Klimatizace na pracovišti

Makovec

Re:Klimatizace na pracovišti
« Odpověď #30 kdy: 04. 08. 2014, 00:36:26 »
No jasně, otevírací okna aby si nějakej umanutej strejc z dědiny mohl "větrat" na čtyřproudou rozpálenou ulici se stojícíma kolonama dodávek a mizerně seřizenejch aut středočechů v obou směrech.

hnusny pes

« Odpověď #31 kdy: 04. 08. 2014, 01:06:26 »
Ok, ok na čtyřproudovku...a odkud myslíš že bere vzduch ten klimakterium stroj ? Nevěřím tomu že to jde přes uhlíkový filtr (ikdyby šlo, jeho sorpční kapacita bude během pár chvil provozu na nule)

Makovec

« Odpověď #32 kdy: 04. 08. 2014, 10:36:58 »
No, obvykle asi ne z fasády ve druhém patře do ulice. Já klimatizace nemusím, ale u velkých budov plných open-space je vzduchotechnika jediný způsob jak tam vytvořit snesitelné klima.

« Odpověď #33 kdy: 04. 08. 2014, 14:49:49 »
No jasně, otevírací okna aby si nějakej umanutej strejc z dědiny mohl "větrat" na čtyřproudou rozpálenou ulici se stojícíma kolonama dodávek a mizerně seřizenejch aut středočechů v obou směrech.

Ano, my z lontu jsme takoví idioti.
Ještě že nám celostátní hodnoty iq, sociálního iq, hdp, ddt, opbh a roh zvyšují intelleguáni z měst ....

Makovec

« Odpověď #34 kdy: 04. 08. 2014, 15:29:08 »

Ano, my z lontu jsme takoví idioti.
Ještě že nám celostátní hodnoty iq, sociálního iq, hdp, ddt, opbh a roh zvyšují intelleguáni z měst ....

No já taky nebydlím v žádném velkém městě - ale bydlel a pracoval jsem a tak dobře znám tu metalitu některých zabedněnějších přeborníků z vokresů "u nás sme to dycinky dělali takhle, tak to tak budu dělat kdekoli a kdykoli protože je to tak jedině dobře a kdo to tak nedělá je auplně blbej, stejně jako fšichni tady". A ne žeby se ti zabedněnější intelektuálové z měst nechovali mimo svoji ekologickou niku stejně.

omg

« Odpověď #35 kdy: 04. 08. 2014, 21:00:08 »
patrim k te casti obyvatel u kterych je normalni provozni teplota v kancelari 17 stupnu... a to hlavne proto, ze je prokazano nespocty studii, ze hranice tepelne zateze pri ktere se dostavuje unava uz v polovicnim case proti 18C je a ted se podrzte: 24C.

omg

« Odpověď #36 kdy: 04. 08. 2014, 21:03:46 »
ale to jsou striktne kontrolovane podminky. v realu se do toho micha aklimatizace na prostredi a kupa dalsich kompenzacnich a superkompenzacnich biochemickych procesu. ale zakladem studie je optimalni telesna teplota pro prubeh biochemickych reakci sedici osoby s minimalni cirkulaci vzduchu.

omg

Re:Klimatizace na pracovisti
« Odpověď #37 kdy: 04. 08. 2014, 21:15:41 »
U nas se to nastesti vyresilo tak, ze jsme se shodli, ze klimatizovat na mene nez 25 stupnu je hloupost. Bohuzel pro nekoho to asi opravdu muze byt stale vedro.
Jinak v prve rade si over, jestli treba nesedis u PC nejak neprirozene nahrbeny. Jeden u nas si taky stezoval na klimatizaci, a pritom se u toho kroutil jak paragraf. Hlavni monitor ma byt primo proti tobe, ne pod nejakym silenym uhlem pri kterem ty musis byt obtoceny kolem stolu.

