Přesun e-mailů ze serveru na server

Filip

Přesun e-mailů ze serveru na server
« kdy: 08. 08. 2014, 10:45:37 »
Dobrý den,
prosím Vás, u zákazníka jsme v situaci, kdy má nový poštovní systém bežící na exchange, starý na linuxu.
Potřeboval bych nějakým elegantním způsobem přenést všechny emaily z linuxu na nový server -  cca 300 uživatelů.
Máte prosím nějaké tipy?
Děkuji
« Poslední změna: 08. 08. 2014, 22:08:13 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:Přesun emailů ze server na server
« Odpověď #1 kdy: 08. 08. 2014, 10:59:24 »
Aha. Takže my ti tady poradíme a ty zákazníkovi vyfakturuješ pár set tisíc. To je super nabídka.  ;D ::) Ale abys neřek:

- nech vše, jak je
- zákazníkovi řekni, že je připraveno k testování
- počkej týden, jestli si všimne, že ve skutečnosti na Exchange vůbec nejede
- vyfakturuj, seber prachy a zmiz

Dzavy

Jimm

« Odpověď #3 kdy: 08. 08. 2014, 15:01:55 »
Ani základní schopnost Googlit, chybí mu úplně základní znalost ImapSyncu, se kterým dle mého přišel do styku snad každý kdo kdy kde zahlédl jakýkoliv server a dělá IT? To je fakt konec... Proboha člověče, to sám nevidíš, že na tom místě nemáš co dělat???

Krysa1

« Odpověď #4 kdy: 08. 08. 2014, 15:14:31 »
Já si s imapsyncem nějak nerozuměl, navíc jsem se trochu zrácel ve verzích, zdá se, že novější už je placená (?)..

na prostý přesun emailů jsem použil imapcopy viz http://www.howtoforge.com/how-to-migrate-mailboxes-between-imap-servers-with-imapcopy

DonPedro

« Odpověď #5 kdy: 08. 08. 2014, 15:54:50 »
Aha. Takže my ti tady poradíme a ty zákazníkovi vyfakturuješ pár set tisíc. To je super nabídka.  ;D ::) Ale abys neřek:

- nech vše, jak je
- zákazníkovi řekni, že je připraveno k testování
- počkej týden, jestli si všimne, že ve skutečnosti na Exchange vůbec nejede
- vyfakturuj, seber prachy a zmiz

Zlaté české ručičky - Nic nedělat a vydělat... skoro som sa uj*** od smiechu. Vďaka za radu.

Franta.

« Odpověď #6 kdy: 08. 08. 2014, 16:03:01 »
LOL, ty budeš asi nějaký ten „Microsoft profesionál“, který nacpal zákazníkovi nějaké letáky od MS, nasliboval hory doly a barevné ikonky, a teď když má udělat tu práci, tak neví, co s tím. Dobře ti tak :-P

Když už, tak se migruje opačným směrem ;-)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Přesun e-mailů ze serveru na server
« Odpověď #7 kdy: 09. 08. 2014, 15:34:17 »
Ach jo, panove, neni to jedno, proc se pta? Chce radu, postrceni spravnym smerem. Nechce, abyste to za nej sli udelat a on to jenom zfakturoval. Hlavne, ze jsou tu poznamky o zlatych ceskych rucickach. Co takle poznamka o ceske prejicnostni?

Hlavni je, ze vy vite vzdycky vsechno. V tom pripade ale nechapu, proc vubec lezeta na Root, kdyz byste misto toho mohli sedet ve strasne dulezite kancelari a delat poradce na uplne vsechno.

A na zaver se jeste spolecne pomodleme, aby sousedovi ta koza chcipla.

