nejsem genialni, asi spis prumer ale umim se snazit a mozna by se dalsi klady nasly / chci aby me to "bavilo" / musim se tim do 50-60 zivit / na co jsem zapomel?...
SAP je spíš lopaťárna, na to geniální být nemusíš, žádné geniální konstrukce od tebe nebude nikdo očekávat.
Živit se tím můžeš až do smrti, po SAPistech je stálá poptávka.
Nicméně "bavilo", tak to asi ne, je to práce, poměrně monotóní práce, udělej transakci, která vezme kód 123456789 a převede ho na čárový, který bude umístěný na štítku uprostřed....
V lepším případě to bude zadání ve stylu, udělej transakci, která sezobe všechny hodnoty Y, seřadí je podle X a rozstránkuje podle Z.
Za to budeš brát od 50-ti do 100 tisíc měšíčně a pokud půjdeš dělat do Německa, tak od 100 do 300 tisíc měsíčně.
Nikdo si tě nedovolí vyhodit, protože náhrada za tebe nebude, leda bys komplet vyhořel nebo ti hráblo a vyměnit tě museli.
Mám kamaráda, který dělá v Dortmundu a dostane se i
přes těch 400 měsíčně, certifikát od SAPu jsme dělali spolu.
App, čtyři sta tisíc měsíčně považuji za PROGRAMÁTORSKÝ TOP, kdo se dostane přes 400 tisíc platu měsíčně, je pro mě "PAN PROGRAMÁTOR". Ostatní jsou jen líný zmrdi, kteří nemají přehled o tom, jak to chodí jen kousek od nás a takovýmu PANU PROGRAMÁTORVI můžou tak kouřit péro. No a jejich vlastní pocit důležitosti je nepodstatný, že mají pocit, že vyvíjí něco důležitého? Ha, vrátný může mít taky pocit, že je důležitej.
http://www.thesapjobboard.com/SAP-Job/SAP-ABAP-Developer-Retail-ISRetail/9315327/en/?xc=247Běžná hodinovka je od 70Eur za hodinu pro opici ke 120Eur pro PANA programátora, ale jsme Češi, takže pro Němce jsem tak trochu opice no, uvažuj o 100Eurech za hodinu po nějaké době.
Další výhoda práce v Německu je ta, že po dvaceti letech práce dostaneš opravdový důchod a ne jen tu zasranskou almužnu, kterou dostaneš tady.