otrava. Na předešlých OS mi to nikdy nedělalo XP, Vista, 7

Konfigurace: Intel SSD 335, Core i5, 4GB RAM, Lan realtek PCIe GBE, WiFi Broadcom.

Obrázek připojení: http://tinypic.com/r/2u7uflz/8

Co s tím?
« Poslední změna: 11. 08. 2014, 23:06:22 od Roman Bořánek »

Lol Phirae

Re:Dlouhé načítaní okna "Síťová připojení" a vlastností W8.1
« Odpověď #1 kdy: 11. 08. 2014, 10:17:40 »
Nic takového není možné, Lael říkal, že index spokojenosti uživatelů s dlaždicemi dosahuje nejméně 130 procent!  :D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 11. 08. 2014, 10:43:44 »
Tak Core i5, jestli se nepletu, ma podle verze 2 az 4 jadra, nekde nad 2 GHz. No, k tomu pouhe 4 GB RAM, to je na otevreni okna vlastnosti sitovych adapteru naprosto nouzova konfigurace, protoze se jedna o nesmirne komplikovanou ulohu, ktera by normalne vyzadovala spolupraci vykonneho clusteru.

Doporucuji downgrade na Widle 7 nebo upgrade na Debian.

Pokud trvate na Windows Bathroom Edition, zkuste ninstalovat Process Explorer ze sysinternals.com (dnes Magorsoft) a podivejte se, co se v systemu deje, kdyz se to okno otvira. Samozrejme, otazka je, jestli tam neco bude videt.

« Odpověď #3 kdy: 11. 08. 2014, 10:47:46 »
Nic takového není možné, Lael říkal, že index spokojenosti uživatelů s dlaždicemi dosahuje nejméně 130 procent!  :D

248%

« Odpověď #4 kdy: 11. 08. 2014, 11:14:17 »
koukal jsem do process exploreru ale nic zvláštního jsem v něm nevypozoroval.

Tak představte si kdyby ste dali příkaz ifconfig nebo ip a sh a čekali byste 10s než to něco udělá. No nesralo by  vás to? :D

W8 mám kvůli zákazníkům abych se v tom orientoval.

Koukal jsem na nějaký videa na youtube a nedělá jim to. Přemýšlím co to může způsobovat. Ještě mě napadá vmware virtuální síťovka že to nějak brzdí. Nevim.

Nějaké další nápady??? Díky!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 11. 08. 2014, 11:34:39 »
Tak představte si kdyby ste dali příkaz ifconfig nebo ip a sh a čekali byste 10s než to něco udělá. No nesralo by  vás to? :D

To by nas samozrejme sralo a tak koupelnove OS nepouzivame.

Zkusil bych vypnout veskere desktopove animace a jine blbe efekty, ktere se vypnout daji. Mozna Widle ted maji nejake uchylne pozadavky na grafickou kartu, ktere nejsou splneny a tak se to animije pixel po pixelu rychlosti deset pixelu za vterinu. Dost mozne, jestli tu hruzu provozujete ve virtualu.

« Odpověď #6 kdy: 11. 08. 2014, 12:28:02 »
Tak v nouzaku se sítí se to otevírá rychle. Chce to pátrat víc

Petr

« Odpověď #7 kdy: 11. 08. 2014, 13:29:56 »
Chyba je evidentne v nejakem zarizeni - co treba zkusit pres spravce zarizeni postupne HW zarizeni, ktere maji co docineni se siti? Mas tam i nejake VPNky, ktere si obvykle instaluji virtualni sitovou kartu, to bych videl jako zhaveho kandidata. Fyzicke sitovky to nejspis delat nebudou.
OT : JardaP a Lol Phirae - u psani tehle prispevku se kvalitne udelate, nebo je to kratochvile o prazdninach, kdy je zakladni skola zavrena a potrebujete zahnat nudu?  :D

Petr

« Odpověď #8 kdy: 11. 08. 2014, 13:30:48 »
Chyba je evidentne v nejakem zarizeni - co treba zkusit pres spravce zarizeni postupne HW zarizeni, ktere maji co docineni se siti? Mas tam i nejake VPNky, ktere si obvykle instaluji virtualni sitovou kartu, to bych videl jako zhaveho kandidata. Fyzicke sitovky to nejspis delat nebudou.
OT : JardaP a Lol Phirae - u psani tehle prispevku se kvalitne udelate, nebo je to kratochvile o prazdninach, kdy je zakladni skola zavrena a potrebujete zahnat nudu?  :D
ad - postupne vypnout nebo disablovat

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 11. 08. 2014, 14:49:48 »

Ne, nas je zachvatilo zdeseni, ze OS, ktery je promysleny k dokonalosti takovym zpusobem, ze ma dokonce i dlazdicky, vubec muze mit nejaky roblem.

« Odpověď #10 kdy: 11. 08. 2014, 15:09:30 »

Ne, nas je zachvatilo zdeseni, ze OS, ktery je promysleny k dokonalosti takovym zpusobem, ze ma dokonce i dlazdicky, vubec muze mit nejaky roblem.

A mi zas dělá dobře, že se na řešení problémů (je to vůbec možné?!) s tímto úžasným systémem chodí ptát lidi sem ....

Ivan

« Odpověď #11 kdy: 11. 08. 2014, 15:10:38 »
Stejně vtipná moudra můžu psát pod každým dotazem u problému s Linuxem, ale nevím jestli by to někomu pomohlo  ::) Nedokážeš-li poradit, nech to plavat.

pavele

« Odpověď #12 kdy: 11. 08. 2014, 15:18:02 »
Začal bych aktualizací na Windows 8.1 sp1.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 11. 08. 2014, 15:20:58 »
Stejně vtipná moudra můžu psát pod každým dotazem u problému s Linuxem, ale nevím jestli by to někomu pomohlo  ::) Nedokážeš-li poradit, nech to plavat.

Tak pis, nejlepe na nejakem widlackem foru. Ty poznamky stejne nebyly ani tak na Filipa, jako na nejmenovaneho propagatora Widli, podle ktereho jsou Widle tak dokonale, ze ke vzniku problemu prkticky nemuze dojit.

Ivan

« Odpověď #14 kdy: 11. 08. 2014, 15:31:18 »
Tak pis, nejlepe na nejakem widlackem foru. Ty poznamky stejne nebyly ani tak na Filipa, jako na nejmenovaneho propagatora Widli, podle ktereho jsou Widle tak dokonale, ze ke vzniku problemu prkticky nemuze dojit.
Což Filipovi hrozně pomůže. Mimochodem, svůj dotaz napsal do kategorie fóra "Windows a jiné systémy". Dál už k tomu nic psát nebudu, je to OT.