Existují pro linux profesionální hudební aplikace?

Jakub

Existují pro linux profesionální hudební aplikace?
« kdy: 17. 09. 2010, 19:46:42 »
Zdravím.

Chcel by som sa opýtať, či na Linux existujú nejaké špecializované hudobné aplikácie (nemám na mysli LMMS alebo Qtractor), ktoré by boli schopné kongurovať gigantom ako Logic, Cubase alebo Live (Ableton). Hudbe sa venujem už dlhú dobu a chcel by som sa jej venovať na Linuxe.
Ardour je perfektný program, lenže ja by som potreboval aj midi sequencer. Nevadí mi ani za ten softvare zaplatiť.
Vopred ďakujem za odpovede a rady :)
« Poslední změna: 20. 09. 2010, 10:30:14 od Petr Krčmář »

Re: Hudobne Štúdio
« Odpověď #1 kdy: 17. 09. 2010, 20:42:03 »
Zdravím,

existují - celá řada. Jako sekvencer a notaci se hodí Rosegarden, syntéza zvuků fluidsynth (sf2), fx syntéza - program ZynAddSubFX  - vše propojené mezi sebou pomocí JACK serveru.
Výstup zvuků lze napojit a nahrát třeba Ardourem.
Rozdíl proti platformě Win je v tom, že se musíte seznámit a pochopit víc hudebních programů a naučit je spolupracovat mezi sebou.  Jo a ještě jsem zapoměl na bicí - Hydrogen.
Záleží, co chcete s hudbou dělat. Doporučuji vyzkoušet nějakou hudební distribuci - např. "Ubuntu Studio" a pohrát si s prográmky, které jsou předinstalované. Na hodně večerů budete mít o zábavu postaráno :)

Jakub

« Odpověď #2 kdy: 17. 09. 2010, 20:58:28 »
Všetky aplikácie, čo ste mi vymenoval som vyskúšal. ZynAddSubFX je výborný syntetizátor. Ide mi práve o syntetizátory. Prepájanie cez Jack mi nevadí, ale je to veľa okien.
Určite mi však dáte za pravdu, že porovnať nástroje od Native Instruments s nástrojmy dostupnými v Linuxe je nemožné. Preto som založil túto tému, lebo som chcel zistiť či nie je ešte niečo iné.
Kedže sa venujem programovaniu, tak som už rozmýšľal, že po určitej dobe by som sa pustil asi do vlasného projektu :)

drapalik

« Odpověď #3 kdy: 17. 09. 2010, 22:43:02 »

drapalik

« Odpověď #4 kdy: 17. 09. 2010, 22:52:27 »
wine-rt + native instrument mam odskusany guitar-rig a reaktor, a funguje to ok, ak ti ide o NT,

nhx

« Odpověď #5 kdy: 17. 09. 2010, 23:36:50 »
Zdravím.

Chcel by som sa opýtať, či na Linux existujú nejaké špecializované hudobné aplikácie (nemám na mysli LMMS alebo Qtractor), ktoré by boli schopné kongurovať gigantom ako Logic, Cubase alebo Live (Ableton). Hudbe sa venujem už dlhú dobu a chcel by som sa jej venovať na Linuxe.
Ardour je perfektný program, lenže ja by som potreboval aj midi sequencer. Nevadí mi ani za ten softvare zaplatiť.

Třetí verze Ardouru MIDI sekvencer mít bude, dostupné přes
Kód: [Vybrat]
svn co http://subversion.ardour.org/svn/ardour2/branches/3.0

Jakub

« Odpověď #6 kdy: 18. 09. 2010, 00:32:36 »
wine-rt + native instrument mam odskusany guitar-rig a reaktor, a funguje to ok, ak ti ide o NT,
Zdravím.

Třetí verze Ardouru MIDI sekvencer mít bude, dostupné přes
Kód: [Vybrat]
svn co http://subversion.ardour.org/svn/ardour2/branches/3.0
To musím vyskúšať, vaka za radu :)