Viděl jsem lidi, kteří u stolu seděli tak, že jim sotva byla vidět ramena, lokte měli pod úrovni desky stolu.
Nekecám.
Když jsem se divil, byl jsem za podivína ...
to je paradoxne nejergonomictejsi posed jakeho dokazes docilit pokud nemas ergonomicke pracoviste s vyhovujici vyskou zidle, podrucek, operadla a stolu. jen je potreba mit dostatek prostoru na nohy, aby podramenni jamka byla na urovni hrany desky stolu a ruce polozene na stole. akorat je pak potreba pravidelne denne cvicit ochable bricho a aspon 5x tydne protahnout na hodinovou prochazku i ostatni posturalni svalstvo a dat bacha na "prolezeniny" na kotniku pokud neni dost mista na nohy.

lednimedved

« Odpověď #38 kdy: 04. 08. 2014, 22:42:04 »
patrim k te casti obyvatel u kterych je normalni provozni teplota v kancelari 17 stupnu... a to hlavne proto, ze je prokazano nespocty studii, ze hranice tepelne zateze pri ktere se dostavuje unava uz v polovicnim case proti 18C je a ted se podrzte: 24C.

A nevážíš 157 kilo? Protože pak by to sedělo. 17 stupňů nevydrží snad nikdo, takže ty musíš mít hodně poničený organismus :D

Kolemjdoucí

« Odpověď #39 kdy: 04. 08. 2014, 22:54:44 »

Ale to máš na sobě košili s dlouhým rukávem a svetr.
Teplota v kanceláři je povolena v rozsahu 20-27 °C.
Pod 19 začíná být chladno na ruku na myši a při nižší teplotě i na prsty na klávesnici, vyzkoušeno při týdenní poruše topení.

abc

« Odpověď #40 kdy: 04. 08. 2014, 23:01:47 »
Citace
A nevážíš 157 kilo? Protože pak by to sedělo. 17 stupňů nevydrží snad nikdo, takže ty musíš mít hodně poničený organismus :D

17 Stupňů je opravdu extrémní zima, to fakt nikdo nedá. Asi jsem taky tlustokožec s rozjebaným organizmem. Hlavně jsem rád, že se o teplotě v místnosti nemusím dohadovat s lidma, co ve dvaceti stupních nosí mikiny.

Atlantis

« Odpověď #41 kdy: 04. 08. 2014, 23:08:15 »
Ikdyž já si pořád stěžuju na vedro, tak 17°C je fakt mimo.. :-D tohle je dobrá teplota na to jet někde na kole nebo běhat, ale ne na sezení u PC... Tak od těch 20°C už by to ale pomalu mohlo jít. Taky záleží co má člověk na sobě. Možná mít na sobě oblek atd, tak 17°C půjde.

abc

« Odpověď #42 kdy: 04. 08. 2014, 23:13:45 »
Citace
17°C je fakt mimo.. :-D tohle je dobrá teplota na to jet někde na kole nebo běhat, ale ne na sezení u PC...

Tak zase je pravda, že já v průběhu práce neustále cvičím(kliky, shyby, dřepy, atd), abych nebyl za deset let mrzák s odvařenou páteří, jak je tomu u poloviny ajťáků. To uznávám, že může mít postatný vliv na vnímání teploty oproti někomu, kdo si za osm hodin dojde tak na kafe a na oběd.

omg

« Odpověď #43 kdy: 04. 08. 2014, 23:19:15 »
klasicke kancelarske monterky. sako, kosile, kalhoty, povolena je i vesta.

omg

« Odpověď #44 kdy: 04. 08. 2014, 23:22:43 »
na ochranne napoje a unavu pri 24C se jede kvuli te variabilite ostatnich faktoru. na vetsinu lidi ta unava padne az z prace vypadnou. a to uz je otrokarskemu systemu jedno. a na prevenci urazu spojenych s unavou z tepelne zateze jsou tu zakonem stanovene prestavky a ochranne napoje...