Hromadné spuštění příkazu přes SSH

karel.hu

Hromadné spuštění příkazu přes SSH
« kdy: 27. 06. 2014, 22:47:28 »
Nazdar,
mam hromadu zarizeni, k nimz se potrebuju pripojit pres SSH, vzdalene vlozit prikaz (treba i pres vic radek), a pokracovat od jednoho k druhymu. Obcas by se mi i hodilo vedet, co vzdalena strana vratila.
Muzete mi prosim dat tip, jak to vyresit rychle nejakym skriptem?
Diky
K.

P.S.: Na pracovnim PC mam teda Windows, ale nemusim to nutne poustet z nej.
« Poslední změna: 29. 06. 2014, 14:35:02 od Petr Krčmář »

Re:Jak na SSH a vlozeni vzdaleneho prikazu
« Odpověď #1 kdy: 27. 06. 2014, 23:10:55 »
A v cem je presne problem? Musis mit seznam tech stroju a pak jenom ve for loopu:

Kód: [Vybrat]
ssh user@stroj "prikaz"

Nebo pokud to chces delat pravidelneji a chces to mit trochu lip osefovany, tak na to existuji knihovny, treba Paramiko pro Python.

karel.hu

« Odpověď #2 kdy: 28. 06. 2014, 00:13:12 »
Tak problemu by bylo vic:

1] Obcas se stroj (ne nutne pocitac, proste nejaky prasteny zarizeni) na druhy strane na neco zepta a ceka, co napises; nejde zadat jako parametr, takze kdyz to zadas manualne, vypada to jako ze napises prikaz, Enter, pockas na dotaz, zadas odpoved, Enter…

2] Jiny stroj (uplne jine zarizeni) nedovoli zadat druhy prikaz bez predchoziho

3] Chtel bych mit zpatky uplnej text, co mi ty potvory vypisujou zpatky, kolikrat by si clovek radsi vyfiltroval dulezitou cast odpovedi sam

Takze bych chtel umet otevrit spojeni, predat prikazy radek po radku a jeste mit zpatky vsechno, co jsem jim poslal a co mi to odpovedelo. A takhle blbe se ptam proto, ze se mi nechce vymyslet reseni pro kazdou vec zvlast. Vim, co by operator napsal na klavesnici (bez ohledu na druh a typ zarizeni) a co chce videt zpatky (obcas neco, obcas nic) => vysledek do textu.

« Odpověď #3 kdy: 28. 06. 2014, 00:20:08 »
Pokud by šlo o standardní hlášky sshčka (klient nemá otisk klíče serveru apod.), tak ty se všechny dají povypínat.

Pokud jde o komunikaci s tím příkazem na druhé straně, tak přes to Paramiko by to šlo, ale byla by to asi trochu drbačka, v tomhle případě bych šel asi do expect (dělal jsem přes něj třeba automatizaci konfigurace Mikrotiků přes ssh, to je podobný problém).

karel.hu

« Odpověď #4 kdy: 28. 06. 2014, 00:30:35 »
Expect, to jsem potreboval vedet. Podivam se, jak se to pouziva.
Dekuju
K.

« Odpověď #5 kdy: 28. 06. 2014, 00:31:45 »
Rádo se stalo.