Postup není triviální. navíc k čemu je TOX, když má člověk kontakty na Skype, ale k věci.
Celé to laborování "vždyt mám qt4-webkit" je k ničemu, protože skype je 32bitový a s tou 64bitovou knihovnou kominikovat prostě nebude.
Jelikož 6ka neumí multiarch, čeká vás ruční práce. Chce si to vlézt na packages.debian.org využít "Search the contents of packages" a dohledat ony balíky. ty je třeba stáhnout ve variantě pro i386. Tahal jsem tuším 4 balíčky, nějak qt4-webkit qt4-xmlpatterns něco_phonon a něco pulse_glib.
Poté co budou tyto balíčky stažené, vytvořit nějaký adresář, například "a" a rozbalit je: dpkg -X balíček.deb a/ . Tím získáte v adresáři "a" adresářovou strukturu. A nyní prasárna, vzít všechny soubory z ./a/usr/lib/ a překopírovat je do /usr/lib32. Pak se mi Skype rozjel a funguje dodneška.
Jo, ještě jedna věc. Používám Dynamic verzi a ta se chová špatně, pokud si symlinkuju binárku a spustím jí. Místo toho jsem si na spouštění musel udělat script (do usr/local/bin) "cd adresář_se_skypem; ./skype".
A samozřejmě musíte (pod verze 4.3 musíte) mít naistalované pulseaudio