Nějakou dobu se potýkám s nefunkčním N2N a Transmission v Ubuntu 14.04. Porty mám otevřené - přes UFW, na modemu taky.
n2n node je na 88.86.108.50:82, což je vpnhosting.cz. Když však zkusím nmap 88.86.108.50, tak port 82 to nenajde jako otevřený, znamená to, že N2N u vpnhostingu již nelze provozovat? V /var/log/syslog mám u n2n při pokusu o registraci permission denied.
Přesnou hlášku si nepamatuji, nejsem teď u toho PC. N2N se mi spouští automaticky v /etc/rc.local. Dříve fungovalo OK.
Transmission po přidání torrentů nestahuje. Napadají mne 3 věci, které se změnili od doby, kdy to fungovalo.
1) prováděl jsem upgrade z předchozí verze ubuntu. Vše ostatní ale jinak funguje OK
2) měnil jsem poskytovatele internetu, přecházel jsem od O2 k UPC. S tím se pojí výměna modemu a změna ip adresy
3) hrál jsem si s nastavením iptables
Řekl bych, že asi nejpravděpodobnější verze bude, že jsem něco pokazil v iptables. Jaké je defaultní nastavení a jak ho aktivovat? Již jsem se o to opakovaně pokoušel, ale problém se mi vyřešit nepodařilo. Další možnost je, že třeba nově získaná ip adresa je u vpnhostingu na nějakém blacklistu, ale to nevysvětluje, proč nefunguje transmission, nebo že již nepodporují n2n v1. Přes přesměrování portů na modemu se přes ssh normálně na PC připojím zkrze SSH, přes N2N ne a ani si nepingnu. Ping aktuálně neprojde ani přes modem, a to mám firewall na modemu deaktivovaný, přesto se na SSH připojím po zadání veřejné ip adresy modemu.