Klimatizace na pracovišti

Trident

Re:Klimatizace na pracovisti
« Odpověď #15 kdy: 03. 08. 2014, 17:03:01 »
Citace

A take se prestat prezirat masem a tuky v lete, kdyz clovek zdaleka nepotrebuje tolik vytapet. Kancelarske krysy se cpou veprem knedlem zelem a pak si stezuji, ze je jim horko, poti se a smrdi jak zdechlina.

O tom to uplne neni. Kazdy ma jinak staveny metabolismus. Uz jen teplotni komfort muze a zeny je proste odlisny. Kdyz cely den delam fyzicky kulove tak je mi zima. Kdyz sportuju tak je mi horko protoze mam rozproudeny obeh.  Abych mel nejake kalorie na sport tak toho musim sezrat hodne - treba i to knedlo zelo. Nepatrim mezi ty pitomce co zerou chemii a energetaky.
Nekteri lide se poti vic a nekteri mene. To neovlivnis a nemuzes pausalizovat.

Obezni lide maji mnohem stabilnejsi teplotni komfort. Tloustik bude chtit fixne treba 20-21C, ale ja budu s teplotnim komfortem oscilovat +-5C

Trident

« Odpověď #16 kdy: 03. 08. 2014, 17:18:06 »
Citace
Viděl jsem lidi, kteří u stolu seděli tak, že jim sotva byla vidět ramena, lokte měli pod úrovni desky stolu.
Nekecám.
Když jsem se divil, byl jsem za podivína ...

Tak normalne obcas sedim kdyz nechci byt videt pred idiotem.  Ale ne dele nez 10-15 minut. Kdyz je clovek unaveny  tak to prijde ani nevi jak. Obcas si pritahnu krychli (takovy ikeacky sedaci nabytek) a sedim v pozici lotosoveho kvetu nebo drepu. Docela to udrzuje koncentraci. Pololeh je take aplikovatelny. Nekdy si vemu notas a lehnu si mezi kancl zidli a krychli a mam napnuta zada. Stejne tak s micem totez aplikuji na balanc.
Zkousime v praci zavadet i chozeni bosky abychom pecovali o sve nohy a taky jsme za exoty (ono uz staci vibram botky).

Obcas tim vytacim kravataky ale nemohou rici nic...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 03. 08. 2014, 17:34:43 »
Ach jo, kdy uz konecne nekdo prijde s temi kancelarskymi stoly s luzkovou upravou....

Trident

« Odpověď #18 kdy: 03. 08. 2014, 17:36:48 »
Ahoj,

od toho co pracuji v jedne velke sede klimatizovane kostce zacal sem mit problemy jako bolest hlavy, abnormalni podrazdenost, problemy s pruduskama, rymu....

Nekteri moji debilni kolegove (jinak se to rict ani neda), neustale nastavuji klimatizaci na 20 C i kdyz je venku 30 ...

Domnivam se zdroj mych problemu prave pochazi odtud. Ma nekdo podobny zazitek?
Nekteri mi o poznani vetsi hotentoti nastavuji klimu jak v datacentru na 18. Nechapou ze tim intenzitu vetsinou pramalo ovlivni, protoze to je jen termostat. Zrejme se jedna o blby zvyk z levnych klimatizaci v autech.
V budovach byvaji vyfuky ruzne umistene. Nekde je to tak blbe ze mate cidlo ridici klimatizaci uplne v jine mistnosti nez klima samotna. Nekde vstup a vystup vzduchu byl spravne, ale nejaky menedzr embiej bdp sdp zmenil dispozice mistnosti aniz by resil vydechy.
Byt tebou overil bych teplomerem zda nastaveni klimy plus minus odpovida a s tim i vlhkost.  Nektere vzduchotechnicke systemy uz maji instalovane zvlhcovace ale nebyva to jeste moc caste.

Trident

« Odpověď #19 kdy: 03. 08. 2014, 17:39:03 »
Ach jo, kdy uz konecne nekdo prijde s temi kancelarskymi stoly s luzkovou upravou....
Relaxacni mistnosti - Google?

Atlantis

« Odpověď #20 kdy: 03. 08. 2014, 17:41:06 »
Pokud je někomu horko při 23°, tak by měl hlavně zajít k doktorovi nebo zhubnout :D
Třeba já mám v klidu o něco menší tělesnou teplotu než je normální - nějak 36,0-36,2°C. Co jsem testoval ostatní v rodině, tak měli tak 36,6. Ono je to troška, ale i ta troška způsobí, že prostě vyžaduju trochu chladnější prostředí a víc se potím, což je naprosot úžas. Osobně nechápu jak někteří lidi můžou mít třeba sako, pod tím vestičku a ještě košili. To já v tomhle hábitu bych potřeboval okolní teplotu tak 15°C, natož abych třeba vyšel po schodech. Ne že bych se zadýchal, ale prostě to neuchladím, zpotím se a to je mi nepříjemný...

