SSH za firewallem někdy nefunguje

Karlos

SSH za firewallem někdy nefunguje
« kdy: 13. 06. 2014, 09:29:22 »
Zdravím, chtěl bych se zeptat na vaše názory, co s následující situací:
Doma mám server s veřejkou a chtěl bych se na něj připojovat ze zaměstnání. Jenže mám povolené porty 443, 80 a 21. Proto jsem na serveru udělal
Kód: [Vybrat]
iptables -t nat -A PREROUTING -i $verejne_rozhr -p tcp --dport 21 -s $vzdalena_adr -j REDIRECT --to-port 22Z mobilu se na ssh i sftp připojím bez problémů, stahuji soubory, popř. mp3 rovnou přehrávám. Problém nastává u NB s Mint 17. Nemo se odmítá připojit úplně, NetBeans projekt stáhnul, ale už odmítá uložit změny a Filezilla se připojí, můžu procházet - soubory vidím, ale nemůžu stáhnout.
Z NB funguje telnet na 21, ale ne ping. Myslím si, že je to zabezpečením na FW v práci, ale kdybych dosáhnul fungování alespoň tak, jako z mobilu, stačilo by. Co je tam jinak?
« Poslední změna: 13. 06. 2014, 12:11:26 od Petr Krčmář »

Joska

Re:ssh za firewallem - kde může být problém?
« Odpověď #1 kdy: 13. 06. 2014, 09:40:48 »
No a co teda pise z prace pustene ssh?

Karlos

« Odpověď #2 kdy: 13. 06. 2014, 10:14:08 »
Na NB timeout. Log na serveru sjedu důkladně hned jak budu doma, ale IP z práce mám ve whitelistu.

M.

« Odpověď #3 kdy: 13. 06. 2014, 10:20:35 »
Prvně bych zkusil z práce telnet <IPdoma> 21, co ti to ukáže, měl by jsi uvidět úvodní SSH hlavičku, něco jako např. "SSH-2.0-OpenSSH_5.6". Pro kontorlu, že přesměrování na SSH funguje, pak můžeš zkoušet to ssh <IPdoma> -P21.
Že nefunguje ping ven je si v pořádku, firemní firewall ho nepustí. Pak záleží, jak je ten firewall chytrý a zda dělá zkoumání obsahu provozu, pokud ano a ví, že na portu 21 má být FTP protokol, tak ti to může shazovat, když tam vidí něco jiného, než čeká (může tma být i transparentní proxy server, který ti to také shodí, když neuvidí FTP přípazy).

smoofy

• 1 059
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 13. 06. 2014, 10:34:16 »
mas tam:
-s $vzdalena_adrTo mas vsechny zarizeni v praci pripojeny na stejnej NAT se stejnou IP kterou tam zadavas?

Karlos

« Odpověď #5 kdy: 13. 06. 2014, 10:39:23 »
Telnet z mobilu funguje ok, připojí se na ssh a ne na ftp. Z NB se jakože připojí, ale nic nenapíše (když se telnetnu doma na 21, připojí se na ftp, což je v pořádku.) Taky to vidím na nějaké filtrování provozu. Ale proč ten mobil (NOTE 2) funguje jak má?
Jinak bych asi udělal ftps normálně přes 21, nešifrované se mi to nechce pouštět.

smoofy: Ano, NB i mobil připojeno přes místní wifi, IP ověřena přes net.

Karlos

Re:SSH za firewallem někdy nefunguje
« Odpověď #6 kdy: 13. 06. 2014, 21:37:21 »
Tak z logů jsem toho moc nevyčetl, opakuje se cca po 20-30 sec. úspěšné přihlášení
Accepted password for ... from .... port 47848 ssh2
debian sshd[1739]: pam_unix(sshd:session): session opened for user ... by (uid=0)
debian sshd[1744]: subsystem request for sftp by user ...
(to jsem zkoušel připojení z Nema), občas se objevila hláška "Bad protocol version identification".
Funkční připojení z mobilu vyhodí tentýž výsledek, ale aspoň funguje.
Zapomněl jsem - Putty z Mintu funguje, ssh z terminálu už ne.
Místo přesměrování portu 21 jsem zkoušel 443 a stejný výsledek.

ByCzech

« Odpověď #7 kdy: 14. 06. 2014, 00:32:33 »
Já osobně to vidím na problém s použitím portu 21, který je vyhrazen na FTP. Na firewallu v práci je pravděpodobně helper pro spojení na FTP, nebo FTP proxy ap. Zkus jiný port (443, 80), který NAT v práci propustí a uvidíš...

ByCzech

« Odpověď #8 kdy: 14. 06. 2014, 00:35:03 »
Omlouvám se, nečetl jsem poslední zprávu... Port 443 taky nejede jak vidno, co parametr -v pro ssh případně vícekrát v pro pokus o spojení?