« Odpověď #8 kdy: 09. 08. 2014, 15:43:29 »
LOL, ty budeš asi nějaký ten „Microsoft profesionál“, který nacpal zákazníkovi nějaké letáky od MS, nasliboval hory doly a barevné ikonky, a teď když má udělat tu práci, tak neví, co s tím. Dobře ti tak :-P

Když už, tak se migruje opačným směrem ;-)
Přesně to samý mě taky napadlo :)

Jenom lituju toho zákazníka, co si teď myslí, že Exchange bude parádička bezúdržbová, že na to Filip stačí... ...až se to po letech zanášení definitivně sesype... S jedním takovým Exhcangem jsem měl tu čest a dodneška z toho mám posttraumatickej syndrom.

Lol Phirae

« Odpověď #9 kdy: 09. 08. 2014, 15:59:34 »
Ach jo, panove, neni to jedno, proc se pta? Chce radu, postrceni spravnym smerem.

Ale vždyť ti to jasně říká, proč se ptá:

Citace
u zákazníka jsme v situaci, kdy má nový poštovní systém bežící na exchange, starý na linuxu.

Zákazník: Dobrý den, chceme migrovat emaily z Linuxu na Exchange. Umíte to?
Firma: Samozřejmě, máme na to certifikované odborníky.

Po odchodu zákazníka:

Frantóooo, nemáš tady někde sosnutou Exchange z warezu? Teď sem chytil nějakýho hejla, co chce migrovat pár set uživatelů a v životě sem to nedělal... Cožeee? Že nemáš? Tak to rychle někde sosni z torrentu a já jdu zatím posbírat nějaký moudra na linuxový servery.

;D ;D ;D

Franta.

« Odpověď #10 kdy: 09. 08. 2014, 16:40:14 »
Ach jo, panove, neni to jedno, proc se pta? Chce radu, postrceni spravnym smerem. Nechce, abyste to za nej sli udelat a on to jenom zfakturoval. Hlavne, ze jsou tu poznamky o zlatych ceskych rucickach. Co takle poznamka o ceske prejicnostni? … A na zaver se jeste spolecne pomodleme, aby sousedovi ta koza chcipla.

Což o to, já přející jsem, ale fakt nevím, proč bych měl někomu pomáhat s přechodem na proprietární software a se zotročováním zákazníků/uživatelů. Kdyby migroval opačným směrem, tak mu třeba i něco najdu a poradím (i kdyby to měl nakonec vyfakturovat on).

Hlavni je, ze vy vite vzdycky vsechno. V tom pripade ale nechapu, proc vubec lezeta na Root, kdyz byste misto toho mohli sedet ve strasne dulezite kancelari a delat poradce na uplne vsechno.

Proč chodím na Root a podobné servery? Jednak abych se sám něco dozvěděl a jednak abych pomáhal lidem se svobodným softwarem, protože to je věc, kterou považuji za správnou a kterou chci podporovat, klidně i nezištně. Ale proč podporovat MS Exchange, to fakt netuším, to k ničemu dobré není.

peter

« Odpověď #11 kdy: 09. 08. 2014, 17:47:41 »
Dobrý deň,
máte u Vás vo firme voľné miesto? Ponúkam možnosť pretiahnúť značný počet zákazníkov.

« Odpověď #12 kdy: 09. 08. 2014, 17:54:41 »
Von fakt někdo dobrovolně přechází na Exchange???  ;D to je dost dobrej fór. To je řešení pro menší firmu, kde se nevyplatí investovat do něčeho sofistikovanějšího. Ve větším měřítku je to pomalé, nekompatibilní a omezené (prodražuje se).
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 09. 08. 2014, 22:05:01 »
Von fakt někdo dobrovolně přechází na Exchange???

Ano, blbeckove z managementu, kteri potrebuji zduvodnit vlastni existenci.

Lol Phirae

« Odpověď #14 kdy: 09. 08. 2014, 22:11:01 »
Dobrý deň,
máte u Vás vo firme voľné miesto? Ponúkam možnosť pretiahnúť značný počet zákazníkov.

Všichni chtějí migrovat na Exchange?  ;D ;D ;D