Lol Phirae

« Odpověď #21 kdy: 03. 08. 2014, 17:46:11 »
Třeba já mám v klidu o něco menší tělesnou teplotu než je normální - nějak 36,0-36,2°C.

Změř se rektálně a teplota stoupne...  :P ;D

e3k

klimatizace
« Odpověď #22 kdy: 03. 08. 2014, 17:55:18 »
mne klima zhorsuje alergiu pripadne s toho prechladnem. riesim to extenzivnym homeofficom co sa ale nemusi pacit zamestnavatelovy. vseobecne lepsie znasam pracu doma v lete pri 35° ako v klimatizovanych priestoroch.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 03. 08. 2014, 18:44:18 »
Pokud je někomu horko při 23°, tak by měl hlavně zajít k doktorovi nebo zhubnout :D
Třeba já mám v klidu o něco menší tělesnou teplotu než je normální - nějak 36,0-36,2°C. Co jsem testoval ostatní v rodině, tak měli tak 36,6. Ono je to troška, ale i ta troška způsobí, že prostě vyžaduju trochu chladnější prostředí a víc se potím, což je naprosot úžas. Osobně nechápu jak někteří lidi můžou mít třeba sako, pod tím vestičku a ještě košili. To já v tomhle hábitu bych potřeboval okolní teplotu tak 15°C, natož abych třeba vyšel po schodech. Ne že bych se zadýchal, ale prostě to neuchladím, zpotím se a to je mi nepříjemný...

Z toho si nic nedelejte, je normalni, ze metabolismus pred smrti snizuje vykon a i to poceni je pred mrti celkem bezne. ;-)

« Odpověď #24 kdy: 03. 08. 2014, 18:57:21 »

No ty seš ale krutopřísnej chytrolín.

« Odpověď #25 kdy: 03. 08. 2014, 19:02:07 »
.... Totez plati pro dopravni prostredky bez oteviracich oken.

Tak tak.
A ten trend zmenšit otevírací část okna na minimální (pokud možno nulovou) velikost už jacíci debílci zavádějí delší dobu v mhd, nebo i ve vlacích.
Jako nic proti, já bych to tam i přežil. Kdyby tam pořádně fungovala klima>:( .
Není větší humáč, než když je venku pekelné vedro, "klima" spíš ještě přitápí a člověk si nemůže otevřít pořádné okno, aby si udělal jakýstakýs průvan a trochu se ochladil. (Odér některých jedinců ani nebudu rozebírat)

« Odpověď #26 kdy: 03. 08. 2014, 19:02:58 »
...
Z toho si nic nedelejte, je normalni, ze metabolismus pred smrti snizuje vykon a i to poceni je pred mrti celkem bezne. ;-)

;D  ;D  ;D

Nic tak nepotěší a neuklidní, jako vřelé, lidské slovo ...

Trident

« Odpověď #27 kdy: 03. 08. 2014, 23:20:20 »
Je taky normalni ze lidi maji ruzny komfort i podle toho kde se narodili. Takovy prazak chce obvykle vic nez nekdo ze Slezska. Uplne nejhorsi jsou mezinarodni spory o klimatizaci. Fight jihoafricka republika vs nejaky Nor neni vyjimkou.

Mirek

« Odpověď #28 kdy: 03. 08. 2014, 23:24:51 »
Já bych vám ty vaše klimatizace pěkně vypnul, ať si zvykáte.
V budovach kde nejdou otevirat okna musi jet vzduchotechnika minimalne v rezimu bez chlazeni kvuli vymene vzduchu. Na vymenu vzduchu jsou nyni jiz hygienicke predpisy stejne jako na maximalni mnozstvi CO2 ktere si vyfunime. Totez plati pro dopravni prostredky bez oteviracich oken.

V takovem pripade je to jednoduché - klimatizaci má nechat nastavit zaměstnavatel v souladu s doporučovanou praxí (hygiena práce a její charakter). Jednotlivci se nikdy neshodnou. Na zaměstnavatele jsou lidé nasraní kvůli miliónu prkotin, jedna navíc se už zkousne.

d0ctorX

Re:Klimatizace na pracovišti
« Odpověď #29 kdy: 03. 08. 2014, 23:41:40 »
z osobni zkusenosti muzu rici, ze je lepsi 30C a relativne cerstvy vzduch, nezli 23C ze spatne sestelovane klimatizace .
A jeste lepsi je, kdyz do temu prijde nekdo nachcipanej , prskne a do tydne lezi cely parto .
A nejradeji jsem mel ty studeny curky potu pri 23C , fakt lahoda .
Kazdej rok (2-3x)  jsem byl nachcipanej .
Tedka delam uz sam na sebe z domova , kdyz je mi teplo, skocim do bazenu nebo praci necham na noc a jdu radeji na pivo .