Staci si o nem neco precist jak dosahuje tech "rychlosti".
Crucial M500.
Není důležitý ssd samotný, ale správné nastavení systému, aby se pořád na ssd nezapisovaly různé dočasné a těkavé soubory. Životnost ssd se výrazně zkracuje zejména při používaní systemd, jehož negativní projevy nelze účinně potlačit.
Citace: to_je_jedno 18. 06. 2014, 11:32:46EVO nebrat, je to siditko.840EVO je vylepsena 840-tka (taky s TLC). A tamto "siditko" ve vyse zminenem testu zvladlo zapsat pres 900TB dat (pri velikosti 240GB)! Kdyz to prepoctes na predpokladanou zivotnost 5 let (dele ja stejne zadnej disk nepouzivam), pak to dava neco kolem ~500GB zapsanejch dat na den. Jinak receno, po celych 5 let muzes ten disk kazdej den dva krat kompletne prepsat. Rekl bych, ze pro bezne pouziti takove "siditko" bohate vyhovuje...
EVO nebrat, je to siditko.
Citace: to_je_jedno 18. 06. 2014, 12:00:41Staci si o nem neco precist jak dosahuje tech "rychlosti".Jako uživateli je mi celkem jedno jak dosahuje daných rychlostí. Nepotřebuju znát vnitřní procesy abych na něj nahrával data stejně tak jako nepotřebuji znát přesnou funkci motoru a převodovky abych mohl jezdit v autě. Pro mě je důležité, že zařízení funguje dle specifikace a vydrží minimálně po dobu záruky.Můžete poslat nějaký relevantní odkaz nebo jen tak plácáte?
ja vubec nemluvil o zivotnosti... ja mluvil o vykonu pro trose zateze...
Citace: Rhinox 18. 06. 2014, 12:10:12Citace: to_je_jedno 18. 06. 2014, 11:32:46EVO nebrat, je to siditko.840EVO je vylepsena 840-tka (taky s TLC). A tamto "siditko" ve vyse zminenem testu zvladlo zapsat pres 900TB dat (pri velikosti 240GB)! Kdyz to prepoctes na predpokladanou zivotnost 5 let (dele ja stejne zadnej disk nepouzivam), pak to dava neco kolem ~500GB zapsanejch dat na den. Jinak receno, po celych 5 let muzes ten disk kazdej den dva krat kompletne prepsat. Rekl bych, ze pro bezne pouziti takove "siditko" bohate vyhovuje...ja vubec nemluvil o zivotnosti... ja mluvil o vykonu pro trose zateze... Citace: Milan Kozák 18. 06. 2014, 12:10:36Citace: to_je_jedno 18. 06. 2014, 12:00:41Staci si o nem neco precist jak dosahuje tech "rychlosti".Jako uživateli je mi celkem jedno jak dosahuje daných rychlostí. Nepotřebuju znát vnitřní procesy abych na něj nahrával data stejně tak jako nepotřebuji znát přesnou funkci motoru a převodovky abych mohl jezdit v autě. Pro mě je důležité, že zařízení funguje dle specifikace a vydrží minimálně po dobu záruky.Můžete poslat nějaký relevantní odkaz nebo jen tak plácáte? to ses fakt linej si zjistit jak se ten disk chova pod zatezi a jakym zpusobem dosahl tech "uzasnych" rychlosti?
Za 5 rokov tu moze prebehnut diskusia na temu "Mne vydrzal SSD disk 5 rokov" ale podla mna neprebehne lebo nikomu tak dlho nevydrzi
strepty: co to meles za nesmysly v te posledni vete? Nejaky rychlosti sata2 nebo sata3 nejsou vubec podstatny a zajimavy cisla. Samozrejme ze to smysl ma.
Citace: strepty 19. 06. 2014, 15:06:27Za 5 rokov tu moze prebehnut diskusia na temu "Mne vydrzal SSD disk 5 rokov" ale podla mna neprebehne lebo nikomu tak dlho nevydrzi Bullshit. http://arstechnica.com/gadgets/2014/06/consumer-grade-ssds-actually-last-a-hell-of-a-long-time/Pokud bude mit vetsina z nas nove disky, tak protoze prejde na PCI SSD ne protoze by jim stere SSD odeslo.Ukladanim dat na plotnove disky nic neresis, reseni je zalohovani. Plotnove disky nijak zvlast spolehlive nejsou, navic kolaps disku neni zdaleka jedina sance, jak o data na jednom miste prijit.